Dolar 34,0431
%-0.05
Euro 37,9629
%0.15
Altın 2.819,210
%0.58
Bist-100 9.967,00
%1.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30 Ağustos'ta 10 bin genç Dumlupınar’da buluşacak

30 Ağustos'ta 10 bin genç Dumlupınar’da buluşacak

Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, bu yıl büyük bir coşkuyla kutlanacak.        Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Gençlik Şühedanın İzinde' projesiyle...

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 15:27
Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, bu yıl büyük bir coşkuyla kutlanacak.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Gençlik Şühedanın İzinde' projesiyle 30 Ağustos günü 10 bin genç Dumlupınar’da buluşacak. Binlerce genç; Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da adlandırılan ve savaşlardan çıkmış ordunun uzun zaman sonra ilk zaferi olan 30 Ağustos 1922 yılında Dumlupınar'da savaşın gerçekleştiği meydanda o günleri yaşayacak.
Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve komutasında savaşmış askerler yad edilecek.

        ATATÜRK’ÜN ZAFERE GÖTÜREN EMRİ VERDİĞİ YER

        Dumlupınar’da bir araya gelecek olan gençler, öncelikle mehter takımı eşliğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!" emrini verdiği Dumlupınar Şehitliği’ne gidecek. Burada Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının anılacağı törenlerden sonra Zafer Anıtı'na geçilecek. Zafertepeçalköy'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Gazi tarafından sevk ve idare edildiği bin 181 rakımlı tepede bulunan anıtta resmi törenler gerçekleştirilecek. Program kapsamında ünlü televizyoncu Serdar Tuncer tarafından kahramanlık şiirleri okunacak. Sanatçı Ertuğrul Erkişi 'Safahat’tan Şarkılar' albümünden oluşan bir konser verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.