Dolar 33,9934
%-0.2
Euro 38,0346
%0.34
Altın 2.829,040
%0.93
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükte ele geçirilen 24 ton karides satıldı, hazineye 243 bin lira girdi

Gümrükte ele geçirilen 24 ton karides satıldı, hazineye 243 bin lira girdi

Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden gelen bir ihbarı değerlendiren İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve İzmir Gümrük Müdürlüğü ekipleri, 24 ton dondurulmuş karides ele geçirdi. Karideslerin çifte faturalı...

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 15:18
Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden gelen bir ihbarı değerlendiren İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve İzmir Gümrük Müdürlüğü ekipleri, 24 ton dondurulmuş karides ele geçirdi. Karideslerin çifte faturalı olduğu ve devletten vergi kaçırılmaya çalışıldığı ileri sürüldü. Karidesler, mahkeme kararıyla 243 bin liraya satılarak para hazineye aktarıldı.

        Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir firma tarafından Çin’den ithal edilen çeşitli boyutlarda toplam 24 ton dondurulmuş karides cinsi eşyada çifte fatura olduğu belirlendi. Asıl fatura değerinin 99 bin 500 dolar olmasına rağmen, firmanın 36 bin dolarlık sahte fatura beyan etmek suretiyle karideslerin vergisini kısmen ödemeksizin kendisine menfaat sağlamak istediği ileri sürüldü.

        Yapılan araştırmalar sonucunda toplamda 24 bin paket dondurulmuş karidese 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele kanuna muhalefetten el konulurken, el konulan dondurulmuş karidesin muhafazasının ciddi külfet oluşturması ve özel tesis ve tertibat gerektirmesi nedeniyle mahkeme tarafından tasfiyesine karar verildi. Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Tasfiye İşletme Müdürlüğü, karidesleri satarak hazineye 243 bin lira değerinde kazanç sağladı.

        Operasyon kapsamında M.A. ve S.Ö. adlı iki kişi hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu tür kolay yoldan para kazanarak Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkileyen kişilere karşı operasyonların süreceğini, vatandaşların bu tür olaylarla ilgili olarak Alo 136 Gümrükler Muhafaza İhbar Hattı'na ihbarlarını bildirebileceklerini hatırlattı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.