Dolar 34,0625
%0.14
Euro 38,0651
%0.02
Altın 2.834,560
%0.19
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otobüs alev alev

Otobüs alev alev

Marmaris’ten İstanbul’a giden yolcu otobüsü Orhangazi Yalova yolu üzerinde alev aldı. 54 yolcu ve 4 personelin bulunduğu otobüstekiler alevlerden kaçarak kurtuldu. Kullanılamaz hale gelen otobüsten yükselen alevler rüzgarın etkisiyle yol...

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 15:02
Marmaris’ten İstanbul’a giden yolcu otobüsü Orhangazi Yalova yolu üzerinde alev aldı. 54 yolcu ve 4 personelin bulunduğu otobüstekiler alevlerden kaçarak kurtuldu. Kullanılamaz hale gelen otobüsten yükselen alevler rüzgarın etkisiyle yol kenarındaki çalılık alana da sıçradı. Yolculardan ikisi dumandan etkilenirken, Bursa İstanbul Karayolu yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kaldı.

Yavuz Tahan (45) yönetimindeki 34 JYJ 76 plakalı otobüs İstanbul’a gitmek üzere dün gece Marmaris’ten hareket etti. Sabah saatlerinde Süpürgelik mevkiinde otobüsün motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Dumanlar kısa sürede içerisinde 54 yolcunun bulunduğu bildirilen otobüsün içini de sardı. Birçoğu uyuyan yolcular panik içerisinde otobüsten indirildi.

Başka bir otobüs uyardı
Yangın sırasında uyanık olan yolcular önce bir gürültü duyduklarını söylediler. Bu sırada aynı istikamette seyreden başka bir otobüsün sürücüyü uyardığını belirten yolcular, otobüsün yol kenarında durduğunu ve hemen indiklerini belirttiler.

İLK MÜDAHALEYİ YOLCULAR YAPTI
Yanan otobüse ilk müdahaleyi yolcular yaptı. Bazı yolcular araçtaki yangın söndürme tüplerinin içinin boş olduğunu iddia ederken, yoldan geçen araçlardan aldıkları tüplerle alevlere müdahale ettiklerini söyledi.

Otobüsteki yolcular yangın sebebi ile büyük korku yaşadı. Yangın yerine Orhangazi, Yalova ve çevre ilçelerden itfaiye araçları müdahale etti. Otobüsten yükselen alevler rüzgar nedeniyle yol kenarındaki çalılara sıçradı. İtfaiye ekipleri otobüsü söndürmeye çalışırken, Orman yangın ekipleri de ormana ulaşmaması için çalılıktaki alevlere müdahale etti.

TRAFİK FELÇ OLDU
Yangın sonrasında otobüs kullanılamaz hale geldi. Bölgeye çok sayıda Jandarma, Polis, İtfaiye ve 112 ekibi sevk edildi. Otobüs yangını sırasında Bursa İstanbul karayolunda trafik durdu. Yolcular ise başka bir otobüse aktarılarak İstanbul’a devam ettiler.

2 kişi dumandan etkilendi
Yanan otobüsteki Hayriye Ceylan (55) ile Taşkın Yılmaz (21) isimli yolcuların dumandan etkilendiği bildirildi. Fenalaşan yolculara olay yerindeki 112 Acil Servis ambulansı ekipleri müdahale etti. yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
54 yolcu ve otobüs çalışanlarının ölümden döndüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.