Dolar 34,0625
%0.14
Euro 38,0651
%0.02
Altın 2.834,560
%0.19
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okuma salonundaki ücretsiz eğitimle gözde liseleri kazandılar

Okuma salonundaki ücretsiz eğitimle gözde liseleri kazandılar

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde Malatya Eğitim Kültür Sanat ve Sağlık Vakfı (MESAV) tarafından yürütülen 'Eğitimle Şahlanan Dimağlar' isimli proje kapsamında açılan ücretsiz seviye belirleme sınavı kurslarına katılan 69 öğrenci...

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 15:01
Malatya'nın Hekimhan ilçesinde Malatya Eğitim Kültür Sanat ve Sağlık Vakfı (MESAV) tarafından yürütülen 'Eğitimle Şahlanan Dimağlar' isimli proje kapsamında açılan ücretsiz seviye belirleme sınavı kurslarına katılan 69 öğrenci çeşitli liseleri kazandı.

        Eğitimle Şahlanan Dimağlar Okuma Salonu Müdürü Ersin Demir, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan merkezde 7 derslik, bilgisayar odası, öğretmen odası, rehberlik odaları bulunduğunu belirtti.

        Okuma salonunda dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere ücretsiz sınavlara hazırlık eğitimi verdiklerini anlatan Demir, "Eğitim sezonu boyunca her gün öğrenim imkanı sunduk. İlköğretim 5, 6,7 ve 8'inci sınıflar için Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler derslerinde okuldaki eğitime destek olacak bilgileri ücretsiz olarak vermeye çalıştık. Bunlarla birlikte sosyal etkinlikler gerçekleştirdik. Voleybol, bağlama gibi kursları da düzenledik." dedi.

        Toplam 230 öğrenciye kursta eğitim imkanı sunduklarını ve çalışmalarının bu yıl gerçekleştirilen sınavlarda çok güzel sonuçlar verdiğini ifade eden Demir, şöyle devam etti: "Okuma salonumuzda eğitim gören öğrencilerde 69’u önemli liseleri kazandı. 39 öğrencimiz Anadolu lisesini, 6 öğrencimiz Anadolu öğretmen lisesini, 7 öğrenci Anadolu sağlık meslek liselerini, 2 kişi Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi’ni ve 15 öğrencimiz ise meslek lisesi dengi okulları kazandı. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.