Dolar 34,0625
%0.14
Euro 38,0651
%0.02
Altın 2.834,560
%0.19
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kooperatif mağdurları belediye önünde oturma eylemi yaptı

Kooperatif mağdurları belediye önünde oturma eylemi yaptı

İzmir’in Çiğli ilçesinde, konut kooperatifi üyesi bir grup vatandaş, üyesi oldukları Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi’nde evlerinin icra yoluyla satılacağını iddia ederek, belediye önünde oturma eylemi yaptı. Çiğli Belediye binası...

  • Ege Postası
  • 20.08.2013 - 15:02
İzmir’in Çiğli ilçesinde, konut kooperatifi üyesi bir grup vatandaş, üyesi oldukları Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi’nde evlerinin icra yoluyla satılacağını iddia ederek, belediye önünde oturma eylemi yaptı.

Çiğli Belediye binası önünde toplanan ve oturma eylemi yapan 34 hak sahibi vatandaş, 2010 yılında tamamlanan kooperatifte tapularını almak yerine evlerine icra geldiğini ileri sürerek, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak aleyhine slogan attı. 2010 yılında kooperatifin borçlarını kapatıp tapularını dağıtmak için kişi başına kendilerinden bin lira toplandığını iddia eden vatandaşlar, 2010 yılında yapılan genel kurulda Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın divan başkanı olduğunu, 750 konutluk kooperatifin 500 konutluk arazisinin, sahibi olduğu inşaat firmasına satılması için karar aldırdığını iddia ederek, kooperatifin birinci bölümünün üzerine tüm borçların aktarılmasına ve satışa çıkarılmasına sebep olduğunu ileri sürdü. Eylemci vatandaşlar, daha sonra Başbakan’dan yardım istedi.

Protestoyu değerlendiren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise kooperatif yönetimiyle alacaklılar arasında sorunları çözmeye çalıştıklarını belirterek, “160’ın üzerinde konut hacizliydi. Bizim desteğimiz ve katkımızla 130 tanesinin haczi kaldırıldı. Burada belediyeyi ilgilendiren hiçbir sorun yok. Zaman zaman alacaklı olduğunu iddia eden şahıslar, düzmece evrakla yapılmamış işlerle halkın karşısına çıkmıştır. Zamanında takip edilmediği ve yasal işlemler yerine getirilmediği için kesinleşen bazı dosyalar olmuş. Bu dosyalarda biz aracılık yaptık. Alacaklı firmaya kooperatif yönetimi tarafından 850 bin lira ödendi. Sanıyorum 150 bin lira kadar bir alacakları kalmış. Ancak, alacaklı olduğunu iddia eden firma daha sonra bunu duyduğum kadarıyla tefecilik yapan bazı yerlere devretmiş. Vatandaşları sıkıştırıyorlar.” diye konuştu.

Belediye olarak olaydan sorumlu olmadıklarını aktaran Solak, “İnsani boyutundan dolayı yardım etmeye çalışıyoruz. Yapılan devir işlemleri tamamen ahlaka ve hukuka aykırıdır. Şu an alacaklı olduğunu iddia eden firmanın bir tek kuruş alacağı olmadığını biliyorum. Çözüm için vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımız burada haklıdır.” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.