Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30 yıllık eğlence mekanı kapılarını kapattı: La Sera tarih oldu

30 yıllık eğlence mekanı kapılarını kapattı: La Sera tarih oldu

İZMİR Kordonboyu'nda 30 yıl önce hizmet vermeye başlayan ve bir çok sanatçının ün kazanmasını sağlayan La Sera, İzmir Ticaret Odası'na ait binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması nedeniyle kapatıldı. Kordon'daki 30 yıllık eğlence mekanı kapılarını kapattı

  • Ege Postası
  • 12.07.2015 - 11:02
İZMİR- Kordon'daki ilk eğlence mekanlarından olan La Sera'nın sahibi Rıfat Koç, "Kızım adını buradan alıyor. Bu mekan benim için çok önemliydi, hayallerimi gerçekleştirdiğim, kaliteden hiç bir zaman ödün vermediğimiz mekanımızı kapattık. Yurt içi ve yurtdışından İzmir'e gelenlerin, İzmirliler'in anılarını süsleyen mekandı. Bir çok sanatçı buradan çıktı, İzmir'e gelen bir çok devlet büyüğünü ağırlama şansımız oldu. Kordon'da bu büyüklükte bir yer olmadığı için bir tarih kapanmak zorunda kaldı. Hem çalışanlarımızı hem de İzmirlileri mağdur etmemek için yeni projelerimiz olacak" diye konuştu.

Adanalı çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Rıfat Koç, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, hayallerinin peşine düştü. Mülkü İzmir Ticaret Odası'na ait olan Atatürk Caddesi numara 190/A'daki dükkanı, La Sera adını verdiği kafe-restorana çeviren Rıfat Koç, İzmir'in eğlence hayatına da farklı bir soluk kazandırdı. Mekanın üst katını da Tüccar Kulübü adını verdiği restoran olarak kullanan Koç, yaklaşık bin 200 kişiye aynı anda hizmet veren bir işletmenin sahibi olarak İzmirlilere hizmet verdi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile Anavatan Partisi Genel Başkanları'ndan Mesut Yılmaz gibi bir çok siyasetçi ve devlet adamını konuk eden restoranın kaliteden hiç bir zaman ödün vermediğini belirten Koç, "Grup Laçin, Niran Ünsal, Berkay, Sedat Yüce gibi bir çok sanatçı buradan parladı. Yurt içi ve yurtdışından İzmir'e gelenlerin, İzmirliler'in anılarını süsleyen mekandı. İzmir'e eğlence sektöründe bir çok yeniliği biz getirdik. İşimizi severek yaptığımız, önceliğimiz para kazanmak olmadığı için İzmirliler'in beğenisini kazandık. Sezen Aksu'nun sıklıkla uğradığı, insanların kendini evinde hissettiği mekanımızı her zaman kendini ispatlamak isteyenler değil eğlenmek isteyenler tercih etti" dedi.


RESTORANIN ADINI KIZINA VERDİ

Evli ve iki kız çocuğu babası olan ve İzmir vergi sıralamasında ilk 100'ün içinde yer alan Rıfat Koç, 26 yaşındaki kızına Sera adını verdiğini kaydetti. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp İzmir Ticaret Odası'nın hizmet binasının yapılacağı alanın zemin katında dükkan olarak bir yerin bulunmaması nedeniyle İzmir'in eğlence tarihinin kapılarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirten Koç, "La Sera, yaklaşık bin 500 metrekarelik bir alanda hizmet veriyordu. Kordon'da bu büyüklükte bir yer olmadığı için bir tarih kapanmak zorunda kaldı. Hem çalışanlarımızı hem de İzmirlileri mağdur etmemek için yeni projelerimiz olacak" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.