Dolar 34,1038
%0.02
Euro 38,1519
%0.15
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 yaşında hareket kabiliyetini kaybetti, Türk doktorlar ayağa kaldırdı

4 yaşında hareket kabiliyetini kaybetti, Türk doktorlar ayağa kaldırdı

Hareket kabileyetini kaybeden 4 yaşındaki oğulları için Türkiye’ye gelen Birinci ailesi, özel bir rehabilitasyon merkezinde tedaviye başladı. Doktorların 3 aydır Birinci’ye uyguladıkları tedavi sonucunda Birinci’nin yürüme ve konuşma...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 17:44
Hareket kabileyetini kaybeden 4 yaşındaki oğulları için Türkiye’ye gelen Birinci ailesi, özel bir rehabilitasyon merkezinde tedaviye başladı. Doktorların 3 aydır Birinci’ye uyguladıkları tedavi sonucunda Birinci’nin yürüme ve konuşma becerilerinin arttığı ifade edildi.

Belçika’da yaşayan Birinci ailesi, hareket yetisini kaybeden çocuklarının tedavi için Türkiye’ye geldi. Çocuklarının doğduğunda sağlıklı olduğunu ifade eden Birinci ailesi, 4 yaşındaki oğulları Mehmet Akif Birinci’nin zamanla yürüme yetisini tamamen kaybettiğini söyledi. Çocuklarının Türkiye'de tedavi olmasına karar veren aile, özel bir rehabilitasyon merkezine başvurdu.

Tedaviyi yürüten Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, Akif’in rahatsızlığının ender görülen bir hastalık çeşidi olduğunu açıkladı. Tedaviye başladıktan sonra Akif’in annesine de egzersizler hakkında eğitim verdiklerinin altını çizen Kalyon, her gün kesintisiz egzersiz yapıldığını söyledi. Hala ayakta denge ve yürüme eğitiminin uygulandığını belirten Kalyon, “Yaklaşık 3 aydır uygulanan tedaviler sayesinde hastamızın denge ve yürüme becerisi gelişmeye başlamış, konuşma terapisi ile konuşma yeteneği artmış, sözcükleri anlaşılır hale gelmiştir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.