Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Gençler dokunulmazlıkları tartıştı

AK Gençler dokunulmazlıkları tartıştı

Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen münazara yarışmasında, Ak Parti Karşıyaka Gençlik Kolları ile Ak Parti Karabağlar Gençlik Kolları karşı karşıya geldi. Ar-Ge Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen münazara maçlarında bu hafta, “Dokunulmazlıklar Kaldırılmalı Mı Kaldırılmamalı Mı” konusu tartışılırken, münazaranın moderatörlüğünü İzmir Milletvekili Ali Aşlık yaptı. Ak Gençliğin dokunulmazlıkları tartıştığı münazara heyecan dolu anlar yaşatırken, programa Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar da katılarak gençlere destek olarak heyecanlarını paylaştılar.

  • Ege Postası
  • 28.02.2013 - 13:07
İZMİR - Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, yaptıkları münazara çalışmaları ile teşkilatlarında Türkiye'nin gündeminde olan konuları tartışma fırsatı yakaladıklarını belirterek; sorgulayıcı ve araştırmacı bir gençliğin yanı sıra çözüm önersini getirebilen bir gençliği yetiştirdiklerini kaydetti. Ak Parti iktidarının mimarı olduğu normalleşme sürecinde birçok değişikliğin bir anda gerçekleşmediğini kaydeden Kırkpınar, öncelikle devrim niteliği taşıyan bu adımların kamuoyunda tartışılarak olgunlaştırıldığını kaydetti. Bizlerde gençlik kolları olarak bu güncel meseleleri münazara ediyoruz diyen Kırkpınar; Dokunulmazlıklar konusunu olumlu ve olumsuz yönleriyle irdelediklerini kaydetti. Böylece bilgi ve birikimlerimizi diri tuttuklarını kaydeden Kırkpınar, bunun yanı sıra ikna ve hitabet özelliklerinin de geliştiğini söyledi.

İzmir Miletvekili Ali Aşlık ise gençlik kollarının yaptığı bu münazara çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederken; birçok arkadaşımızın kabiliyetlerinin bu çalışmalar sayesinde gün yüzüne çıktığını kaydetti. Türkiye'nin geçmiş yıllarda zor süreçler geçirdiğini kaydeden Ali aşlık, bu dönemeçlerde de dokunulmazlıklar konusu önemli yer etmiştir dedi.Bu tip münazaralarda gençlerin belli bir konuyu farklı yönleriyle ele alabilme fırsatı yakaladığına dikkat çeken Aşlık, gençler arasında fikir alışverişinin önemine değindi.

İki tur halinde gerçekleşen münazarada kazanan taraf ise; 72 puana karşılık 74 puan alan "Dokunulmazlıklar Kaldırılmalı" tezi ile Karşıyaka Gençlik Kolları olurken; münazara sonrası Karşıya Gençlik Kolları büyük sevinç yaşadı.

Münazaranın jüriliğine İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ve İl Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı İsmail Çiftçioğlu yaparken; yarışmacılar ise şu şekilde; Nurullah Karadaş, Cansu Özcan, Fevzi Murat Ortaç, Hilmi Güney, Murat Gülmez ve Derya Pala.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.