Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manduz'la A'dan Z'ye Karabağlar günlüğü

Manduz'la A'dan Z'ye Karabağlar günlüğü

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz çalışmalarını, hedeflerini, projeleri ve beklentilerini Ege Postası’na anlattı. AK Parti’nin Karabağlar’ı kazanma şansı olmadığını vurgulayan Manduz, ‘kentsel dönüşüm, TOKİ konutları, Karabağlar Belediyesi’nin satın aldığı Burada Alışveriş Merkezi, sandık bazlı çalışma, Başkan Sıtkı Kürüm’le diyaloğu ve Kılıçdaroğlu’nnu ziyareti hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.02.2013 - 15:34
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- “Gelir gelmez kentin dinamiklerini hayata geçirmemiz gerekiyordu. Önce kenti tanıyalım dedik ve masaya yatırdık. Kentimizde 57 mahallenin tamamını gezdik. Toplantılar yaptık. 800e yakın mahalle çalışma grupları oluşturduk” sözleriyle başlıyor sohbete CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz.
İşte Polat Manduz’la sohbetimizden çarpıcı detaylar…

ÖNCE KENTİ TANIDIK

Mahallenin büyüklüğü ve küçüklüğüne göre. 11 bin üyemiz var. 5 bin küsurunu aktif hale getirdik. Önce 57 mahallemizi tanıdık. Sosyal donatıları ne kadar, belediyelerin yaptığı iş ne, iki bakan buraya ne yapmış önce bir kenti tanıdık. Karabağları hem sosyolojik hem de coğrafi anlamda kentin tamamını gezdik. Belediyeler ile ilgili küçük şikayetler var. Fazla bilgi sahibi olmadıklarından kaynaklanıyor. Mesela diyelim Tedaş ile ilgili bir sorunu var Tedaş bir kazı yapacak, orayı hemen belediyeye mal ediyorlar. Yurttaşımız bununla ilgili belediyeyi sorumlu tutuyor.

60 ŞEHİRDEN BÜYÜK BİR YER
Karabağlar büyük bir yer. İzmir’in en büyük ilçesi. 60 ilden büyük bir ilçe. Sınırlarını bölerken burayı alabileceklerini çözdüler ama büyük bir yanılgıya düştüler. Burada yaşayan yurttaşlarımızın büyük bir çabası ile AKP’nin burada olamayacağını söylediler. İki bakanı getirip 35 proje dediler ama bir baktık ki Karabağlarda bir tek projeleri yok.

O BİNAYI İSTEDİK VERMEDİLER
Ben kendi bölgeme baktığımda İller Bankası’nın bir binası var. Bizim belediyemiz orayı istedikten sonra vermediler. Yüzde 80 i aktif halde değil. Mevcut belediye başkanımızın yapmış olduğu yatırım ve hükümetin verdiği sözlere baktığınızda, halkın ortak kullandığı resmi daireler var. Bunların her birisi ayrı ayrı bir müdürlük. Kaymakamlığın yer tahsisisi belediyemiz tarafından verilmesine rağmen 4 yıldır kabası bile bitmedi. Karabağlar yeni olmasına rağmen yaptığı yatırımlara baktığınızda, hükümetin ben şunu yaptım diyebilecekleri tek şey yok. Gelip insanların beynini karıştırıyorlar. Şükür ki İzmir halkı bilinçli. İki tane icraatçı bakanı getirmelerine rağmen olmadı. Hastane diyorlar. Karabağlar belediye olmadan önce konak tarafından inşaat izni vermişiz. Yerlerini büyütmüşler…

ESNAFIN KALDIRIM İŞGALİNE BİLE KARIŞMIYOR, ÇÜNKÜ…
Esnaflarımız çok büyük bir yük altında. Hatay caddesindeki esnaflarımızın tamamının metro sürecinde mağdur olmalarına rağmen bir vergi azaltılması genelgesi bile söz konusu değil. Öncelikle il başkanımızın görmesi gereken şey şu. Esnafın bu yüklü koşullarda kendilerini yaşatma noktasında ne kadar faydalı olacaklarını görecekler. Esnafın çektiği çileleri görmek zorundalar. Karabağlar belediyemizin yaptığı işler Türkiye’nin en iyi işlerinden biri. Kaldırımı esnaf işgal ediyor Yurttaşın geçim alanı. Karabağlar belediyesi esnafın işgaline bile karışmıyor. Nede? Çünkü bugünkü ekonomik koşullarda vergi, elektrik vs.’yi düşünüyor. Bu ülkede küçük esnafı bitirdiler. AVM’ler ile. Bunun hesabını vermeleri lazım mevcut hükümetin…

HAZIR OLMASINA RAĞMEN ENGELLEDİLER
Bizim edindiğimiz bilgi ve belgelere baktığımızda İzmir’in koşulları ile İstanbul Ankara’ya baktığımızda… Cennetçeşme diye bir bölgemiz var. Büyükşehirimiz 26-27 aydır orada yerinde dönüşüm diye bir proje hazırladı. Halk da hazır olmasına rağmen orayı engellediler. Tam çıktı derken 12 mahallemizi daha sakıncalı alan ilan ettiler. O bölgelerdeki kentsel dönüşüm dedikleri şey, işte Toki’yi gördük. Toki’nin teslim ettiği binalara baktığımızda oradaki yurttaşlarımızın çektiği çileye bakın. Toki’yi mahkemeye vermişler ve verdikleri mahkemelerin hemen hemen tamamını kazanmış oradaki insanlarımız. Apartmanlarda çatlaklar var. Geç teslim edilmiş vs. Orada yaşanan sıkıntıyı ve Toki’nin yapmış olduğu yerlere baktığımızda halk rahatsız. Sayın Şehircilik Bakanı çağrı yapmış. Müteahittler gelsin. Neye gelsinle? Büyükşehir belediyemiz ve biz şunu istiyoruz. Yaşadığı yerlerde kentsel dönüşüm olsun. Bunu da engellediler. Uzundere’yi yaptılar. Büyükşehir belediyemiz orada şunu yapıyor. Yurttaşlarımız zarar görmeden bütün imkan ve olanakları yurttaşımız lehine kullanıyor.

BELEDİYE YENİ OLDUĞU İÇİN SIKINTI VAR
Halk evet bizi ayırdınız ama bize ne yaptınız diyor. Hepimizin tek araçla gidip hizmet görebileceğimiz resmi daireler mi yarattınız diyor. Belediyemizin yaptığı işler de yetersiz ama yeni belediye olduğu için.

BURDA MAĞAZASINA ONLAR DA EVET DEDİ
Burada adaletli olacaklar. Bu kenti yöneten bir meclis var ve oy birliği ile alınmış kararlar var. Burada Burda Mağazası ile ilgili pek bilgi sahibi olmama rağmen inceledim ve oy birliği ile geçmiş. Hem AKP, hem bizim grubumuz tarafından oy birliği ile geçmiş bir yer. Oradan düzgün bir şey olduğu için oy birliği ile geçirdiler.

İMAR SORUNUMUZ VAR
6 bin sokağın tamamını gezdim. Elbette nüfusun tamamını gezmem mümkün değil. Örgütümüzün yerinde örgütlenme sistemi var. Her arkadaşımızın kend mahallesinde sorunları dinliyor. Bunların birden bire bitmesi de mümkün değil. Kaçak yapılarımız ve imar sorunlarımız yoğun. Strateji olarak çok önemli bir bölge. Üç otobanın çıkış ve girişleri var. Büyükşehir’in yaptığı ciddi bir yatırım var Doğrudan Karabağları ikiye bölüp ciddi bir yapılaşma var. O bittikten sonra Karabağlar çok rahatlayaak.



BÜTÜN BAŞKANLARLA ARAM İYİ

Benim mevcut belediye başkanı ile aram iyi. 28’i ile de iyi. Burada yanlış olan bir telaffuz var. Biz diyoruz ki her belediye başkanımız siyaset yapıyor ve yapmak zorunda. Ama o belediye başkanı olduktan sonra örgüt kendi işini yapacak o kendi işini. Bizim eleştirilerimiz sadece bizim belediye başkanlarımıza değil. Mevcut olan hükümetin temsilcilerine de . İzmir vergisini verirken devlet bu vergileri alırken geriye dönüşümü ne oldu'. Herkes vergi verirken, geriye dönüşümü ne old? Millet vekillerimiz bunu sormalı. Belediye başkanlarımız bunu söylemelidir. Ben 10 aydır buradayım sürekli müfettiş ve Sayıştay müfettişleri sürekli denetimde… Karabağlar belediyemizin 2004 yılından sonra yapılan yeşil ruhsatları vardı. Müfettişler tarafından bu iptal edildi. Küçük esnafları koruma adına geçici ruhsat verilmişti. Müfettişler bunu iptal etti. O esnaflarımızın tamamını mağdur ettiler. Önce bunun hesabını vermeliler. Kim vermeli hükümet vermeli…

SANDIK SANDIK ARAŞTIRIYORUZ
Her mahallede çalışma gruplarımız var. Sandık başına gelmeyen vatandaşlarımızın tamamını tespit ettk. Hangi sandıka hangi yurttaş oy kullanmamış bizim önümüze doküman olarak çıkardık. Pilot bölge olarak seçtiğimiz bir mahalle var. 140 hane var. 10 ev yer değiştirmiş. Burada bulunan 130 evin bize oy verebileceğini söyledim. Benim bölgemde 60 bin kişinin sandık başına gelmediğini tespit ettik. Sebeplerini araştırıyoruz.İnsanlar küçük küçük noktalarda sandığa gelmediklerini söylüyorlar. Şehir dışında, ya da unuttum diyorlar. Ya da aday beğenmedim diyorlar. Biz bunların hepsini atlatacağız.

ANKETLERDE AK PARTİNİN OYU
Ben il başkanım ile görüştüm. İl başkanım bizim söylediğimiz gibi yanlış anlaşıldığını gördük. Burada bizim partimizin önde olduğunu belediye başkanlarımızın da başarılı olduğunu gördük. Biliyorsunuz AKP buraları ayırırken burada güçlü olduğunu düşünerek ayırdı. Ama yaptığımız anketlerde burada güçlü olduğumuzu ve gücümüzün giderek arttığını görüyoruz. Bizim burada 340 bin seçmenimiz var, atıyorum Narlıdere de 50 bin var. Bizim yüzdeliğe baktığımızda bizm yüzde 4’ümüz Güzelbahçe’nin yüzde 24’üne eşdeğerdir..

ÖRGÜTÜM SÜREKLİ SAHADA
Biz yeni ilçemizi taşıdığımızda görkemli bir açılış yaptık. Şu an sahada çalışan 800 arkadaşımız var. Ama 5000 aktif üyemiz var . Burada biz çalışmalarımızı görsel olarak yayınlamıyoruz. Mahallelerimizde yerinde gösteriyoruz. O mahallenin kanaat önderi her şeyi takip eden arkadaşlarımız var. Özellikle Karabağlardaki örgüt yapımıza çok teşekkür ediyorum. Hepsi duyarlı ve müthiş özveride bulunuyorlar. Herkes kendi mahallesinde çalışıyor. Biz arkadaşlarımızı artık kapalı mekanlarda tutmuyoruz. Mahallemizde ne ufak bir söylemimiz varsa 57 mahallede aynı dakika ve aynı saniyede dönüşüyor ve gelişiyor. Partimiz Türkiye’e ciddi bir ses getirdi. Örgütümüz üzerindeki hantallığı attı ve şu anda tamamen sahada. AKP’nin telaşı da bu yüzden. Esnaf ve halk soruyor. Bizi ayırdınız, ne yaptınız. AKP’nin Karabağlar’da alacağı en fazla oy yüze 35’i geçemez. Bizim şu anki elimizdeki bu çalışmalara rağmen yüzde 45’teyiz. Yerel seçimlerde yüzde 45 in altına düşmeyiz yüzde ellilere kadar çıkarız.

GENEL BAŞKANIMIZI KUCAKLAMAYA HAZIRIZ
Örgütümüz hazır. Genel başkanımızı kucaklamaya ve örgüt dışında Karabağlar halkı da buna hazırlanıyor. İlk efa bir gece kondu bölgesine uzun yıllar sonra bir genel başkan geliyor. Kırk yıldır o bölgede yaşıyorum. Bir tek rahmetli Özal gelmişti. Ondan sonra ilk kez bizim genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu gelecek. Bu güne kadar diğer siyasi partilerin genel başkanlarının bir tanesini görmüş değiliz. Biz hazırız ve genel başkanımızla halkımız da buluşma imkanı bulacak. Genel başkanımız buradan mutlu ayrılacak…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.