Dolar 34,1104
%-0.07
Euro 37,9512
%0.1
Altın 2.884,410
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti 43’üncü İl Danışma yapıldı

AK Parti 43’üncü İl Danışma yapıldı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı 43. Olağan İl Danışma Meclisi Balçova Termal Otel’de gerçekleşti. İzmir’deki CHP’li belediyeleri eleştiren İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Hatay esnafının isyanını duymazdan, İzmirlilerin göle dönen sokaklarda yürüdüğünü görmezden geliyorlar. Beceriksizliklerini gizlemek,her şeyden kaçmak için ise kolay yolu bulmuşlar” dedi. AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Kenan Çakar ise, meclis üyelerinden 2014 seçimlerinde belediye başkanlığı için adaylık düşünenlere mesaj gönderdi.Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ise, geçtiğimiz gün ‘Bayındır’a bir çivi bile çakılmadı’ diyen CHP İl Başkanı Ali Engin’e icraatlarını görsel sunumla anlatarak cevap verdi. Sunum daha sonra DVD olarak Engin’e gönderilecek.

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 12:38
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı 43. Olağan İl Danışma Meclisi Balçova Termal Otel’de gerçekleşti. İl Danışma Meclisi’ne; İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kerti, il yönetimi, ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, AK Parti eski İzmir milletvekilleri ve ilçe teşkilatları katıldı.AK Parti İzmir milletvekilleri ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Kızılcahamam’da eğitim programı kampında oldukları için yer almadı.Toplantıda ilçe teşkilatları daha önceki il danışmalardan farklı olarak alfabetik sıraya göre gruplar halinde oturdu.

TEŞKİLATIN GÖREVİ…

AK Parti’nin Türkiye’yi 2023 ve 2071’e hazırladığını ifade eden Akay, İzmir teşkilatına düşen görevin İzmir Büyükşehir ve 30 İlçe Belediyesinin kazanılması ve bu belediyelere AK Belediyecilik bayrağının dikilmesi olduğunu ifade etti; “İzmir;AK Parti Belediyeciliği ile muasır medeniyetler seviyesine çıkacaktır” dedi.

KONUŞMASINA ÇÖZÜM SÜRECİYLE DEVAM ETTİ
Ülke gündeminin en önemli maddelerinin başında gelen “çözüm süreci “ ile ilgili konuşmasına devam eden Akay, “Hükümetimizin bu konuda tavrı belli.Tek Bayrak.Tek Millet. Tek Vatan, Tek Devlet…‘Çözüm Süreci’ nin iyi sonuçlanması içi dua etmeyenler. Bunları unutmasınlar… Kimse ile pazarlık edilmemiştir. Kimseye taviz verilmemiştir.Kafamızın arkasında da herhangi bir plan yoktur. Türkiye'de ne kadar etnik unsur; Kürdü, Türkü, Çerkezi, Lazı, Abhazı, Boşnağı, Arnavutu,Sünnisi, Alevisi varsa,Hepsinin bu kavramın içinde olduğunu düşünüyoruz.Bu süreçten Türkiye'nin güçlenmiş, büyümüş olarak çıkacağını herkes görecek.Bölgesel, hatta küresel bir güç haline gelen Türkiye'de, şiddete yer olmadığını herkes anlayacak.Silahlar susacak, millet olarak meselelerimizi çok daha sağlıklı bir ortamda konuşacak, sağlıklı çözümler üreteceğiz. Kardeşliğe, barışa umuda karşı olan CHP ve MHP’nin Milliyetçiliği ve Vatanseverliği, terörün bir ömür boyu sürmesi ile olur. Milletin birbirine karşı kin beslemesi, Kan akması, şehit gelmesi bunların umurlarında olmaz. Bunların işleri güçleri kaos üzerinden ancak oy avcılığı yapmak olur...“



ENGİN’E GÖNDERME
Akay konuşmasında katıldığı bir radyo programında “AK Parti ‘İzmir’i uçuracağız’ diyor önce Bayındır’ı uçursaydı ya…Bayındır’da hiçbir icraat görmedik. Bir çivi bile çakmadılar. AK Parti belediyeciliğinin vizyonu yok” diyen CHP İl Başkanı Ali Engin’i gönderme yaparak, “ bir mevkiidaşım bir açıklama yaptı. Bayındır ilçemiz ile ilgili... ‘AK Parti Belediyesi Bayındır’a bir çivi bile çakmadı’ dedi. Kendisi adına talihsiz bir açıklama.Biraz sonra Bayındır Belediye Başkanımız Mehmet Kertiş, Bayındır ilçemize yaptığı hizmetlerle ilgili gerçekleştireceği sunumla bunun cevabını verecek.Çünkü bütün belediyeleri kaybetme korkusu sardığı için karalama siyasetine baş vuruyorlar…Biz ise sadece gerçekleri söylüyoruz...” dedi.

“PİS KOKULAR YAYAN KÖRFEZ’DEN DE Mİ ANKARA SORUMLU'”
Sözlerini İzmir’deki CHP’li belediyeleri eleştirerek sürdüren Akay şunları söyledi; “ Metro için verilen bitiş tarihlerini, hatta başlama tarihini bile unuttuk... Ama İzmirliler unutmaz..Metronun hesabını sandıkta soracaklardır…Onlar hala bir metroyu bitiremediler. Hatay esnafının isyanını duymazdan, İzmirlilerin göle dönen sokaklarda yürüdüğünü görmezden geliyorlar. Beceriksizliklerini gizlemek,her şeyden kaçmak için ise kolay yolu bulmuşlar…Yerel Yöneticilere soruyorum; Kirlenen her gün pis kokular yayan Körfezden de mi Ankara sorumlu'Ak Partinin hizmetlerini ve belediyecilik anlayışını bıkmadan usanmadan İzmir’e anlatacağız… 30 Mart 2014 Sabahı İzmir özlediği ve beklediği hizmeti AK belediyecilikle almaya başlayacak..Hükümet İzmir’e önem vermiyor diyenlere bakan ziyaretlerimiz en güzel cevap. Bakanlarımızın yaptığı açıklamaların çıktısını alıp okusun CHP…”



ÇAKAR’DAN ADAY OLACAKLARA MESAJ
Toplantıda bir konuşmada AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Kenan Çakar yaptı. Çakar seçimlere 11 ay kala erken bir seçim yarışının içine girildiğini belirtti özellikle meclis üyelerine aday olmamaları yönünde mesaj gönderdi. Ben özellikle meclis üyesi arkadaşlarımdan seçilme yarışının içine girmemeleri istirham ediyorum” diyen Çakar, “ Sizler zaten seçilmiş insanlarsınız. Partiye hizmet ediyorsunuz.Enerjilerini böyle bir yolda kullanmamalarını öneriyorum. Genel merkezimizin herhangi bir seçim takvimi açıklamadan seçim çalışmalarına girenleri belirliyoruz. O arkadaşlarla ilgili dipnotlarımızı alıyoruz. Seçilmiş hiçbir arkadaşımızın partimizin motivasyonunu bozacak uğraş içinde olmamalarını istiyorum.Seçim geldiğinde tepeden inme adaylar ortaya çıkıyor.Hiç enerji sarf etmemiş insanlar öne çıkıyor bu konuda haklı serzenişte olan teşkilatlarımız oluyor. Biz üzerimize düşeni hakkıyla yerine getirdiğimizde emin olun o listeler partiye hizmet vermiş alnının terini parasını akıtmış kişiler tarafından doldurulacak. Birbirinizle yarışa gerek yok. Hizmet yarışı yapacağız” diye konuştu.



KERTİS İCRAATLARINI ANLATTI
Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş 4 yıllık icraatlarının anlatıldığı görsel sunumun ardından kürsüye çıktı. “Bayındır’ın 15 yılını kaybettirmiş bir CHP’li belediye kadrosundan görevi devraldık” diyen Kertiş şunları söyledi; “ Bir avuç çalışma arkadaşlarımızla , teşkilatın el ele vermesiyle bugün Türkiye restorasyon dalında birincilik ödülü almış belediye binası yaptık. Göreve geldiğimizde bir hedef koyduk. İsmi unutulmuş geri kalmış Bayındır’ı geliştirmek ismi gibi bayındır hale getirmekti. Sloganımız sen bayındır’sın büyük düşün oldu. En büyük hedefimiz insana hizmet anlayışını ilçeye kazandırmak oldu.İlçemiz için yeniliklere açık olduk. Kıymetli meclis üyelerim ve teşkilatım ile takım çalışması yaptık.Girilmedik ev bırakmadık.Ergene Barajı, kredi yurtla kurumunun ihalesine çıkılacak.Adliye Saray inşaatı bir an önce başlayacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.