Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti, CHP ve MHP'li başkanlardan söz düellosu

AK Parti, CHP ve MHP'li başkanlardan söz düellosu

Ömer Cihat Akay, Ali Engin ve Necat Karataş, mitinglere katılanların sayılarıyla ilgili polemiğe girip partilerinin üstünlüğünü kanıtlamaya çalıştı

  • Ege Postası
  • 26.08.2013 - 09:46
İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın, 13 Ekim Pazar günü yapacakları mitingle ilgili olarak, "MHP 60 bin, CHP 50 bin kişilik miting yaparken biz 200 bin kişilik miting yapmıştık. Şimdi hedefimiz bu sayının üzerine çıkmak" sözleri tartışma çıkardı. Yeni Asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Toplama kalabalıklarla miting yapıyorlar. Devletin imkanlarını kullanıyorlar" derken, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Herhalde kendisi sayı saymayı bilmiyor. Onların mitingini de göreceğiz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Ekim Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı miting öncesi, AK Parti İzmir İl Başkanlığı çalışmalara başladı.

Bayram tatili
Mitingin 9 günlük Kurban Bayramı'na denk gelecek olması nedeniyle partililere, "Tatil programını bir gün erteleyin" mesajı gönderildi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın, "MHP 60 bin, CHP 50 bin kişilik miting yaparken biz 200 bin kişilik miting yapmıştık. Şimdi hedefimiz bu sayının üzerine çıkmak" sözlerine CHP ve MHP cephesinden tepki geldi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Partili Akay'ın yaptıkları mitingdeki sayıyı abarttığını dile getirdi.

Abartı eleştirisi
CHP'li Engin, "Kendisi rakam abartma konusunda oldukça iyi. 'Mitingimize 200 bin kişi katıldı' diyor. İlginç olan da bunu sadece kendisi söylüyor. Taşıma suyla değirmen dönmez. Tüm illerden otobüslerle miting alanını doldurmaya çalıştılar. Bu sefer de aynısı yapacaklardır. İktidarın gücüyle kamu kaynaklarını kullanıyorlar. İl kongrelerinde de bu manzarayı gördük. Kendisinin bu sözlerini ciddiye almıyorum" dedi.

"Sayı sayamıyor"
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, MHP'nin İzmir'de yaptığı mitingin AK Partilileri korkuttuğunu dile getirdi.
Akay'ın sözlerine tepki gösteren MHP'li Karataş, "AK Parti İzmir İl Başkanı herhalde sayı saymayı bilmiyor. Onların da yapacağı mitingi hep birlikte göreceğiz. Gerekli karşılaştırmayı o zaman yaparız" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.