Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Güzelbahçe'nin yeni sloganı : SÜT

AK Parti Güzelbahçe'nin yeni sloganı : SÜT

Güzelbahçe AK Parti İlçe Başkanı Kadri Kahriman kısa sürede Ankara nezdinde yaptığı girişimlerle ilçeye müjde üstüne müjde veriyor. AK Parti Güzelbahçe olarak sloganlarının ‘SÜT’ olduğunu belirten Kahriman,"Biliyorsunuz ki süt insan hayatının en önemli besin kaynağı Güzelbahçe’ye de hayat verecek önemli projeler için adım attık. İlçede göreve başladıktan sonra vizyon konusunda sıkıntı yaşandığını gördüm. Harekete geçerek (S)ağlık (Ü)niversite ve (T)oki konularında önemli adımlar attık “ dedi. Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin yatırımlara yönelik tutumunu eleştiren Kahriman, "İyi niyetli bir arkadaşımız ama vizyon ve bilgi sahibi olmak konusunda eksiklikleri var" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.02.2013 - 15:52
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İlçedeki sağlık ocağının kapanış saatindeki hassasiyeti Ankara’da ses bulamayınca ana kademedeki yöneticilerle birlikte görevinden istifa eden AK Parti Güzelbahçe eski İlçe Başkanı Kerim Çetin’in yerine adeta ‘ateşten gömlek’ giyerek ilçe başkanlığına başlayan Kadri Kahriman kısa sürede Ankara nezdinde yaptığı girişimlerle ilçeye müjde üstüne müjde veriyor. AK Partili İzmir Milletvekilleriyle sürekli diyalog halinde olan Kahriman, Güzelbahçe’ye ilerleyen dönemlerde kazandırılacak önemli projeler için adımlar attıklarını belirtirken, Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin vizyonsuz olduğunu ve ilçeye kazandırılacak yatırımları anlayamadığını söyledi.

“SLOGANIMIZ SÜT”
AK Parti Güzelbahçe olarak sloganlarının ‘SÜT’ olduğunu belirten Kahriman, sloganlarının Güzelbahçe’yi önümüzdeki yıllarda bekleyen önemli projeleri barındırdığının altını çizerek, “ Biliyorsunuz ki süt insan hayatının en önemli besin kaynağı Güzelbahçe’ye de hayat verecek önemli projeler için adım attık. İlçede göreve başladıktan sonra vizyon konusunda sıkıntı yaşandığını gördüm. Harekete geçerek (S)ağlık (Ü)niversite ve (T)oki konularında önemli adımlar attık. “ dedi.


“SAĞLIK OCAĞI KONUSUNDA MANTIKLI BİR YOL ÇİZDİK”
Geçtiğimiz dönemlerde sağlık ocağının kapanış saatlerinde yaşanan polemiğin Güzelbahçe’ye zaman kaybettirdiğini ve yıprattığının altını çizen Kahriman, “ Biz sağlık konusunun sadece sağlık ocaklarının sabaha kadar açık olmasından ibaret olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü sağlık ocaklarında çalışan arkadaşlarımız bilindiği üzere aile hekimleri... Neden insanlar sabaha kadar bir sağlık ocağının açık olmasını ister k? Sağlık ocaklarının acil durumlarda müdahale etme şansları yok. Sadece sağlık ocaklarının akşam saatlerinde enjeksiyon konusunda yardımcı olabilir. Türkiye’de sabaha kadar açık olan bir sağlık ocağı da yok zaten. Çünkü incelediğiniz zaman bir aile hekimi kesinlikle müdahale edemediğine göre uzmanı olmadığına göre böyle bir şey safsatadan öte bir şey değil. Biz İl Sağlık Müdürü’yle yaptığımız görüşmelerde mantıklı bir yol çizdik. İnşallah en kısa zamanda gerçekleşecek. Sağlık ocaklarında yardımcı personel belirli saatlere kadar nöbetçi kalacak, dolayısıyla enjeksiyon ilk yardım gibi bütün olayları çözeceğiz” dedi. Kahriman, ilçeye polikinlik ve diyaliz merkezinin kazandırılması içinde önemli adımlar attıklarını belirtti.

“EXPO 2020’Yİ DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ”

Güzelbahçe’nin kendilerinden bekledikleri en önemli hizmetin hastane olduğunu belirten Kahriman, bu doğrultuda yaptıkları girişimleri şu sözlerle anlattı; “Belediyenin 16 dönümlük meşhur bir yeri var. Bu yer ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’yla yaptığımız birebir görüşmelerde, açık net bir şekilde şunu söylediler. ‘Her on kilometrede bir tam teşekküllü devlet hastanesi yapmaya kalksak, Türkiye’nin bütçesi yetmez’ Gerçekten hesapladığınız zaman da doğru. Fakat biz bu bölgenin çok önemli olduğunu, özellikle alanın etrafındaki 350 dönümlük tarım alanına dikkat çektik. Ama bu tarım alanı da özelliğini yitiren bir tarım alanı olduğu için uygun durumda.Sağlık Bakanlığı’yla görüşürken vizyonumuz çok farklıydı. Yani bu 16 dönümün dışarısında kalan 350 dönümü görüşürken EXPO 2020’yi düşündük. EXPO 2020 temamız sağlık… Bu bölge sağlık turizmi imarına açık. Sadece İnciraltı’yla bırakmayıp İzmir’i, asıl otobandan çıkışı ile 24.5 metrelik yolu ile çok rahat insanların gelip gidebileceği Güzelbahçe’ye, EXPO 2020’deki yapılanmayı hedefledik. bizim önerdiğimiz dal hastanesi dediğimiz, onkoloji dal hastanesi. Çünkü çağımızın en illet hastalığı olan kanser... Sadece onkoloji hastanesi düşünebiliyor musunuz çok geniş bir alanı olan. Etrafında sağlık turizmi olan ve etrafında küçük küçük minik polikliniklerin, bir takım hasta yakınlarının yakında otellerde kalabileceği muhteşem bir bölge. Buraya gelecek olan hasta sadece Güzelbahçe’den olmayacak. Burası sadece İzmir’den Ege’den değil, yurt dışından bile sağlık sorunları olan insanların gelebileceği bir yer olacak. Kanser tedavisinin en uygun olduğu ülkeyiz. Tabii ki biz en az yedi tane uzman doktorun olduğu poliklinik ya da o hastanede o birimleri de oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin böyle büyük bir dal hastanesine sahip olduğunu düşünürsek bu Güzelbahçe için de adının duyulması için de güzel bir şey” dedi.

“İNCE VE EKİBİ ALGILIYAMADI”

Kendilerinin sadece ilçe için değil ülke içinde önemli olacak bir proje için adım attıklarını ancak Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce’nin alanı vermek için tam teşekküllü hastane yapılması şartını sunmasına Kahriman, adeta ateş püskürdü.’ Vizyonu olmayan, basit, kısır döngüler içerisinde, Güzelbahçe belediyeciliğini yöneten Mustafa İnce ve ekibi girişimimizi algılayamıyor’ diyen Kahriman şöyle devam etti; “ Bunlar tutturdu, illa buraya tam teşekküllü devlet hastanesi olmalı diye… Güzelbahçe deyince insanların aklına sağlık ilçesi gelecek. Biz bu konuda son derece çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettirirken belediye siyasi manevralarda ‘biz devlet hastanesi olmazsa vermeyiz’ gibi popülist yaklaşımlarda... Yanında bir devlet hastanesi olsun hatta 500 yatağı olsun, 3 kişiye bir doktor düşsün, gibi şeyler olmaz. Yok öyle bir şey. Bizim şansımız gerçekten Güzelbahçe’nin havası son derece temiz. Bu temiz havada hem sağlık problemlerimizi çözmek hem de istihdam anlamında imar anlamında güzel bir ilçe olması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Biz bu sağlık turizmi konusunu biraz daha yaymak istiyoruz”


ÜNİVERSİTE MÜJDESİ
Güzelbahçe’nin ekonominse, sosyolojisine katkı koyacak kültürel ve sanatsal değişimi sağlayacak çok önemli bir üniversite girişimi başlattıklarını belirten Kahriman, ilçeye daha önceden üniversite kazandırılacakken belediye başkanı İnce’nin tutumu nedeniyle bunun gerçekleşmediğinin altını çizdi. Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akhan’la sürekli iletişim halinde olduklarını ve beyin fırtınası yaptıklarını söyleyen Kahriman, “ 2 yıl önce Katip Çelebi Rektörü belediye başkanı İnce’yi ziyaret etmiş.”Güzelbahçe gerçekten adı gibi güzel bir ilçe bu bölgeyi çok seviyorum.Açacağımız tıp fakültesini burada yapabilir miyiz” diye sormuş ve “Bize 200 dönüm arazi bulmanız mümkün mü'” demiş. Aradan 10 gün geçmiş... Başkan’dan yer yok yanıtı alıyor. Maalesef fakülte Bayraklı ve Çiğli taraflarına gitti.İnce’nin umursamaz tavrı ilçeye üniversite kazandırılmasını engelledi. Ancak biz umudumuzu kesmedik. Rektörümüz’le bir araya geldik. Beyin fırtınası yaptık. İlçeye üniversite kazandırmak istediğini söyledi. Bizde aynı fikirdeydik. Sosyal İdari Bilimler Fakültesinin bu bölgeye gelebileceği konusunda hem fikir olduk.200 dönüm üzeri yer hatırlatmasını yaptı. Ancak böyle bir yerin olmadığını söyledi. Bir hafta çalıştık ve 350 dönüm bir orman arazisi bulduk. Şu anda bu orman arazisinin tescili yapılmakta. Katip Çelebi Üniversitesi, Orman Bakanlığına müracatını yaptı. Güzelbahçe’nin üzerine çok güzel bir güneş doğacak. 10 bin kişilik bir Sosyal İdari Bilimler Fakültesini, Kalkınma Bakanlığından da bütçesi konusunda yardımları alabilirsek ilçeye kazandıracağız” dedi.

TOKİ ATAĞI
İlçeye kazandırmak istedikleri TOKİ konusunda da önemli adımlar atıldığını belirten Kahriman, belediyenin tutumunu da eleştirirken şunları söyledi “ Belediye hazine arazisi üzerinde 70 konuta yıkım kararı verildi.’Evlerinizi boşaltın’ diye yazı gönderdiler.La Fontane’den hikayeler…İnsanlarla dalga geçer gibiler.Bizde ne oluyor dedik konuyla ilgilenmeye başladık.Kimi ‘bu yerler parselli’ kimi ‘biz belediyeden satın aldık’ diyor..Dışarıdan gelen bazı vatandaşlar evlerini yapmaya başlayınca demişler ki biz bu insanları ev sahibi yaparız. Ama samimi değiller. Belediye kararı ile biz sattık demişler hazinenin yerlerini. Kimisine de göz yummuşlar ama şartla. ‘Bize oy atarsanız evinizi yapın’ diye... Geçen gün yapmış olduğum araştırma sonucunda dehşet içinde kaldım. O bölgeyi yeşil alan ilan etmiş zaten Büyükşehir... O adamların evlerinin affa uğraması mümkün değil. Birde kendi kafalarından heyelan bölgesi demişler. Bu konu ile ilgilenen milletvekilimiz Aydın Şengül ile beraber araştırdık. Aydın Şengül dedi ki ‘bu bölge Hazineninse biz minik bir kentsel dönüşüme başlarız, Hatta yanına 250-300 tane TOKİ’yi de başlatırız. Hemen alın evrakları alın gelin’. Belediyede çalışanlardan öğrendiğime göre TOKİ başkanlığı 5 ay önce bunlara yazı yollamış. hazine arazisi varsa derhal yollayın evrakları, hiç olmazsa bu bölgede direk TOKİ gerçekleştirelim’ diye…. Bunu insanlardan saklıyor belediye... Ve bilgi dahi vermiyorlar. Böyle bir vatandaş düşmanlığı olur m? Siz neyin bilgisini kime vermiyorsunu? Şimdi biz ne yapacağız. Ben gittim hazineden hazine arazisi bilgilerini aldım. 30-35 dönümlük bir iki yer bulup, gerekli mercilere götüreceğiz. Vekilimiz Şengül’e götüreceğiz. Daha sonra Bakanlığa gideceğiz. Bu yerde kentsel dönüşüm ve TOKİ’nin ilk ayağını gerçekleştirmek için hızlı bir şekilde düğmeye basacağız”

BİRİ ‘TUT’ BİRİ ‘KAÇ’ DEDİ
Belediyenin 3 bin üzerinde konuta ceza yazdığına dikkat çeken Kahriman, bu durumun ilçede psikolojik olarak vatandaşı etkilediğinin altını çizdi. İlçede 6 binin üzerinde oturma raporu olan konut olduğunu belirten Kahriman,eski belediye başkanı Ertan Avkıran ve mevcut başkan İnce’nin tutumunu eleştirerek,“Demek ki yüzde 50’sinin üzerinde bir rakamda konuta ceza yazılmış. Bu korkunç bir olay. Dünyada eşi benzeri yok. Bu nasıl oldu. Bu maalesef CHP’nin belirleyicilik anlayışından kaynaklanan bir olay. Bir tanesi ‘tut’ dedi bir tanesi ‘kaç’ dedi. Bir tanesi insanların yapmış olduğu bütün yapılanmalara göz yumdu, bir tanesi de bunun cezalarını kesmeye çalışıyor. Bizim istediğimiz vatandaşımızın canı yanmasın. Bir balkonunu kapattı diye olmaz. Tabi ki yasal çerçevelerde olması gerek fakat sağduyu ile yapılması gerek. Kriz yönetimi denen bir şey var..Güzelbahçe’de konut konusunda kriz yaşanıyor.Fakat bizim belediyemiz bunu çözebilecek yetenekte değil ayrıca krizin daha kötü boyutlara gitmesi için ateşin üstüne benzin döker durumda” diye konuştu.

İLÇENİN DENGESİ BOZULDU
Konut yıkımları sonrası sosyolojik anlamda ilçenin dengesinin bozulduğunu ifade eden Kahriman, “Vatandaş bir bakıyor öğle saatlerinde ceza gelmiş.Sabah bir kalkıyor acaba beni komşum mu şikayet etti diye düşünüyor.Böyle bir yerde yaşayabilir misiniz.Bütün psikolojik dengeleriniz bozulmuş durumda…Kalanlarda acaba beni kim şikayet etti veya edecek diye düşünüyor..Kalkıp da bu konuda ciddi bir basın açıklaması yapıp ya da bakanlığa gidip böyle bir süreç yaşıyoruz ne yapmalıyız maalesef ki demiyor belediye” dedi.

VATANDAŞI REHABİLİTE EDECEK
Kadın ve Gençlik Kolları’nın bu hafta içersinde oluşturulacağını ifade eden Kahriman, kadın ve gençlerin ilçedeki sosyolojik anlamdaki bozulmayı rehabilite edeceklerinin altını çizerek, “ Önümüzdeki haftadan itibaren samimi bir şekilde sahaya ineceğiz. Oy atın yaklaşımında değil biz kendimizi ilçe için yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Ancak ilçede vatandaş o kadar mağdur ki sokakları temizlenmeyen ceza korkusu yaşayan komşusuna şüphe ile bakan vatandaşlarımız var. O nedenle işimiz zor. Biz sosyolojik anlamda bozulan yapıyı rehabilitasyonla düzelteceğiz. Sahada vatandaşın psikolojisini düzelteceğiz” dedi.



KANDEMİR KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ
Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Alpay Kandemir’e ‘Ak Parti’den belediye başkanı ol’ teklifi götürdüğüne dair kamuoyuna yansıyan haberlere tepki gösteren Kahriman, “ Alpay Kandemir'in yaptığı konuşmaları kendimde izledim. Kadri Kahriman asla ve asla Alpay Kandemir'e belediye başkanlığı teklifi götürmemiştir.Her yerde kendisiyle karşı karşıya gelip yüzleşebilirim. Hani insanlar bazen inanmak istedikleri şeyi düşünürler rüyalarında görürler sabah kalkınca böyle bir şey oldu derler. Alpay’da bunu yaptı herhalde…Alpay'ı AK Parti içinde bir asker olarak görmek isteriz. Biz de bir askeriz. Bize askerler lazım. Ben kendisine ‘seni AK Parti içinde görmek isteriz’ dedim. Ama belediye başkanlığı konusunda kimseye söz vermeyiz” dedi.

"YÖNETİMDE KIRGINLIK YOK"
Son günlerde kamuoyuna yansıdığı gibi ilçede yönetim içinde büyük çaplı bir krizin olmadığını belirten Kahriman, “ Ben göreve başladığımda genel merkez uyardı. ‘Kendi ekibini yap’ diye. Ancak ben insanlara güvenirim.Mevcut arkadaşlarımızla çalışmaya devam ettik. Ufak tefek kırgınlıkla olabilir. Ancak benim ağzımdan söylenmeyen sözleri bana sormadan yorumlamak kötü. Lafların kantara konulması gerek. Bu adamın eğitimcilik hayatında ticaret hayatında bir olumsuz hareketi var m? diye sormak gerekir. İstikrar çok önemli benim için. Ne söylediysek hep arkasında oldum. Yönetimdeki arkadaşlar ve partililer Kahriman ne yapmıştır diyecek icraatları nelerdir diye bakacak. Beni eleştirenlerin hayatlarına bakacaklar.Ben yönetimimdeki arkadaşlarıma güveniyorum. Yönetimimde iki isim mazeretleri nedeniyle istifa etti. Benim partilime kızmam söz konusu olamaz. Ben ilçemde ağabeylik yapmaya devam edeceğim”

"ÇETİN’E KAPIMIZ AÇIK AMA..."
Ege Postası aracılığıyla Kahriman’ın kendisine yakın isimleri bir bir uzaklaştırdığını iddia eden ve ilçe teşkilatında yaşananların kendisini üzdüğünü dile getiren  eski ilçe başkanı Kerim Çetin’le bir sorununun olmadığını ifade eden Kahriman, Çetin’e adeta çağrı yaparak şunları söyledi; Biz ağabey olmaya devam edeceğiz. Herkes bir gün doğru yolu görecek. ‘Biz bu yerel seçimlerde AK Partinin yanındayız’ diyor vatandaş... Çalışmalarımızı görüyor. Ufak tefek bireysel duygusallıklar oluyor. Herkes kendi adına doğru diye düşünebilir. Kerim Çetin’le problemim yok. Kendisini severim parti için çalışma düşüncesi varsa ki partili olduğunu söylüyor kapılar ona sonuna kadar açık”

İNCE’YE SİTEM VE ÇAĞRI
İlçe Başkanı Kahriman son olarak da göreve geldiği günden bu yana kendisine nezaket ziyaretinde dahi bulunmayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye hem bu yönde sitem etti hemde ilçeye kazandırılacak yatırımlar için birlik çağrısı yaptı şunları söyledi;“ belediye başkanımız ne kadar ilginçtir ki henüz beş ay olmasına rağmen beni nezaketen ziyarete bile gelmedi. Güzelbahçe halkı son derece misafirperverdir. Ben göreve geldiğimden bir hafta sonra kendisini ziyaret ettim. Normalde onun gelmesi lazımdı. İadeyi ziyaret denilen bir şey vardır. Bunu bile gerçekleştirmedi. Gerçekleştirmemesinin üzerine her seferinde çağrıda bulunuyorum.Üniversite ve kentsel dönüşüm konusunda lütfen yan yana olalım, bu bir siyasi mücadele değildir, bu bir hizmet yarışıdır ve bu hizmet yarışında kazanacak olan Güzelbahçe’dir... Güzelbahçe’nin geleceği için el ele olduğumuz takdirde son derece başarılı olabiliriz. olduğu için söylemek zorundayım. Gelip de bir masa etrafında toplanıp bunları nasıl çözeriz anlamında bir yaklaşımı söz konusu değil. Biz belediye başkanımızı da bekliyoruz. Herkesi bekliyoruz. Güzelbahçe’ye hizmet edecek herkesi bir araya toplamak için bekliyoruz. Tam teşekküllü hastane olsun dediğimiz zaman onun yapması gereken 'Bakan beyle görüşüyorsunuz randevu alalım beraber gidelim bir de ben anlatayım' demesi... Ama hiçbir şey yok. Sadece bir takım siyasi yelpazeler ile oy alabilir miyi? AK Parti’nin gerçekleştirmeye çalıştıklarını farklı bir şekilde bozabilir miyi? derdinde.. Zaten Güzelbahçe halkı bu belediyenin çalışmadığı için son derece mutsuz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.