Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Başkanı Uncuoğlu: Eylemler, ‘tezgah’

AK Parti İl Başkanı Uncuoğlu: Eylemler, ‘tezgah’

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Gezi Parkı eyemlerinin her geçen gün yeni bilgilerle, yeni gelişmelerle Türkiye oynanan oyunun, kurulan tezgahın başka başka resimlerini ibretle görmekte olduklarını söyledi. Uncuoğlu, yaptığı...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 16:50
AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Gezi Parkı eyemlerinin her geçen gün yeni bilgilerle, yeni gelişmelerle Türkiye oynanan oyunun, kurulan tezgahın başka başka resimlerini ibretle görmekte olduklarını söyledi.

Uncuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan olayların ilk gününden bu yana çok şey gördüklerini belirterek , insan hakkının, ifade özgürlüğünün, hukukun ayaklar altına alındığı kaydetti. Talanın alıp başını gittiği zamanlarda, vatandaşın her türlü meselesinde hiç gösterilmeyen, yok sayarcasına esirgenen hassasiyeti, Gezi Parkı’nın ağaçları üzerinden son derece hazırlıklı ve donanımlı bir şekilde uluslararası lobilere malzeme verme gayretiyle, popüler reklam argümanları ve organizasyonları sayesinde, çevre ve özgürlük mücadelesi diye gösterildiğini savunan Uncuoğl, şunları kaydetti: “ Aralarında samimi olanlar da mutlaka vardı ancak, mesele gezi parkı değildi ve hala bunu anlamayanlar da vardı. Eşi benzeri görülmemiş bir sosyal medya manipülasyonu ile ‘anlayanlar’ da şiddete ve vahşice yakıp yıkmaya başladılar. Uluslararası medya, ağız birliği ile ‘İşte Türk Baharı’, ‘Türkler uyandı’ derken ilanlar verildi, bağışçıların paralarıyla olan biteni anlamaya gerek duymadan. Çünkü plan, mizansen öyleydi. Bu bir halk hareketi olmalıydı; ısrarla kapılar çalındı, tencere tavayla sokağa çıkıldı, küfürler havada uçuştu, nihayetinde meydan kendilerine bırakıldı, yaktılar yıktılar. Olaylarda üç canımızı kaybettik. Çevre duyarlılığı sonucu şiddet görenlerden özür dilendi, Başbakanlıkta talepleri dinlendi ama yetmedi."

Taleplerin Türkiye’yi onlarca yıl sömürmüş uluslararası kartellerin istekleri ile aynı olduğunu ileri süren Uncuoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin altmışı aşkın ilinde sokağa döküldü militanlar, yalanla fitneyle kışkırtılan partizanlar. Artık kışkırtma propagandası yapma zamanıydı. Ne demokrasi vardı memlekette ne insan hakkı; isyansa isyan diye sandıkta bulamadıklarını sokaklarda aradılar. Siyaseti, muhalefeti, iş üretmeyi, çözüm üretmeyi beceremeyenlerle düzeni bozulanların, hortumu kesilenlerin, tatlı karlarından olanların nasıl da bu pis tezgahta beraber olduklarını gördük, görüyoruz; her geçen gün foyalar peşpeşe dökülüyor.”

Türkiye üzerinde çok oyunlar oynandığını, her türlü farklılığın üzerinden bizi birbirimize düşürdüklerini ve kazanan Türkiye olmadığını vurgulayan Uncuoğlu “ Yine Türkiye’nin kazanmayacağı bu tezgahta, özgürlük bahanesiyle sokakta küfürler savurup yakıp yıkanlar, hükümet istifa diyenler bilsinler ki emaneti sandıkta veren millettir. Emaneti de yine sandıkta ancak millet geri alır. Millet dışında hiç kimse bu emanete el uzatamaz.
Bugün farklılıklarının asıl zenginliği olduğunu bilen bir millet var, Türkiye kazansın diye canla başla mücadele eden AK Parti var, kefeniyle yola çıkmış millet, memleket aşıkları var, Recep Tayyip Erdoğan var. Global baronlar ve temsilcileri bilsinler ki Türkiye’nin yükselişini engelleyemeyecekler. Büyük Türkiye'nin Büyük Milleti olarak, büyük Türkiye ideali için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.