Dolar 34,1993
%0.05
Euro 38,0116
%-0.22
Altın 2.910,840
%0.52
Bist-100 9.587,00
%-0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Milletvekili Ulema: Kanser ilacı üretimine üniversiteler destek vermeli

AK Parti Milletvekili Ulema: Kanser ilacı üretimine üniversiteler destek vermeli

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ve ilçe yönetimiyle birlikte Buca Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Nurgül Pıçak'tan...

  • Ege Postası
  • 05.09.2013 - 11:18
AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ve ilçe yönetimiyle birlikte Buca Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Nurgül Pıçak'tan çalışmaları hakkında bilgi alan Ulema, çocukları lösemi olan Hamide Kuran, Firdevs Yalçıntaş ve Saadet Ergün'le yakından ilgilenerek dertlerini dinledi. Hasta yakınları, ilaç bulma sıkıntısı yaşadıklarını ve yardım beklediklerini söyledi. Çocuklarına uygun ilik bulunması için de yardım isteyen aileler, tedavi maliyetlerini karşılayamadıklarını dile getirdi.

Milletvekili Ulema ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "AK Parti olarak Sayın Başbakanımız'ın da sık sık dile getirdiği ar-ge çalışmaları yaparak, bu ilaçları kendi ülkemizde üretme çalışmasını yürütüyoruz. En son teknik programı içinde ilaç imalatı, yani yeni molekül oluşturma ve kendi yerli ilaçlarımızın üretimi konusunda çok iyi tespitler yaptık. Buna birilerinin soyunması lazım. Bu aynı yerli otomobil üretimi gibi bir şey, yani üniversitelerin sahiplenmesi lazım, işadamlarımızın sahiplenmesi lazım. Onun için biz de bu alanda olan kitlere en yüksek teşvikleri veriyoruz. Yeter ki bu altyapıyı Türkiye’de oluşturalım. Keşke yıllar önce yapabilseydik ülke olarak ama yavaş yavaş olacak. Sağlık Bakanlığı'nın, İzmir'deki şehir hastaneleri projeleri hayata geçiyor. Çiğli'ye 400 yataklı eğitim hastanesi, Bayraklı'ya 2 bin yataklı altı hastaneyi bünyesinde barındıran dev bir kampüs, Tepecik Hastanesi'nin bulunduğu alanda yine 2 bin yataklı Yenişehir Sağlık Kampüsü, hatta bir onkoloji hastanesi de yapılacak. Bu, İzmir’in sağlık sorunlarını büyük ölçüde giderecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.