Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Selçuk krizinde o isim çelişkili konuştu: Bana söylenen mazbatayı aldıktan sonra...

AK Parti Selçuk krizinde o isim çelişkili konuştu: Bana söylenen mazbatayı aldıktan sonra...

AK Parti Selçuk İlçe Kongresi’ni kazanan Osman Başterzi, İl Başkanı Aydın Şengül’e kendisinin ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını sunduğunu ama istifa etmediğini söyledi. Çelişkili ifadeler kullanan Osman Başterzi, “Biz pazartesi günü mazbatamızı alacağız, görevimize başlayacağız. Zaten ben şu anda ilçe başkanıyım. İl başkanımızın söylediği, ben il başkanıma istifa etmedim, istifa mektubu verdim.Bana söylenen, mazbatayı aldıktan sonra devam edeceksiniz, daha sonra, ama bu karar bir ay sonra, iki ay sonra, üç ay sonra olur, daha sonra ne karar verilirse o karara uyulacak” dedi. AK Parti Selçuk krizinde o isim çelişkili konuştu:

  • Ege Postası
  • 25.03.2018 - 15:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti Selçuk İlçe Kongresi’nde genel merkez tarafından yeniden aday gösterilen mevcut ilçe başkanı Sema Yeşilçimen’e karşı rakip olup seçimi kazanan ancak dün istifasını AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e veren Osman Başterzi, istifasını vermesinin ardından listesindeki yönetim kurulu üyelerinin sosyal medya hesabından haberlerin asılsız olduğu, Başterzi’nin pazartesi mazbatasını alır almaz görevine başlayacağı şeklindeki mesajlarla ilgili Egepostası’na açıklama yaptı.

BENİM BİLGİM YOK

Başterzi, listesinde yönetim kurulu üyesi olarak gösterdiği Hasan Arabacı’nın sözkonusu mesajının kendisini bağladığını, arayıp uyardığını belirtti:

“Benim bilgim yok. Denizli’deyim. Heyecan içinde yazmışlar. Arkadaşlar heyecanlı çünkü. Bir sürü arkadaşımız var. Gerekli uyarılarda bulundum. Heyecanlı olduğu için o şekilde şey yapmış. Bunlar önemli şeyler değil. Bir sürü arkadaşlarımız var. Gerekli uyarılarda bulundum kendisine. Herkes heyecanlı şu anda.  Bundan sonra hiçbir paylaşımda bulunmayın dedim. O şekilde şey yapmadım dedi. Kendisini bağlar. Uyarıda bulundum kendisine.  O arkadaşınki kendisi, cahilliğidir. Benim böyle beyanatım yok.”

İSTİFA ETMEDİM, İSTİFA MEKTUBU VERDİM, PAZARTESİ MAZBATAMI ALIP GÖREVE BAŞLAYACAĞIM

Bu açıklamanın ardından pazartesi günü mazbatasını alıp görevine başlayacağını belirten Osman Başterzi, çelişkili ifadeler kullanarak,  önce, istifa etmediğini, istifa mektubu verdiğini söyledi:

“Ben seçilmiş ilçe başkanıyım. İlçe seçim kurulundan mazbatamı alacağım, görevime başlayacağım.

Biz pazartesi günü mazbatamızı alacağız, görevimize başlayacağız. Zaten ben şu anda ilçe başkanıyım. İl başkanımızın söylediği, ben il başkanıma istifa etmedim, istifa mektubu verdim. Ben pazartesi mazbatamı alıp görevime başlayacağım.”

BU KARAR BİR AY İKİ AY ÜÇ AY SONRA OLUR

Bu açıklamanın ardından, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün yaptığı, “İstifalar verildi. Yeniden Selçuk ilçemizde değerlendirme yapacağız. Tarafları dinleyip yeni bir atama gerçekleştireceğiz. Sema hanım  ya da Osman bey olur olmaz. İkisinden biri de atanabilir, üçüncü kişi de olabilir. Tamamen oradaki teşkilat mensuplarının, delegelerin fikrini alacağız nihai ortak bir karar vereceğiz. Amaç oradaki kutuplaşmayı ve ayrışmayı engellemek. Önümüzdeki hafta pazartesi  ya da Salı mazbatasını aldıktan sonra hemen istifayı yürürlüğe koyacağız. Çalışma neticesinde birisini görevlendirip kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gösterdiği nezaketten dolayı Osman Beye teşekkür ediyorum” açıklamasını anımsattığımız Osman Başterzi, önce il başkanının talimatı çerçevesinde hareket edeceğini söyledi, ardından yeni başkan atamasının ne kadar süreceğini bilmediğini, bir iki ya da üç ay sürebileceğini, o zamana kadar başkan olarak devam edeceğini belirtti.

YENİ OLUŞUM OLUNCAYA KADAR BİZ İLÇE BAŞKANIYIZ, BANASÖYLENEN MAZBATAYI ALDIKTAN SONRA DEVAM EDECEKSİNİZ…

Osman Başterzi’nin çelişkili demeci şu şekilde oldu: “İl başkanımızın talimatı çerçevesinde görevimize devam edeceğiz. İlerleyen günlerde il başkanımızın talimatıyla hareket edeceğiz. Benimle ilgili kararı il başkanı ne zaman verirse o zaman yürürlüğe girecek. Böyle bir süreç yok. Biz mazbatamızı alıp görevimize başlayacağız. Yeni bir oluşum oluncaya kadar biz ilçe başkanıyız. Bana söylenen tam tersi bu şekilde. Seçmenler üzerinde panik var. Ben kendimi düşünmüyorum şu anda. Beni seçen seçmenleri düşünüyorum şu anda. Aydın Beyin ileri günlerde vereceği talimata göre şekillenecek.

Bana söylenen, mazbatayı aldıktan sonra devam edeceksiniz, daha sonra, ama bu karar bir ay sonra, iki ay sonra, üç ay sonra olur, daha sonra ne karar verilirse o karara uyulacak.”

BEN TEŞKİLATIMIN DIŞINDA HAREKET ETMEM

AK Parti Selçuk İlçe Kongresi’ni 202 oyla kazanan Osman Başterzi, açıklamalarında daha sonra, İl Başkanı ve Genel Merkezin talimatına uyacağını söyledi:

“Genel merkezimizin, il başkanımızın, üstüne basa basa söylüyorum, ben teşkilatımın dışında hareket etmem. Etik olarak böyle bir şey yok, prosedür olaraktan. İl başkanımız ne zaman talimat verirse, ‘Osman Bey sizinle devam edeceğim’ derse devam edeceğim, ‘Sizinle devam kararı almadık’ derse, söylemine uyacağım kendisinin.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.