Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti danışma meclisi toplantısında, CHP'ye 3'lü kontra!

AK Parti danışma meclisi toplantısında, CHP'ye 3'lü kontra!

İzmir’de kurulan Barış Bloku'na destek veren CHP’li vekiller için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar sert açıklamalarda bulundu. Hotar, “Bunlar herşeye engel ve blok oldukları için barışa da engel ve blokturlar. Akılları fikirleri blok kurmakta. Halkımız onları öyle bir blokla ayıracak ki yakında kiremit bile olamayacaklar” dedi. CHP'li Mustafa Balbay'ı hedef alan İl Başkanı Bülent Delican, “Balbay kalkmış bizim için ‘akan kanın partisi’ demiş. Bir kere utan. Canilerin hamisi olmaktan kurtul. Dün generallerle iş tutup darbe planı yapan Balbay bugün HDP taşeronluğu yapıyor" dedi. AK Parti danışma meclisi toplantısında

  • Ege Postası
  • 11.08.2015 - 21:57
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - AK Parti ülke genelinde ilçe danışma meclisi toplantılarına başladı. İl Danışma Meclislerinin hemen öncesinde gerçekleşecek olan ilçe meclislerine İzmir İl Teşkilatı da 11 ilçenin toplantılarıyla start verdi. Yedigöller’deki Rüya Vadisi Düğün Salonu’nda gerçekleşen Buca İlçe Danışma Meclisine Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, İl Başkanı Bülent Delican ile İzmir Milletvekili Cemil Şeboy ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

AKILLARI FİKİRLERİ BLOK KURMAKTA
HDP ve CHP'yi hedef alan Nükhet Hotar, Barış Bloku için sert açıklamalarda bulundu.  Hotar, “Hepimizde hem mutluluk hem hüzün var. Bizim çabamız 12 yılda olduğu gibi hem teşkilatımızdan hem halkımızdan hüzünü kaldırmaktır.  ‘Cumhurbaşkanımız analar ağlamasın’ diye yola çıktı ve her türlü riski göz aldığı bu süreç kesintiye uğradı. Bunun sebebi asla AK Parti değildir. AK Parti’ye oy verenler de değildir. Hatta diğer partilere oy veren büyük bir kesim seçmen de değildir. Bunun sebebi sırtını Kandil’e dayanan partidir. Bu partiye taşeronluk yapan diğer partilerin mensuplarıdır. Bunun sebebi Türkiye’nin kazanımlarına kıskançlık gösteren kişi ve kurumlardır. Ama hepimiz bu badireyi atlatacağız. Biz analarımız ağlamasın derken samimi olarak çözülememiş bir süreci yeniden başlattık. Uzun yıllardır şehidimiz olmadı. Bir takım düşmanlıkların yaşandığı yerlerde kardeşçe türkülerin söylendiği manzaraları gördük. Geldiğimiz noktada milli birlik beraberlik sürecini durdurma, AK Parti’nin gücünü zayıflatmak isteyen bir yapıyı karşımızda gördük. İzmir’de barış bloku oluşmuş. Katılıyorum, destekliyorum. Bunlar her şeye engel ve blok oldukları için barışa da engel ve blokturlar. Akılları fikirleri blok kurmakta. AK Parti’ye blok, insanlar ayrışmasın diye, analar ağlamasın diye blok. Halkımız öyle bir blokla ayıracak ki kiremit bile olamayacaklar” diye konuştu.

DELİCAN: TERÖRÜN BELİ KIRILACAK 

Terör olayları karşısında HDP’yi hedef alan İl Başkanı Bülent Delican şunları söyledi: “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Terör örgütü denen zavallı birliktelik Türkiye’de bazı oyunlar oynamaya çalışıyor. Soğuk savaşta Rusya’nın dağılmasıyla batı kendini bu dünyanın hakimi olarak görmeye başladı. Bu sürecin devamında Ortadoğu’da da belli planları uyguluyor.  Bu ateşe bizi de çekmek istiyorlar. Bunu PKK ile PYD ile KCK ile yapmak istiyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimizi Cumhurbaşkanımız başlattı. Binlerce yıllık kardeşliğimize haram el uzatılmasına cumhurbaşkanımız karşı durdu. Başbakanımız da çok kararlı. İnşallah bu ak kadrolar bu terör belasının belini kıracaktır. Başardığımız işler kolay şeyler değil. Bunlar kıskanılıyor. Özgürlüklerin herkes için olduğunu savunan bir parti geldi. Türkiye’de bunların taşeronları var. HDP diye bir parti çıktı. Demokratik olan her partiye saygımız var.  Halkımız yüzde 13 oy vererek barajı geçirtti. ’Gel sen Türkiye partisi ol, siyaset yap’ dedi ama onu taşıyamadılar. O gömlek onlara fazla geldi. Sırtlarını dağlara dayıyorlarmış. Başbakanımız, ‘o dağları onların başına yıkarız’ dedi. Kürt kardeşlerimizi kullanmaya çalışıyorlar."

DELİCAN’DAN BALBAY GÖNDERMESİ 
Başkan Delican CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ‘AKP artık akan kanın partisidir’ şeklindeki açıklamalarına sert çıktı. Delican, “Dün açıklama yaptık. İzmir’de 3 CHP’li vekil kalktı barış bloku altında HDP’nin eylemini destekleyeceklerini söylediler. Yürüyüş yapacaklarmış. Bugün de kalkmışlar bize karşılık veriyorlar. İzmir CHP teşkilatı buna karar vermeli HDP taşeronluğu mu yapacaklar, yoksa bizimle koalisyon mu yapacakla? Mustafa Balbay kalkmış bizim için ‘akan kanın partisi’ demiş. Bir kere utan. Canilerin hamisi olmaktan kurtulsun. Sanki biz koalisyon masasından kalkacakmışız gibi davranıyorlar. Bu ülkeye sahip çıktıklarını göstersinler. Dün generallerle iş tutup darbe planı yapan Balbay bugün HDP taşeronluğu yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşus? Koalisyon yapacak partilerin samimi olması lazım. Terör örgütlerinin uzantılarıyla iş yapmaktan kaçınsınlar. Ne yapmaya çalıştıklarını biz anlayamadık. Ya gelsin bizimle çalışsınlar ya da saflarını belli etsinler” dedi. 

HDP SEÇMENİ KANDIRDI
HDP'ye olan eleştirilerini sürdüren Şeboy, “7 Haziran’da halk bir seçim yaptı. Biz buna saygı duymak zorundayız ama herkes de saygı durmak zorunda. Ülke zor bir dönemden geçiyor. Seçim ve şu anki olaylar dahil dış güçlerin ‘Türkiye’yi Suriye, Irak gibi yapabilir miyiz'’ düşüncesidir. Ama şunu unuttular; Türkiye’de 13 yıldır devam eden çok güçlü bir lider ve çok güçlü bir iktidar var. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan… Bir yerde hata yaptılar. İç destekçi taşeronlarla beraber bir algı yarattılar. HDP’li seçmeni de kandırdılar. HDP’ye oy veren sadece HDP’li seçmen değil. CHP’nin oyları neden düştü' ‘Silahları bırakıp siyaset yapacağız’ dediler. İzmir’de farklı öteki tarafta farklı konuştular. Demirtaş’ın kendisi partinin başında kardeşi Kandil’de. Ama HDP’ye oy veren o insanların pişmanlık içinde olduğunu görüyoruz. Hepimizin görevi bu tabloyu gören HDP’ye oy veren Kürt vatandaşlarımızın oyunu geri kazanmamızdır.  Kürt kardeşlerimizi PKK ile ayrı yere koymamız lazım. Tüm Doğu PKK değildir. Onlarla yıllarca politika yaptık. Ama HDP onları kandırmış, yalan söylemiştir ve netice budur. Bizden giden o oyları geri almak zorundayız” şeklinde konuştu. 

AMACIMIZ YENİ SEÇİMDİR
İlçe Başkanı Neşat Arslan koalisyon çalışmaları hakkında konuştu. İsteklerini yeni bir seçim olarak belirten Arslan, “Biliyorsunuz ki seçimlerin üstünden 2 ay geçti. Bu sürede hükümetimiz kurulamadı. İnsanlarımızın yüzde 41’i bize iktidar kuralım diye oy verdi. Fakat aldığımız oy bize bu şansı vermedi. Bu vesileyle büyüklerimiz koalisyon çalışması yapmaktadır fakat isteğimiz yeni yapılan seçimle tek başına iktidara gelmemizdir. Yapılacak seçimde teşkilat olarak hazır olmalıyız. Yeni Türkiye’nin temellerini atmalıyız. Ülkemizde son 14 yılda çok büyük işler yapıldı. Son dönemde terör örgütleri eylemlerini sıklaştırdılar. Terör 10 yılda sakinleşmişti fakat seçimden sonra şer güçler ortaya çıktı ve kan dökülmeye başladı. Bu yüzden biz yeniden AK Parti iktidarıyla güçlü Türkiye’nin temellerini atmaya çalışmalıyız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.