Dolar 34,1157
%0.29
Euro 38,1314
%0.2
Altın 2.875,580
%1.64
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Ünal, Tugay’ı ve CHP’yi hedef aldı: Evlatlarınıza böyle mi sahip çıkıyorsunuz?

AK Partili Ünal, Tugay’ı ve CHP’yi hedef aldı: Evlatlarınıza böyle mi sahip çıkıyorsunuz?

Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent AŞ’de çalışan 93 işçi, iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal işçilere destek vermek için gittiği eylem sırasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı hedef aldı. Ünal açıklamasında, “Biri SN. Tugay’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve burada abilik yapması gerektiğini hatırlatsın. Burada yaşananların birinci sorumlusu Tugay’dır” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.08.2024 - 16:01
  • Güncelleme: 15.08.2024 - 17:25

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent AŞ’de çalışan 93 işçi, iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşten çıkarma gerekçesi olarak, haziran ayı ücret alacakları için 30, 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemi gösterildi. Belediye yönetimi, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 34. maddesine aykırılık gerekçesiyle işçileri “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” maddesine dayanarak tazminatsız olarak işten çıkardı.

AK Parti Karşıyaka Meclis üyesi Hasan Ünal bugün belediye önünde eylem yapan işçilere destek verdi. Ünal burada yaptığı konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı hedef alarak, “Dün Büyükşehir Meclis Üyemiz Adem Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanına, burada yaşanan haksızlığı ve hukuksuzluğu sordu. Tugay’ın verdiği cevap ise, ‘arkadaşlarımız disiplin suçu işlemişler ve ben belediyelerin iç işlerine karışmıyorum’ oldu. Biri SN. Tugay’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve burada abilik yapması gerektiğini hatırlatsın. Burada yaşananların birinci sorumlusu Tugay’dır” dedi.

“AYIPTIR”

AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal konuşmasında, “ İşçi hakları varken, işçiye faşizan bir şekilde uygulanan bir haksızlık varken siyasetin ‘s’sini dahi konuşmaktan ar ettiğimi açıklamak istiyorum. Siyaseti gerek belediyelerde gerekse de TBMM’de meclis kürsüsünde vekiller ya da meclis üyeleri yapar. Burada sizinle beraber olmamızın tek sebebi var. 93 arkadaşımız iş kanunun 25/2 maddesinden atıldı. O maddeyi anlatmama gerek yok. O maddede işe sarhoş gelmek var, ahlaksızlık var, hırsızlık var. Bu 93 arkadaşımızın üzerine bu suçlamaları yakıştıran zihniyetin karşısında durmak için sizlerin yanındayız. 25/2’den atılan kimse ne özel ne resmi hiçbir yere giremez. Dolayısıyla bu yaptıklarıyla, ‘tazminatınızı almayın, başka bir yerde işe başlamayın, ölün, aç kalın’ dediler.  Ayıptır... “ ifadelerine yer verdi.

CHP EVLATLARINA BU ŞEKİLDE Mİ SAHİP ÇIKIYOR?

Belediyelerin zaman zaman işçi çıkarabileceğine değinen Ünal, “Bunu bir çok siyasi partinin mensubu belediye gerçekleştiriyor. Ben bunun yüzde 100 karşısında değilim. Bazen haklı gerekçeler olabilir ama sen 93 tane insanı kapının önüne koyamazsın hakkın yok. Ben AK Partili meclis üyesiyim. Biliyorum ki işçi arkadaşlarımızın çoğu CHP’nin evlatları. Evlatlarınıza bu şekilde mi sahip çıkıyorsunuz?” dedi.

BİRİ TUGAY’A HATIRLATSIN!

 Ünal açıklamasının devamında, “Ne diyorlar; ‘Kurumu zarara uğrattılar diyorlar. İşletmeleri bıraktılar, eyleme gittiler ve kamu zararı oluştu. Bu sebeple attık’ diyorlar. Bu arkadaşlarımız yıllarca maaşlarını parça parça aldılar, borçlandılar ve ödemelerini faizle yaptılar. Burada kamu zararı var da aile bütçesi zararı yok mu? Bunun karşısında hep birlikte durmak adına buradayız. Dün Büyükşehir Meclis Üyemiz Adem Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanına, burada yaşanan haksızlığı ve hukuksuzluğu sordu. Tugay’ın verdiği cevap ise, ‘arkadaşlarımız disiplin suçu işlemişler ve ben belediyelerin iç işlerine karışmıyorum’ oldu. Biri SN. Tugay’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve burada abilik yapması gerektiğini hatırlatsın. Burada yaşananların birinci sorumlusu Tugay’dır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.