Dolar 34,1119
%0.28
Euro 38,1023
%0.12
Altın 2.875,200
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhur İttifakı meclis üyelerinden Başkan Yıldız Ünsal'a olağanüstü meclis çağrısı

Cumhur İttifakı meclis üyelerinden Başkan Yıldız Ünsal'a olağanüstü meclis çağrısı

Karşıyaka Belediyesi yönetimi belediye şirketi Kent A.Ş'de çalışan 93 personelin, sendikanın belediye ile imzaladığı toplu iş sözleşmesine tepki göstererek sendika kararı olmadan eylem yapmalarını gerekçe göstererek iş akitlerini sonlandırdı. Bu gelişme üzerine Karşıyaka Belediyesi'nin Cumhur İttifakı meclis üyeleri harekete geçti ve Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'a Olağanüstü Meclis çağrısında bulundu. Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, "Kent A.Ş'de görevli ve içlerinde 20-25 yıllık belediye çalışanı olan 93 işçinin işten atılması, üstelik 25/2 gibi “yüzkızartıcı suçlar“ maddesinden atılması ne vicdana ne de ahlaka sığmamaktadır.. Bu maddeden 93 kişiyi işten atamazsınız. Bu demek oluyor ki bir daha işe girmeyin, tazminat alamayın ve aç kalın. Nerede kaldı sosyal belediyeciliğiniz." sözleriyle tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2024 - 21:06
  • Güncelleme: 14.08.2024 - 21:25

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi yönetimi geçtiğimiz günlerde sendika kararı alınmadan eylem yapan belediye şirketi Kent A.Ş’de çalışan 93 işçiyi işten çıkardı.

Bu gelişme üzerine Karşıyaka Belediyesi'nin Cumhur İttifakı meclis üyeleri harekete geçti ve Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'a Olağanüstü Meclis çağrısında bulundu.

Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal yaptığı açıklamada “Kent A.Ş'de görevli ve içlerinde 20-25 yıllık belediye çalışanı olan 93 işçinin işten atılması,üstelik 25/2 gibi “yüzkızartıcı suçlar“ maddesinden atılması ne vicdana ne de ahlaka sığmamaktadır.. Bu maddeden 93 kişiyi işten atamazsınız. Bu demek oluyor ki bir daha işe girmeyin, tazminat alamayın ve aç kalın. Bizde Karşıyaka Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri olarak, bugün aşagıda imzalı dilekçemizle, Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya davet ettik. Hak,hukuk ve adalet deyip, insanların geri dönüşümsüz iş akdini sonlandırmak, ne hakka, ne hukuka ne de adalete sığmamaktadır. Nerede kaldı sosyal belediyeciliğiniz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.