Dolar 34,1160
%0.29
Euro 38,1149
%0.15
Altın 2.873,570
%1.56
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Ünal'a CHP'li Coşkuner'den yanıt:  Şov yapacağına hacizleri kaldır!

AK Partili Ünal'a CHP'li Coşkuner'den yanıt: Şov yapacağına hacizleri kaldır!

AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent AŞ’de çalışan 93 işçiye destek vermek için dün belediye önüne giderek, "Ben AK Partili meclis üyesiyim. Biliyorum ki işçi arkadaşlarımızın çoğu CHP’nin evlatları. Evlatlarınıza bu şekilde mi sahip çıkıyorsunuz?” demişti. Ünal’ın açıklamalarına yanıt CHP’li Meclis Üyesi Sedredil Coşkuner’den geldi. Coşkuner açıklamasında, “Ortak akıl ile bu işleri çözeceğiz. Siyaset yapmaya gelmedik. Gruplar geliyor. Bizler Menemen’in halini görüyoruz. Menemen’i sattılar, işçileri çıkardılar. Burada gelip demagoji yapmasınlar. Biz emekten yanayız, işçiden yanayız. Biz burada aracı olacağız. Sizler alnınızın akıyla çalışan insanlarsınız. Ben de sizler gibi bir haftadır uyumuyorum. Ülkeyi bu duruma biz getirmedik. Karşıyaka Belediyesi’nin bütün malına iktidar haciz koydu. Burada şov yapacağına icraları kaldırsınlar. Belediyeyi kilitleyip şov yapıyorlar” dedi. 

  • Ege Postası
  • 16.08.2024 - 13:19

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent AŞ’de çalışan 93 işçi, iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşten çıkarma gerekçesi olarak, haziran ayı ücret alacakları için 30, 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemi gösterildi. Belediye yönetimi, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 34. maddesine aykırılık gerekçesiyle işçileri “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” maddesine dayanarak tazminatsız olarak işten çıkardı. 

AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal işçilere destek vermek için gittiği eylem sırasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı hedef aldı. Ünal açıklamasında, “Biri SN. Tugay’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve burada abilik yapması gerektiğini hatırlatsın. Burada yaşananların birinci sorumlusu Tugay’dır” dedi.

"BURADA ŞOV YAPACAĞINA..."

Ünal’ın açıklamalarına yanıt CHP’li Meclis Üyesi Sedredil Coşkuner’den geldi. Coşkuner açıklamasında, “Ortak akıl ile bu işleri çözeceğiz. Siyaset yapmaya gelmedik. Gruplar geliyor. Bizler Menemen’in halini görüyoruz. Menemen’i sattılar, işçileri çıkardılar. Burada gelip demagoji yapmasınlar. Biz emekten yanayız, işçiden yanayız. Biz burada aracı olacağız. Sizler alnınızın akıyla çalışan insanlarsınız. Ben de sizler gibi bir haftadır uyumuyorum. Ülkeyi bu duruma biz getirmedik. Karşıyaka Belediyesi’nin bütün malına iktidar haciz koydu. Burada şov yapacağına icraları kaldırsınlar. Belediyeyi kilitleyip şov yapıyorlar” dedi. 
 
CHP’li Meclis üyesi Sedredil Coşkuner belediye binası önünde yaptığı açıklama şu şekilde;

“Bizim de sizler gibi Cuma günü öğleden sonra öğrendik. 2-3 gün süreci bekledik. Biz bugün sendika başkanımızı ve sizleri dinlemek için geldik. Biz de neyin, nasıl gerçekleştiğini bilmiyoruz. Biz CHP’li meclis üyeleri olarak her zaman emekten yanayız. İşçilerimizin ekmeği ile oynanmasına karşıyız. Sizin taleplerini sormak için buraya geldik. Bir köprü olarak sizlerin sıkıntılarınızı ve isteklerinizi belediye başkanına anlatacağız. Ortak akıl ile bu işleri çözeceğiz. Siyaset yapmaya gelmedik. Gruplar geliyor. Bizler Menemen’in halini görüyoruz. Menemen’i sattılar, işçileri çıkardılar. Burada gelip demagoji yapmasınlar. Biz emekten yanayız, işçiden yanayız. Biz burada aracı olacağız. Sizler alnınızın akıyla çalışan insanlarsınız. Ben de sizler gibi bir haftadır uyumuyorum. Ülkeyi bu duruma biz getirmedik. Karşıyaka Belediyesi’nin bütün malına iktidar haciz koydu. Burada şov yapacağına icraları kaldırsınlar. Belediyeyi kilitleyip şov yapıyorlar. Biz sizinle beraberiz, ya hep beraber ya hiç birimiz” ifadelerine yer verdi.

 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.