Dolar 34,1347
%0
Euro 38,0458
%0.34
Altın 2.882,370
%-0.1
Bist-100 10.073,00
%1.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekiller, Kızılcahamam kampı öncesi sabah sporu yaptı

AK Partili vekiller, Kızılcahamam kampı öncesi sabah sporu yaptı

AK Partili vekiller, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak Kızılcahamam kampı öncesi güne açma, germe hareketleri yaparak ve tenis oynayarak başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Manisa Milletvekili...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 09:36
AK Partili vekiller, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak Kızılcahamam kampı öncesi güne açma, germe hareketleri yaparak ve tenis oynayarak başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, eski AK Parti Milletvekili Mehmet Deniz Olgun kamp öncesi Asya Termal Tesisleri yakınındaki alanda sabah sporu yaptı.

AK Parti'nin 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Kızılcahamam'da Asya Termal Tatil Köyü'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlıyor. Kamp öncesi sabah erkenden spor için tesislerin dışına çıkan vekiller, ayrıca kampta görüşülecek konulara ilişkin de bilgi verdi. Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, yılda iki defa yapılan kampın bir istişare kampı olduğunu ve parti içi kaynaşmanın güçlendiğini dile getirdi. Kampta görüşülecek konulara ilişkin de bilgi veren Yurttaş, "Çözüm süreci, milli birlik ve beraberlik masaya yatırılacak. Ayrıca dış politikada izlenmiş olan yol ve bundan sonra izlenecek yol tartışılacak. Önümüzdeki seçimlerde ne tür hazırlıklar yapılması gerektiğine dair sunumlar yapılacak." diye konuştu.

Anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmede de bulunan AK Parti Manisa Milletvekili, "Anayasa, şimdiye kadar bir beklentiydi. Bundan sonra yeni bir Anayasa zorunluluk haline geldi. Tabii ki Anayasa'yı yapmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Biz, milletvekillerimizin çok olmasına bakmadan partilerden eşit sayıda üye katılımıyla bir Uzlaşma Komisyonu oluşturduk, ancak gelinen noktada Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çok fazla da uzlaşmadan yana olmadığını görüyoruz. Biz, milletimize söz verdik. 'Yeni bir Anayasa yapacağız' dedik. İnşallah, biz bu Anayasa teklifimizle halkın huzuruna çıkmayı düşünüyoruz. Bizim, isteğimiz referandum olup olmaması değil, Meclis'in çoğunluğuyla bunun geçmesi. Ancak, halkın huzuruna çıkmaktan da hiç korkmayız." değerlendirmesinde bulundu. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarının temmuza kadar uzadığını hatırlatan Yurttaş, bu konuda umudunun ise az olduğunu dile getirdi.

Genel seçimlerin süresinin değiştirileceğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine Yurttaş, "Daha önce Başbakanımız da bu konuyu ifade etti. Genel seçimlerin süresi zaten daha önceden 5'ti, 4'e düşürülmüştü. Tekrar 5 yıla çıkarılması bence de, Başbakanımızca da doğru." ifadesini kullandı.

Öte yandan Süleyman Soylu ve Yurttaş, otelin spor sahasında birlikte koşu yaptı. Yurttaş, "11. turdayım şu anda. Hedef 45, çünkü Manisa'nın plaka kodu 45. Ustalık döneminde yatarak hizmet üretmek değil, koşarak hizmet üretmek gerekiyor." diye konuştu.

Kamp öncesi spor yapan bir diğer AK Partili olan Adana Milletvekili Çetinkaya ise Zeyid Aslan ve Kamer Genç ile bir kez daha gündeme gelen "Meclis'teki uslüp tartışmalarına" ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çetinkaya, "Hiçbir zaman onaylamadığım bir olaydır. Geçmiş zamanlarda sık sık Parlamento'da en sık konuşan parlamenterlerden birisiydim. Şimdi, her çıktığım zaman da konuşmamda sahip olmamız gereken üstün ahlaktan bahsedilir." dedi.

Otelin tenis sahasında eski AK Parti Milletvekili Olgun ile tenis oynayan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de "Güne zinde başlamak için spor yapıyoruz. Bundan sonra daha dinamik ve zinde başlayacak toplantılar. Şu an, maç berabere gidiyor. Kıran kırana bir mücadele var. Mehmet abinin tam olarak oynamadığını düşünüyorum, benimle antrenman yapıyor." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.