Dolar 34,1221
%-0.04
Euro 38,1004
%0.49
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.068,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japon First Leydi'yi Türk öğrenciler, Japon dansıyla karşıladı

Japon First Leydi'yi Türk öğrenciler, Japon dansıyla karşıladı

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin eşi First Leydi Akie Abe, Ankara’da davet edildiği etkinlikte Türk öğrencilerin Japon dansı ile karşılandı. First Leydi, ziyaret ettiği bir stantta da Japon geleneksel yazısı stili ile özel kağıt üzerine...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 16:20
Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin eşi First Leydi Akie Abe, Ankara’da davet edildiği etkinlikte Türk öğrencilerin Japon dansı ile karşılandı. First Leydi, ziyaret ettiği bir stantta da Japon geleneksel yazısı stili ile özel kağıt üzerine ‘Hayal’ ve ‘Sevgi’ kelimelerini yazdı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin eşi, Ankara Üniversitesi'nde Dil ve Tarih Fakültesi Japon Dili ve Kültürü bölümünde okuyan Türk öğrencilerin hazırladığı eğlenceye katıldı. Etkinliği takibe gelen gazeteciler, First Leydi Akie Abe’nin karşısında fotoğraf ve görüntü çekilmesini istemediği gerekçesiyle zor anlar yaşadı. Görevliler, gazetecileri belli bir noktada durmalarını sağlamak ve Başbakan eşinin yanına yaklaştırmamak için gayret gösterdi.

TÜRK ÖĞRENCİLER JAPON GÖSTERİSİ YAPTI

Rektörlük konferans salonu girişinde bekleyen bir grup Türk öğrenci, Japon kıyafetleri içinde Japon dansları yaparak konuk First Lady’i selamladı.
Ardından Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş eşliğinde salona gelen Akie Abe ve beraberindekiler, Türk öğrencilerin, müzik ve dans gösterisini izlemeyi sürdürdü. Öğrenciler, Japon işaret dili ile Mazhar Fuat Özkan’ın şarkısını söyledi.

Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Ayşenur Tekmen, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin yapımında Japon mimarisinden örnekler bulunduğuna işaret ederek, fakültenin tarihini anlattı.

First Leydi Akie Abe gösteri sonrası bölüm öğrencilerinin hazırladığı geleneksel origami, manga, zori ve kaligrafi stantlarını gezdi. Eserleri ilgiyle inceleyen Japonya Başbakanı’nın eşi, kaligrafi stantında eline kalemi olarak özel kağıt üzerine Japonca 'Yume' (hayal) ve 'Ay' (sevgi) anlamlarına gelen kelimeleri yazdı. Konuk heyet, etkinliğin ardından Ankara turuna devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.