Dolar 34,1347
%0
Euro 38,0458
%0.34
Altın 2.882,370
%-0.1
Bist-100 10.073,00
%1.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kışanak: CHP süreci boşa çıkarıp, statükoyu geri getirmenin derdinde

Kışanak: CHP süreci boşa çıkarıp, statükoyu geri getirmenin derdinde

Barış ve Demokrasi Parti (BDP) Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) süreci boşa çıkarıp statükoyu geri getirme derdinde olduğunu belirtti.Kışanak, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ve Mardin Milletvekili Erol...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 16:44
Barış ve Demokrasi Parti (BDP) Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) süreci boşa çıkarıp statükoyu geri getirme derdinde olduğunu belirtti.

Kışanak, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ve Mardin Milletvekili Erol Dora ile birlikte çözüm sürecini anlatmak için Mersin'e geldi. Merkez Akdeniz ilçesinde partililere hitap eden Kışanak, BDP olarak halkın geleceğini özgür kılmak için sürecin öncüsü olmaya karar verdiklerini söyledi.

Görüşmelerin barış ve çözüm isteyen herkes adına yürütüldüğünü ifade eden Kışanak, "Sizlerin bilginiz dışında hiç bir adım atılmayacağını ifade ediyorum. Sizin kabul etmediğiniz, doğru bulmadığınız benimsemediğiniz hiç bir gelişme yaşanmayacak." diye konuştu.

Çözüm sürecinde CHP'nin İmralı'da Kandil'de görüşülenlerin propagandasını yaptığını anlatan Kışanak "(İmralı'da ne görüşülüyor. ne konuşuluyor bilmiyoruz) diyerek bu süreci muğlak bırakmak istiyor. Üzerinde bir bulut bir gölge olsun istiyor. Biz kendilerini defalarca davet ettik. Eğer 'bilmediğiniz bir şey varsa öğrenmek istiyorsanız BDP olarak bildiğimiz her şeyi paylaşma hazırız' dedik. İstiyorsanız görüşebiliriz' dedik. Ama onlar görüşmekten yana değiller. Çünkü onlar bilgi istemiyorlar. Onlar bu süreci acaba boşa çıkarabilir miyiz statükoyu yeniden güçlü kılabilir miyiz bunun derdindeler. Bizim arzuladığımız çözüm Türkiye'nin demokratik, özgür bir güne kavuşacağı çözümdür. İmralı'da bunlar Kandil'de bunlar konuşuluyor. BDP heyeti bunları konuşuyor." şeklinde konuştu.

12 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin uygulamalarını çok iyi bildiklerini belirten Kışanak şunları söyledi: "Bilmediğimiz bir parti değildir. Biz halk olarak mücadele edersek AK Parti'yi de devleti de statükoyu da değiştiririz. Acaba AK Parti bu işi yarı yolda bırakır m? Acaba samimi m? Bizi yeniden kandırmaya çalışır m? Bunlarla kaybedecek zamanımız yok. Şimdi halkımızın örgütlü gücünü büyütüp demokratik mücadelesini yükseltme ve demokratik kurtuluşu kazanma zamanıdır."

Kışanak "Biz diyalog kuruyoruz. Çözümün, barışın, demokrasinin yolunu AKP'ye de devlete de göstermeye çalışıyoruz. Biz AKP ile aynı tarafta değiliz. Biz AKP ile müzakerenin karşı taraflarıyız. Halkımızda böyle bilerek bunun mücadelesini yürütmelidir." ifadesini kullandı.

Kışanak konuşmasının ardından barış güvercini uçurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.