Dolar 34,1249
%-0.03
Euro 38,1176
%0.53
Altın 2.911,340
%0.9
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKP hepimize şiddet uyguluyor

AKP hepimize şiddet uyguluyor

CHP Konak Gençlik Kolları’nın Gültepe’de düzenlediği “Kadına Şiddet ve Kadın Hakları” Panelinde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, sağlıktaki katkı paylarından eğitimde kız çocuklarının durumuna kadar hükümet politikalarını eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 30.01.2013 - 10:36

EGE POSTASI- Güven, kadına şiddetin temel nedeninin ise AKP hükümeti olduğunu söyledi. Kadınlı erkekli yoğun ilginin olduğu Gültepe’deki panele CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Güven’in yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu,  CHP Konak İlçe Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Nilay Kökkılınç, CHP Konak İlçe Gençlik Kolu Başkanı Kemal Özcanlar ve Konak İlçesi gençlik kolu yönetimi katıldı.

 KİMSENİN TAHAMMÜLÜ KALMIYOR

 Yaptığı konuşmada pek çok konuda AKP hükümetinin politikalarını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, kadına yönelik şiddet konusunun temelde hükümetin kendisi olduğunu söyledi. Erkeğin evinin geçimini sağlayamayacak paralar kazandığı için evine geldiğinde öfkesini eşine yansıttığını belirten Güven, “Siz kadınlar akşama kadar ev işleri ve çocuk bakarak çalışıyorsunuz. Eşleriniz de uzun çalışma saatlerinin sonunda geçim derdiyle eve geliyor. Böylece kimsenin kimseye tahammülü kalmıyor ve ailede şiddet başlıyor. Hakkımız olan iyi yaşama ve çalışma koşullarını yerine getirmeyen AKP hükümeti hepimize şiddet uyguluyor” dedi.

 AMAÇ KIZLARIN OKUMAMASI

 Eğitim sisteminin çıkmazlarla dolu olduğuna da değinen Prof. Dr. Güven, 4+4+4 sistemi sonucu pek çok köy okulunun kapandığını ve taşımalı eğitimle çocukların başka köylere gitmek zorunda bırakıldığını belitti. Güven, “Kız çocuklarını servislerle başka köylere göndermek istemeyen aileler var. Plansız programsız yapılan sistem değişikliğiyle kız çocuklarımızın elinden eğitim hakkı hükümet tarafından alınıyor. Zaten amaç da kız çocuklarımızın okumaması ve erken yaşta evlenerek çok çocuk sahibi olmaları ve eve kapanmaları. Böylece çocuklarımız-torunlarımız doktor, avukat, yönetici olamayacaklar. CHP,  çocuklarımızın ve torunlarımızın da özlediğimiz bir Türkiye’de yaşaması, hiçbir işsiz kişinin kalmaması, yoksulluğun tamamen ortadan kalkması için çalışmaktadır” diye konuştu.

 FARK EDİLMEDEN SOYULUYORUZ

AKP hükümetinin meziyetlerinden biriside sağlık hizmeti aldıkları sırada yurttaşlardan aldığı değişik kalemlerdeki katkı payları olduğunu belirten Güven, şunları söyledi: “Hastaneye gidip muayene olduğunuzda ne kadar katkı payı ödediğinizi biliyor musunu? Ben merak ettim ilgili Bakana soru yöneltmek için doküman aldım. İnanın ben bile anlamadım. O kadar karışık ki, size sorsam kiminiz 3 farklı katkı payı der kiminiz 5. Ama aslında 10 farklı katkı payı ödüyormuşuz. Kısacası fark edilmeden soyuluyoruz.  CHP iktidarında bu günlerde yaşadığımız tüm sorunlar ortadan kalkacak, hiçbir kimse işsizlik ve yoksulluk çekmeyecektir.”

 KADINA ŞİDDET EŞİTSİZLİKTİR

 CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık da panelin konusu olan kadına şiddetle ilgili yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin toplumda eşitsizliğin göstergesi olduğuna dikkat çekti. Işık, “CHP, Türkiye’yi eşit ve özgür vatandaşların ülkesi yapmak istiyor. Farklı insanlar olsak da hepimizin eşit olabileceğini biliyor. Kadına yönelik şiddet, toplumdaki eşitsizliğin göstergesidir, eşitsizliktir. CHP, kadına yönelik şiddeti bitirmek için sağlam bir programa sahiptir. İktidar olacak bu illeti sizlerle birlikte sona erdireceğiz” diye konuştu.

 7 YILDA YÜZDE 1400 KAT ARTTI

 CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu ile  Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu da yaptıkları konuşmada ülkemizde kadına yönelik şiddetin AKP iktidarında arttığını, hükümetin bu konuda parmağını bile kıpırdatmadığını söyledi. AKP hükümeti döneminde kadına şiddetin 7 yılda yüzde 1400 kat arttığını AKP’nin açıkladığını belirten il ve ilçe yöneticileri, hükümetin adeta kadını eve hapsettiğini ifade etti.

 SADECE YASA ÇÖZÜM OLAMAZ

 CHP Konak İlçe Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Nilay Kökkılınç ise panele katılan kadın ve erkeklere hukuki bilgiler verdi. Kökkılınç şu açıklamayı yaptı: “Kadına karşı şiddetin önlenmesi sadece cezaları içeren tedbirlerle sağlanamaz. Kadına karşı şiddeti yaratan nedenleri tespit edip bunları gidermedikçe hiç bir yasa çözüm olamaz. Ailenin korunması ve şiddete karşı kadının mücadelesi için çıkarılan yasa 8 Mart 2012’de Meclis’te kabul edildi. Hala değişen bir şey yok ancak yine de bu yasa 10 yıl neden gecikti'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.