Dolar 34,1938
%0.04
Euro 38,1239
%0.08
Altın 2.897,770
%0.06
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKP sağlığa, sağlıklı bakmıyor

AKP sağlığa, sağlıklı bakmıyor

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli Ödemiş'e bağlı Bozdağ beldesinde yaşanan sağlık sorunlarını 8 ay önceTBMM gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 17.10.2012 - 09:20
 ANKARASağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesine bugüne kadar bir yanıt verilmediği gibi, beldede sağlık sorunları halen devam ediyor.

CHP Milletvekili Türeli Bozdağ'da yaşanan sağlık sorunlarına kalıcı çözüm üretilemediğini belirterek, yaklaşan kış şartları nedeniyle de sorunların giderek ağırlaşacağını söyledi.

Türeli, " Türkiye’nin 3’üncü büyük ili İzmir’in tek kış turizm merkezi olan Ödemiş İlçesine bağlı Bozdağ Beldesi, Ege’nin Uludağ’ı olarak da tanınmaktadır. Özellikle kış aylarında Ege Bölgesi başta olmak üzere ülkemizin pek çok yerinden ziyaretçiyi ağırlayan ve giderek turizmde adını duyurmaya başlayan Bozdağ’da, sağlık hizmetlerindeki sorunlar halen devam ediyor '' dedi.

Aile Sağlık Merkezi uygulamasına geçildikten sonra Bozdağ’daki sağlık ocağı kapatıldı. Sağlık evi olarak hizmet vermeye başladı. Bir süre sonra sağlık evinin de kapatılmasıyla hastalar ya kendi arabalarıyla ya da ambulansla 27 kilometre uzaklıktaki Ödemiş veya 20 kilometre uzaklıktaki Birgi’ye götürülmeye başlandı.

Konunun Türeli tarafından gündeme getirilmesi ve oluşan kamuoyu baskısıyla da; sağlık evi yeniden hizmete başladı.

Türeli, '' Bir doktorun tek hemşireyle birlikte, haftada yarım gün hizmet vererek beldede yaşayan halkın sağlık sorunlarına çözüm bulamaz. Yaklaşan kış nedeniyle sağlık evi yine yetersiz kalacak, insanlar yine kilometrelerce uzaklıktaki sağlık kuruluşları için yollara düşecekler " dedi.

Türeli ayrıca, " Türkiye’nin 3. büyük ili İzmir’e bağlı bir beldede yaşananların, AKP’nin çok övündüğü sağlık politikalarının iflas ettiği anlamına gelmektedir. Kışın kayak merkezine gelecek ziyaretçilerle nufusu artacak beldede yaşanacak olumsuzluklardan AKP Hükümeti sorumlu olacaktır ” diyerek de tepki gösterdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.