Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli meclisinde Performans oy çokluğuyla geçti

Çiğli meclisinde Performans oy çokluğuyla geçti

AK Partili üyelerin yatırım rakamlarını eleştirdiği 2013 performans raporuna CHP’li üyeler onay verdi

  • Ege Postası
  • 16.10.2012 - 18:34
EGEPOSTASI-Çiğli Belediyesi’nin 2013 mali yılına ait idare performans raporu AK Partili üyelerin ret oyuna rağmen oyçokluğuyla kabul edildi. Yatırım rakamlarının yetersiz olduğu yönündeki eleştirileri yanıtlayan Başkan Metin Solak, “Her söylenecek söze verilecek bir cevabımız var” dedi.

Çiğli Belediye Meclisi’nin ekim ayı dördüncü oturumunda 2013 mali yılına ait idare performans raporu görüşüldü. Komisyonlardan AK Partili üyelerin şerhiyle meclis gündemine gelen performans raporunun Çiğli halkı ve ilçe için eldeki olanakların en iyisiyle hazırlandığını ifade eden Başkan Metin Solak, “İnsanlar ve kurumlar yapabildiklerinin en iyisini yapmakla yükümlüdürler. Yasal süreçte emeğimizi ortaya koyarak, kaynakları gözeterek çalışma yaptık” diye konuştu.

Yatırım rakamları yetersiz
Performans raporunda yatırım başlıkları altında kalan rakamların yetersiz olduğunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili Sıddık Soysal, rakamların bir önceki yılla karşılaştırıldığında özellikle yatırımlar olmak üzere düşüşe geçtiğini söyledi.
Çiğli’nin her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu ifade eden AK Partili Soysal, yatırım rakamlarının gelişme gösteren Çiğli ile uyuşmadığını kaydetti.

Olumlu oy çağrısı
Çiğli Belediye Meclisi’nin gösterdiği uyumlu çalışmayla dikkat çektiğini ve meclis üyeleri ile başkan uyumunun dışarıdan da görülebildiğini belirten Başkan Solak, “Mecliste konuşulan, tartışılan konulara gelen eleştiriler her zaman mantıklı oldu. Çoğu kez oybirliği ile kararlar aldık. Siyaset gereği bazen oyçokluğu ile geçen kararlar da oldu. Her söylenecek söze verilecek bir cevabımız var. Polemiğe girmek istemiyorum ancak yatırım rakamlarını büyükşehir kapsamında da değerlendirmek gerekli” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada Çiğli Belediyesi’nin 2013 mali yılına ait idare performans raporu AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna rağmen CHP’li üyelerin desteğiyle oyçokluğuyla kabul edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.