Dolar 34,1938
%0.04
Euro 38,1239
%0.08
Altın 2.897,770
%0.06
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Referanduma 'pazar' ayarı

Referanduma 'pazar' ayarı

18-19-20-21 Ekim tarihlerinde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’i ağırlayacak olan İzmir İl Örgütü yoğun programın yanında referandum yapılmayan CHP’li beldeler ve diğer partili beldelerde 19-20 ve 21 Ekim’de sandık kuracak ve bir hayli terleyecek.Bilgilendirme yapmak için belde turuna çıkan İl Başkanı Ali Engin, " Siyasi bir rant elde etmek için buralara gitmedik. Beldelere sahip çıkmak istiyoruz" derken, katılımın yoğun olmasına dikkat eden CHP İzmir İl Örgütü belde belediye başkanlarının da fikrini alarak beldelerde pazar hangi gün kurulacaksa o gün referandum yapma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 16.10.2012 - 16:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP, Bütünşehir Yasa Tasarısı sonrası kapatılacak belde belediyelerinde referanduma gitme kararı almış ve 14 Ekim’de ilk olarak CHP’li belde belediyelerinde sandık kurmuştu.CHP İzmir İl Örgütü kentin 23 beldesinin 9 CHP ’li belde belediyesinde hazırlıklarını tamamlayan Çeşme-Alaçatı, Bayındır-Zeytinova, Tire-Gökçen, Karaburun-Mordoğan ve Selçuk-Belevi’nde referandum yapmış ve çıkan sonuçta ‘belde belediyem kapatılmasın’ olmuştu. Hazırlıkları tamamlamayan CHP’li beldeler Birgi, Konaklı,Bozdağ, Ovakent ile geriye kalan diğer partili beldelerde bu hafta sonu referandum yapacak.

İL ÖRGÜTÜ TERLEYECEK

18-19-20-21 Ekim tarihlerinde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’i ağırlayacak olan İzmir İl Örgütü yoğun programın yanında referandum yapılmayan CHP’li beldeler ve diğer partili beldelerde 19-20 ve 21 Ekim’de sandık kuracak ve bir hayli terleyecek.

BELDE TURUNA ÇIKTILAR BİLGİLENDİRME YAPTILAR

CHP İzmir’de İl Başkanı Ali Engin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay belde turuna çıktı. Ak Partili Yeni Şakran, Zeytindağ, Çandarlı ve Bölcek ile, MHP’li Yenikent ve Bağımsız belde Ayaskent’e giden ikili burada belde başkanları ile bir araya gelerek referandum ile ilgili hem bilgilendirme yaptılar hem de fikir alışverişinde bulundular.
Ziyaretlerde CHP Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz da hazır bulundu. Belde belediye başkanları tarafından çok iyi karşılandıklarını ifade eden İl Başkanı Ali Engin, “ Bu konunun partilisi olmaz. Siyasi bir rant elde etmek için buralara gitmedik. Beldelere sahip çıkmak istiyoruz. Bu konuda başkanlardan destek istedik. Kendileri de bu desteği vereceklerinin belirttiler” dedi.

REFERANDUMA ‘PAZAR’ AYARI

Katılımın yoğun olmasına dikkat eden CHP İzmir İl Örgütü belde belediye başkanlarının da fikrini alarak beldelerde pazar hangi gün kurulacaksa o gün referandum yapma kararı aldı. Buna göre Cuma günleri pazar kurulan Ak Partili belde belediyeleri Yeni Şakran ve Zeytindağ ile haftasonunun referandum startını verilecek. Cumartesi günü ise bağımsız belde belediyesi Ayaskent’te seçmen sandık başına gidecek. Pazar günü ise, Yenikent, Göçbeyli, Bölcek, Çandarlı, Poyracık, Kayaköy, Bademli, Çaylı, Kaymakçı Gölcük ve hazırlıkları tamamlanmadığı için geçtiğimiz hafta sonu referandum yapılmayan CHP’li beldeler Birgi, Konaklı, Bozdağ, Ovakent’te sandık kurulacak.

BAŞKANLAR NE DİYOR'

Aliağa Yeni Şakran Belde Belediye Başkanı İbrahim Yorulmaz, “İlçe başkanımız ve yöneticilerimiz ile oturup konuşacağız. Biz halktan korkmuyoruz. Ben beldemin belediyesinin kapatılmasını istemiyorum. Bu benim şahsi fikrim. Ancak devletimiz bir karar verecek. Referandum yapılmasına bile gerek yok aslında. Bizim böyle bir derdimiz yok. Halk zaten kapatılmasın istiyor “ dedi.

Bergama Zeytindağ Belde Belediye Başkanı Feridun Ergün, “ Tabi ki kapatılmamasından yanayız. Yerinde yönetimden yanayız” dedi.

Dikili Çandarlı Belde Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “ Hiçbir belediye başkanı kapatılmasını istemez. Referandum’a gerek yok ancak CHP böyle bir çalışma yapacak halkta sandık başına gidecek” dedi

Ödemiş Bademler Belde Başkanı Selahattin Kundak ise, “ CHP referandum yapıyor. Bizde kapatılmasını istemiyoruz zaten. Bademler’de 36 yıldır belediyecilik yapıyorum. Kapatılmasın istiyorum. Sonuç nereye varır bilmem” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.