Dolar 34,1166
%0.06
Euro 38,1174
%0.06
Altın 2.878,960
%0.14
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKP’de Gezi direnişi sıkıntısı

AKP’de Gezi direnişi sıkıntısı

TBMM kapanmadan önce verilen önerge yine gündemde.

  • Ege Postası
  • 29.09.2013 - 09:13
ANKARA- Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasıyla birlikte AKP’nin Gezi eylemleriyle ilgili verdiği araştırma komisyonu önergesi yeniden gündeme gelecek. 
Ancak bazı parti yöneticileri, “Gezi eylemleri gündemden düştü, eylemler de artık bir iki yer dışında yapılmıyor. Komisyon kurup tekrar konuyu gündeme getirmek parti açısından isabetli olmayabilir” değerlendirmesini yapıyor.
TBMM’nin yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte ilk gündeme gelecek konulardan biri AKP’li milletvekillerinin, Meclis kapanmadan önce verdikleri Gezi eylemlerinin araştırılması için komisyon kurulmasına ilişkin önergesi olacak. AKP yöneticilerinin de imzasının bulunduğu araştırma önergesi, Meclis’in tatile girmesi nedeniyle görüşülememişti. 
Önergede, “27 Mayıs 2013 gecesi İstanbul, Taksim Gezi Parkı civarında yol genişletme çalışmaları çerçevesinde başka yerlere nakledilmek üzere bazı ağaçların sökülmesine karşı tepki olarak 40-50 kişilik bir grubun gösterileriyle başlayan, bilahare kamu düzenini ve toplumsal barışı bozucu bir nitelik kazanan müessif olayların iç ve dış bağlantılarının ülkeye doğrudan veya dolaylı olarak verdiği zararların araştırılmasında fayda mülahaza edilmektedir” denilmişti.
Araştırma komisyonunun kurulup kurulmaması konusunda parti içinde farklı görüşler dile getiriliyor. Bazı parti yöneticileri, “Henüz bir değerlendirme yapılmadı. Ancak altında imzamız olan bir önerge geri çekilmez. Araştırma komisyonu kurulur” derken, bazı parti yöneticileri de “Komisyon kurulursa yararının ne olacağı konusunda iyi bir değerlendirme yapmak lazım. Önergenin verildiği dönemde eylemler sürüyordu ve konu sıcaktı. 

Ama şimdi Gezi eylemleri gündemde değil, istisnai bir iki yer dışında artık eylem yapılmıyor, sona erdi. Bu aşamada komisyon kurulursa, aynı konular yeniden gündeme gelecek, konu yine ısınacak. Bu aşamada komisyonun kurulması doğru olmayabilir, parti açısından da isabetli olmaz” değerlendirmesini yapıyor. 

Komisyonun kurulup kurulmayacağı, önergenin ne zaman görüşüleceği parti kurullarında yapılacak değerlendirmenin ardından netleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.