Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AÜ Su Ürünleri Fakültesi, Trabzon'daki hizmet binasını açtı

AÜ Su Ürünleri Fakültesi, Trabzon'daki hizmet binasını açtı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) ile Trabzon Çarşıbaşı Belediye Başkanlığı ortaklığında kurulan Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi binası Trabzon’da düzenlenen törenle hizmete girdi. Törenin...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 15:20
Atatürk Üniversitesi (AÜ) ile Trabzon Çarşıbaşı Belediye Başkanlığı ortaklığında kurulan
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi binası Trabzon’da düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, tarihi ipek yolunun deniz ayağını oluşturan, dört bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Trabzon’u Erzurum ile iki kardeş şehir olarak gördüklerini belirterek, "Bu yola çıkarken üniversite ayağına baktığımızda, üniversiteler ilim ve teknoloji üreten ürettiği teknolojiyi halkın istifadesine sunan kurumlar olarak ifade edilirken şimdilerde bu görevlere bir de stratejik planlar yapıp hayata geçirme misyonu da eklendi." dedi.

İç Su Balıkları yetiştiriciliğinde Türkiye’de söz sahibi olan fakültemizin, deniz açığını gidermek için böyle bir binaya sahip olması son derece önemlidir diyen, AÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, "Su ürünlerinin başkenti olarak gördüğümüz Çarşıbaşı’nda bu sektörün mühendislerini, deniz yönünde açılımlar yaparak, daha donanımlı ve sektöre daha iyi hizmet verecek elemanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise "Atatürk Üniversitesi’nin Su Ürünleri Uygulama Fakültesi’nin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hizmet binasını buraya kazandıran Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Hikmet Koçak’a teşekkür ediyorum. Bu hizmet binasının burada olması Trabzon-Erzurum kardeşliğinin bir göstergesidir." şeklinde konuştu.

Eğitim alanında yapılacak yatırım ve hizmetlere devlet olarak her türlü desteği verdiklerini belirten Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Ülkemizin daha gelişmiş, müreffeh seviyelere çıkabilmesi adına eğitim olmazsa olmazımızdır. Eğitim alanında yapılan her türlü yatırım Trabzon`un eğitim seviyesini üst noktalara taşıyacaktır. Su Ürünleri hizmet binasının oluşturulmasında katkı sunan hayırseverlere eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.