Dolar 34,1167
%0.06
Euro 38,0775
%-0.04
Altın 2.873,080
%-0.07
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adım Adım Işığa Giden Yol'u izlediler

Adım Adım Işığa Giden Yol'u izlediler

İZMİR Direnen Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü (İZDESK) Başkanı Funda Kapukıran'ın liderliğinde hazırlanan ve engellilerin yaşamına dikkat çeken film projesi, İzmir Özel Türk Koleji (İTK) öğrencileri ile buluştu. 

  • Ege Postası
  • 05.11.2016 - 09:35

Türk sinema tarihinde ilk defa uzun metrajlı bir filmin ana kastını engelli oyuncuların oluşturduğu 'Adım Adım Işığa Giden Yol'un İTK'nın ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerine sosyal farkındalık ve toplumsal sosyal sorumluluğu bilinçlendirme kapsamında gösterimi yapıldı. Gösterim öncesinde oyuncu Yüksel Ünal, öğrenciler ile oyunculuk deneyimleri, filmin çıkış noktasında vermek istediği tema ve yaratmak istediği farkındalığa dair paylaşımda bulundu. Oyuncu kadrosunda Haldun Dormen ve Asuman Dabak gibi ünlü isimlerin yanı sıra oyunculuk deneyimi olmayan ve her biri farklı alanlarda kariyer sahibi iken yakın zamanda geçirdikleri kazalar sonucu birer engelli olarak kendi yaşamlarını kendi isimleriyle perdeye aktaran oyuncuların yer aldığı film öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

İTK'daki film gösterimine oyuncu Yüksel Ünal ile birlikte İZDESK Başkanı Funda Doğan, yapımcı Pelin Uzun, yönetmen ve senarist Sinan Uzun da katıldı. Öğrenciler filmi büyük bir beğeni ile izleyerek gösterim sonrasında dakikalarca alkışladı. Filmin ardından Yüksel Ünal'a ve İZDESK Başkanı Funda Kapukıran'a İTK yöneticileri tarafından plaket ve teşekkür belgesi sunuldu.

İZDESK Başkanı Funda Kapukıran, kendi mezun olduğu okulda öğrencilere bu projeyle bir farkındalık yaratmaktan ve öğrencilerin bu konuya son derece duyarlı yaklaşmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Yüksel Ünal da duyarlı ve ilgili bir öğrenci kitlesi ile çok keyifli bir paylaşımda bulunduklarını söyledi.

Öğrenciler de engelli bireylerin toplumsal yaşamdaki zorluklarını okullarında pek çok defalar gündeme getirdiklerini, bununla ilgili söyleşiler, sergiler ve sosyal sorumluluk projeleri hazırladıklarını ama bugün izledikleri bu filmle ve Yüksel Ünal'la paylaşımlarından çok önemli şeyler öğrendiklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.