Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afyon’da 22 personelin taciz ve mobbing iddiasıyla 2 memur açığa alındı

Afyon’da 22 personelin taciz ve mobbing iddiasıyla 2 memur açığa alındı

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde aralarında bayanların da bulunduğu 22 personelin, kendilerine sözlü cinsel tacizde bulunulduğu ve mobbinge (psikolojik taciz) maruz kaldıkları iddiasıyla valiliğe şikayette bulundu. Aralarında...

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 17:33
Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde aralarında bayanların da bulunduğu 22 personelin, kendilerine sözlü cinsel tacizde bulunulduğu ve mobbinge (psikolojik taciz) maruz kaldıkları iddiasıyla valiliğe şikayette bulundu. Aralarında kurum müdürü, şef ve bir memur hakkında yapılan şikayetleri dinleyen Afyonkarahisar Valiliği soruşturma başlattı. İki memur açığa alındı.

İş Kurumu çalışanları mobbing ve sözlü tacizin bir yıldan sürdüğünü belirtmesi üzerine Valilik, ilgili personelin ifadelerini aldı. Personelin şikayetçi olduğu müdür E.Ü. dışındaki memurlar C.K ve M.K. açığa alındı. Personeller valiliğe verdikleri ifadede müdür E.Ü.’nün bir yıldır kendilerine baskı uyguladığını, çalışanları odasına çağırarak, “Bu kurumun müdürü de benim. Horozu da benim. Efesi de benim. Sözleşmeniz benim elimde. İstediğim zaman fesh ederim ayağınızı denk alın.” dediğini iddia etti.

Kurumda çalışan bayanlar da mobbing ve taciz olaylarına maruz kaldıklarını belirterek C.K. ve M.K. isimli personelden şikayetçi oldu. Bayanlar ifadelerinde şunları dile getirdi: “Bize kurumda sürekli cinsel içerikli sözlü tacizde bulunuyorlar. Birkaç bayan arkadaşımıza ‘Ne ateşli bayanlarsınız’ dediğini duyduk. Bizi ve diğer personeli sık sık ‘Biz Sayın Bakan Veysel Eroğlu'nun hemşehrisiyiz, siyasi bağlantılarımız var’ diyerek sindirmeye çalışıyorlar. Kurum içinde argo, küfürlü ve belden aşağı muhabbet ederek, vatandaş ve çalışanların bu durumdan rahatsız olmalarına şahidiz.”

Verilen diğer ifadelerde ise 1,5 yıldır kurumdaki hiçbir personele harcırah ve yolluk verilmediği, saatlik ve yıllık izinlerin gerek müdür E.Ü., gerekse C.K. tarafından keyfi olarak hiçbir gerekçe göstermeksizin kaldırıldığı iddialarına da yer verildi. C.K. ve M.K.’nın mesai saatlerini dikkate almayarak 1,5-2 saat önceden kurumdan çıkıp gittikleri, müdürün iş ve meslek danışmanı memurlara araç, harcırah, kurum telefonunu vermeyip diğer servisteki memurlara vererek ayrımcılık yaptığı ifadelerine yer verildi. İfadelerinde kurum müdürü ve diğer iki yönetici tarafından sürekli azarlandıklarını, küçük düşürüldüklerini belirten personel işlerini kolaylaştıracak bilgisayar, telefon ve araçtan mahrum bırakıldıklarını dile getirdi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sebahattin Yücel tarafından başlatılan soruşturmada şikayetçi personelin ifadelerinin tamamlandığı ve iki memurun açığa alındığı belirtildi. Öte yandan hazırlanacak ayrıntılı raporun izinden dönüşte olan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na sunulacağı öğrenildi.

Kurum Müdürü E.Ü. ise şikayetlerden haberi olmadığını, izinden yeni döndüğünü belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.