Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afyonkarahisar'da 1 Mayıs kutlamaları olaysız geçti

Afyonkarahisar'da 1 Mayıs kutlamaları olaysız geçti

Afyonkarahisar’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Afyonkarahisar İl Temsilciliği, CHP ve Emeğin Partisi Afyonkarahisar İl örgütleri tarafından kurulan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tertip komitesi tarafından gerçekleştirilen...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 17:44
Afyonkarahisar’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Afyonkarahisar İl Temsilciliği, CHP ve Emeğin Partisi Afyonkarahisar İl örgütleri tarafından kurulan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tertip komitesi tarafından gerçekleştirilen kutlamalar olaysız bir şekilde tamamlandı.

Etkinlik öncesi emniyet geniş güvenlik önlemleri aldı. Tertip komitesi kutlama alanına bazı pankart ve dövizlerin girişine izin vermedi. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri buna tepki göstererek bir açıklamam yaptı. Tertip komitesinin bu tutumunun haksız olduğunu söyleyen TGB üyeleri daha sonra pankart ve dövizlerini bırakarak kutlama alanına girdi. Katılımcılar, tek tek aranarak kutlama alanına alınırken, alanda yaklaşık 500 polis görev yaptı. Kutlamalara katılan sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyeleri işçi tulumu, köylü kıyafetleri tarzında elbise giydi.

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Afyonkarahisar Şube Başkanı Hasan Dişyar, son yıllarda sermaye tarafından emekçilere yönelik yapılan saldırıların artarak tehlikeli bir boyutta devam ettiğini söyledi.

Dişyar, AK Parti iktidarının emekçilerin çıkarlarını koruyacak hiçbir şey yapmadığını aksine, onların kazanılmış haklarının bile ellerinden alınması için büyük çaba sarf ettiğini iddia etti. Konuşmaların ardından kutlamalar atılan sloganlar eşliğinde türkü ve marşlarla devam etti.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.