Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağaçlıyol için CHP İzmir sahaya indi!

Ağaçlıyol için CHP İzmir sahaya indi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, geçtiğimiz günlerde satış ihalesi gerçekleşen Ağaçlıyol'da geniş çaplı bir eylem gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2013 - 14:24
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - Satış ihalesi gerçekleşen Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisi için süreçte kamuoyu oluşturamadığı ve eylemlere yeterli desteği veremediği için eleştirilen CHP İzmir İl Başkanlığı,topyekün sahaya indi.

Geçtiğimiz ay Bornova Ağaçlıyol’da bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün 27 ile 54 bib metrekarelik arazilerinin satılmasına karşı yeşil zincir oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, dev katılımla ses getiren bir yürüyüşe imza attı. Kalabalık grup Sanayi Metro istasyonu önünde buluşarak Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün kapısına yürürken, eyleme CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Hülya Güven, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, çok sayıda partili ile çok sayıda aday adayı katıldı.


İZMİR'İ AKP'YE DAR EDECEĞİZ
AKP Hükümetini Taliban’a benzeten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, ‘’1 yıldan beri partimizin milletvekilleri tarafından gündeme getirilen bir konu… Bu arazi büyük bir yeşil alan olmasına rağmen planlarda yeşil alan olmasına rağmen belediyenin dışındaki kamu kurumları tarafından önce plan değişikliği yapıldı. Ardından ihaleyle iş adamlarına satıldı. Yalnızca burası m? Mavişehir’de de aynısı yapıldı, buna da karşı çıktık, karşı çıkmaya devam edeceğiz… Kentimizin ülkemizin en önemli sorunlarından biri haline geldi yeşil doğa katliamı. Bu da hem cumhuriyet tarihinde hem de dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir şey… Daha önce Taliban Afganistan’da heykelleri yıkmıştı, tarihi katletmişti. Aynı anlayış bugün ormanlarımızı, üniversite arazilerini, Mavişehir’deki, karayollarındaki arazilerimizi yok ediyor. Buna karşı çıkacağız. Karşı çıkacak, direnecek, hayır diyecek tek güç CHP’dir, sizlersiniz. Gezi Parkı’nda olduğu gibi buralarda direneceğiz. İzmir’i AKP’ye dar edeceğiz. Tayyip Erdoğan’a dar edeceğiz. Mücadelemiz hayırlı olsun, sonuna kadar devam edecek’’ sözleriyle sonlandırdı.


YÜKSEL: YANDAŞLAR İHALE ALDI
İl Başkanı’nın ardından CHP minibüsünün üzerine çıkarak alanda bulunan hitap eden CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’İlk Hedefiniz Akdeniz’’ sözünü hatırlatarak konuşmasına başlarken şunları kaydetti; ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanı da ilk hedefiniz İzmir’dir diyerek burayı hedef gösterdi. Ankara ve İstanbul bitti sıra İzmir’i işgal etmeye geldi. Mustafa Kemal Atatürk ve onun çocukları bu işgale karşı savaştı, şimdi ise sıra biz de… Sümerbank ve İl Özel İdaresi’nin mallarına göz diktiler. Adım atacak boşluk bırakmadılar. Kentin akciğerlerini yok etmek istiyorlar. Bu ülkenin en büyük belası TOKİ ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’dır. AVM, gökdelen yapmak için şehirleri yağmalıyorlar. İzmir’in dört bir tarafı AKP iktidarı tarafından satışa çıkarıldı. Biz bu talana geçit vermeyeceğiz. İzmir’i yağmalayıp yerel seçimlerde teslim almak istiyorlar. İzin vermeyeceğiz, bunun yanında İstanbul ve Ankara’yı da işgalden kurtaracağız’’ şeklinde konuştu ve 54 bin metrekarelik alanı satın alanın AKP’li Büyükşehir Meclis üyesi Murat Akdemir olduğunu hatırlatarak ‘’Bunlar kamunun mallarını AKP’nin meclis üyelerine satılıyor. Bugün yandaşlar 120 milyon liraya ihale alıyor’’ dedi.

Yüksel’in konuşmasının ardından alanda bulunan CHP’liler hep bir ağızdan andımızı okurken, kalabalık önümüzdeki günlerde tekrar buluşma kararı alarak eylemi sonlandırdı.

İHALE NE OLMUŞTU'
Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün 54 bin metrekarelik arazisi dört firmanın katıldığı ihalede 120 milyon 420 bin TL’ye Niyazi Memur, Mehmet Tekinalp ve Arif Akbaş'ın ortak olduğu Armesa Dekorasyon İnşaat San. ve Tic.AŞ-Murat Akdemir Ortak Girişimi'ne satılmıştı. 27 bin metrekarelik alanı ise 76 milyon 300 bin lirayla Folkart Yapı Kuruluşu'na bağlı Liva A.Ş. kazanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.