Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemerli Karşıyaka için yola çıktı

Kemerli Karşıyaka için yola çıktı

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli, AK Parti’den Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı basın açıklamasıyla yola çıkan Kemerli, “Karşıyaka’da değişim zamanı. Umut var, umudumuz değişimi getirecek. İnanıyoruz, güveniyoruz ve başaracağız.” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2013 - 11:59
İZMİR- AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli, AK Parti’den Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı oldu. Aday adaylığını yaklaşık bin kişinin katıldığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Kemerli, “Hayatımın en güzel günlerinin, en güzel zamanlarının geçtiği, sokaklarında koşuşturarak büyüdüğüm, ilk eğitimimi aldığım, dünya evine girdiğim, ilk ekmeğimi kazandığım, acısıyla tatlısıyla hayatın tüm anlarını dolu dolu yaşadığım Karşıyaka’da, bir tarih yazmak adına, üyesi bulunduğum, yıllardır değişik kademelerinde çalıştığım AK Parti’den Karşıyaka Belediye Başkanlığına aday adayı olarak çok değerli ekip arkadaşlarımla birlikte yola çıkıyorum.” dedi.

İzmir’in lokomotifi, Türkiye’nin yıldızı olacağız


Karşıyaka’da bir tarih yazmak istediğini belirten Tanfer Kemerli, “İzmir’in en özel ilçesi olan, Körfez’in gerdanlığı Karşıyaka’da bir tarih yazmak istiyoruz. Karşıyaka’yı tüm renkliliğiyle, benzerlikleri ve farklılıklarıyla, eşsiz zenginlikleriyle, kendi içinde, İzmir’de, bölgede ve tüm ülkede yeniliğin, kalkınmanın, barışın, huzur ve refahın öncüsü haline getirmek için yola çıkıyoruz. Karşıyaka’yı tortularından, prangalarından kurtarmak, değişimin ateşini yakmak için yola çıkıyoruz. Karşıyaka’yı, çalışan, üreten, zenginleşen, yenilenen, ulaşımın sorun olmadığı, daha mavi, daha yeşil, sokaklarında güven ve keyifle yürünebilen, yaşam standardı yüksek, tarihi ve modern binalarının bir arada olduğu, gurur duyduğumuz, lider, mutlu ve yüzü gülen bir kent haline getirmek için yola çıkıyoruz. Karşıyaka’yı marka şehir haline getirmeye, İzmir’in lokomotifi, Türkiye’nin yıldızı, dünyanın gıpta ile baktığı bir kent haline getirmek için yola çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

Mutlu bir Karşıyaka oluşturacağız

AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki ana stratejisinin, insanları evinde, mahallesinde, şehrinde mutlu kılmak olduğunu ifade eden Kemerli, “Özgürlükler ve katılımcı demokrasinin yaşam alanı olarak yerel yönetimler, AK Parti’nin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Yerel yönetimler, toplam demokrasi kalitesinin oluşumunda, katılımcı demokrasinin hayata geçirilmesinde en önemli araçlardan biridir. Bizim yerel yönetimlerdeki ana stratejimiz, insanımızı evinde, mahallesinde, şehrinde mutlu kılmaktır. Biz biliyoruz ki, insanları mutlu olmayan bir şehir, gerçek anlamda modern kentleşmeyi hiçbir zaman sağlayamaz.
Biz, öncelikle insanları mutlu bir şehir oluşturacağız. Bu mutluluk, yalnızca şehirdeki yerel yönetim hizmetleriyle değil, aynı zamanda şehirde yaşayan herkesin, aidiyet duygusunu yüceltici, şehriyle gurur duyan bir atmosferin oluşmasıyla mümkündür. Biz Karşıyakalıyız. Karşıyakalı olmakla gurur duyduğumuz gibi Karşıyaka ile de gurur duymalıyız. Bizim yerel yönetim anlayışımız, her türlü ayırımcılığı reddeden ve eşit hizmet ilkesini esas alan, ayrı gayrı gözetmeden demokratik bir yönetişim vizyonuna dayanmaktadır. Cumhuriyetin temel değerlerine bağlılık, hizmet anlayışımızın temel esaslarını oluşturur. Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak’ vizyonunu gerçekleştirmek de temel amacımızı oluşturur. Bu çerçevede, Ulu Önder Atatürk’ün sevgili anneciğini emanet ettiği Karşıyaka, muasır medeniyet seviyesini, kendi müstesna yeri ve coğrafyası ile kendi yetenekleri sayesinde gerçekleştirecektir. Karşıyaka, kendi gelişim yetenekleri ve güçlü yönleriyle farklılaşıp markalaşacaktır. Kaynakları israf etmeyen hizmeti, insana saygıyı, zamana saygıyı ve şehrin geleceğine saygıyı esas alacağız.” dedi.

Umut ve değişim


Karşıyaka’da değişimin vaktinin geldiğini belirten AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Tanfer Kemerli, “Karşıyaka’da değişim şart diyoruz. Bu değişimin ateşini bugün yakıyoruz. Karşıyaka’nın değişim talebini kamuoyuna haykırıyoruz. Çıktığımız bu yolda Karşıyaka’ya inanıyor ve güveniyoruz. Karşıyaka’nın gülen yüzüne, insanlarımızın heyecanına inanıyor ve güveniyoruz. Karşıyaka’ya aşkla hizmet etmek için sabırsızlanan bu büyük kadromuza inanıyor ve güveniyoruz. Umut var, umudumuz değişimi getirecek. İnanıyoruz, güveniyoruz ve başaracağız.” dedi.



Pozitif kampanya

Yerel seçim propaganda süreci içerisinde Karşıyaka’da gerçekleştirecekleri kampanya ile ilgili de bilgi veren Tanfer Kemerli, bilinenlerin dışında, çok farklı, pozitif, gerginlikten uzak, farklılıklara saygıyı esas alan bir seçim kampanyasına imza atacaklarını söyledi. Asla, hiçbir şekilde, şartlar ne olursa olsun, demokratik olgunluğun dışına çıkmayacaklarını vurgulayan Kemerli, “Biz biliyoruz ki, siyasetçiler uzlaşma sanatına sahip olursa, uzlaşma kültürünü içselleştirebilirlerse her şey çok daha kolay olur. Uzlaşma kültürünü içselleştirebilmek için de en önemli koşul, farklılıkların en büyük zenginlik olduğuna gerçekten, samimi bir biçimde inanmaktır. Biz farklılıkları asla bir çatışma vesilesi olarak görmeyeceğiz. Demokratik uzlaşma, demokrasinin temel ilkeleri, temel haklar ve her kesimin ve her ferdin hakkı olan eşit özgürlükler çerçevesinde, kalıcı barışı inşa yönünde bir araya gelmek demektir. Biz, asla demokratik uzlaşma kültürünün dışına çıkmayacağız. Demokrasilerde, siyasetin asıl unsuru olan uzlaşma ikliminin yaratılması, siyasetçinin görev ve sorumluğundadır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdüreceğimizin, Karşıyaka’nın farkını herkese göstereceğimizin bilinmesini istiyorum.” sözlerini sarf etti.

Sürekli: Karşıyaka’da dengeler değişecek

Kemerli’den önce açıklamalarda bulunan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka’da değişim için AK Parti’ye fırsat verin dedi. Sürekli şunları söyledi; “Teşkilat başkanımız, yol arkadaşımız Tanfer Kemerli Karşıyaka’ya talip olduğunu resmen açıkladı. Yaklaşık 22 aydır teşkilatımızı emanet ettiğimiz Tanfer kardeşimize çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Kendisiyle geride bıraktığımız uzun zamanda önemli işlere imza attık. Partimize 10 bin yeni üye kazandırdık. Çalışma yaptığımız mahalle sayısını 30’a çıkardık. Artık Karşıyaka’da dengeleri değiştirmenin zamanı. Şimdi Karşıyaka’da değişim zamanı. AK Parti’ye güvenin, AK Parti’yi deneyin.”

Tanfer Kemerli kimdi?

20.10.1980’de Akhisar’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Karşıyaka’da tamamladı. 2002 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Vatani görevini Balıkesir’de kısa dönem er olarak tamamladı. 2003 yılında Karşıyaka merkezli BTA Harita Mühendislik Şirketi’ni kurarak, bu şirket bünyesinde ticari faaliyetlerini sürdürdü. Siyasete 2004 yılında AK Parti’de başladı. Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nda Teşkilat Başkanı olarak görev yaptı. Halen, ülkenin alanındaki en büyük ve etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan MÜSİAD’ın İzmir Şube Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Mimar ve Mühendisler Grubu’nda Denetleme Kurulu Üyeliği de yapan Tanfer Kemerli, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile İzmir Ticaret Odası üyesidir. 2009 yılında evlenen Kemerli, Karşıyaka’da ikamet etmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.