Dolar 34,2956
%0.38
Euro 37,5035
%-0.05
Altın 2.928,360
%1.35
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağrı Belediyesi, yeni alınan 13 özel halk otobüsünü hizmete soktu

Ağrı Belediyesi, yeni alınan 13 özel halk otobüsünü hizmete soktu

Ağrı Belediyesi, yeni alınan 13 özel toplu taşıma aracını, belediye hizmet binası önünde yaptığı tanıtımla halkın hizmetine sundu.Araçların halkın hizmetine sunulması için düzenlenen törene; Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 18:40
Ağrı Belediyesi, yeni alınan 13 özel toplu taşıma aracını, belediye hizmet binası önünde yaptığı tanıtımla halkın hizmetine sundu.

Araçların halkın hizmetine sunulması için düzenlenen törene; Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, İl Müftüsü İzani Turan, İl Genel Sekreteri Cesim Gökçe, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyesi ile araç sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, törende yaptığı konuşmada, 2009’da bu emaneti alırken, Ağrı’nın ulaşım sistemlerindeki çağdışıyı modernleştirme noktasında kent içi ulaşım sistemlerini başlattıklarını ifade etti. Arslan, şöyle dedi: "Bu kent içi ulaşım sistemlerinin etaplarının ilkinde mevcut cadde ve sokakların dizayn edilmesi yıllık, aylık, haftalık, günlük ve saatlik yolcu kapasitesine göre duraklandırılması ve bu bağlamda taşınmaları noktasında da modern araçlarla donatılmasını planladık. Ağrı’da yapılan bu süreç hiç kolay geçmedi. Alışılmış metodun dışına çıkmak o kadar da kolay olmuyor. Ama ben çektiğim tüm sıkıntılara rağmen tüm hat sahiplerine teşekkür ediyorum. Kent katma değeri konusunda çok ciddi bir getirisi olan, halk arasında tabiri caizse bacasız fabrika olan üniversitenin öğrencilerini bu kentte barındırmak için onları iyi taşımamız, onlara barınma imkanları sağlamamız, onlara iaşe imkanı sağlamamız ve bunu gerektiren tüm fiziki ve umumi altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. Biz yerel yöneticiler olarak çalışmalarımızın başında ulaşım hizmetleri gelmektedir. Geçen sene 1 ve 2 nolu hattımızdaki tüm otobüsleri Avrupa standartlarına yükselttik. Bu sene de turuncu dolmuşları artık mezarlığa gönderdik."

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan da yeni hizmete sunulan yolcu taşıma araçlarını, başta belediyeyi, araç sahipleri ve taşımacıları kutladı. Tekinarslan, “Geleneklerimizle teknolojiyi en üst seviyede kullanmak, eğer bunu bir arada başarabilirsek hem ilerler hem de mutlu oluruz. Bu araçlar modern klimalı topu taşıma araçları olarak hizmete girecektir. Bu konuda emeği geçenleri de kutluyorum.” derken şoförlere de nasihatlerde bulunarak, nezaketli davranmalarını söyledi.

Yapılan Konuşmaların ardından, belediye ulaşım hizmetlerinden dolayı ilgili araç sahipleri adına Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Akın Kahraman’a bir plaket verdi. Ağrı Belediyesi halk oyunları gösterisinin ardından, açılış kurdelasının kesilmesi ile yeni alınan 13 Ağrı Belediyesi özel halk otobüsü Vali Mehmet Tekinarslan'ın direksiyona geçmesiyle şehir turuna çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.