Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay'dan partisinin anketlerine yönelik ufak tüyolar

Akay'dan partisinin anketlerine yönelik ufak tüyolar

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ege TV’de katıldığı Siyasetik programında önemli açıklamalar yaptı.Akay, AK Parti'nin İzmir'de yaptırdığı anketlerle ilgili ufak bilgiler verirken, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in dönem dönem CHP'nin İzmir'de yaptırdığı anketleri kamuoyuna açıklamasına gönderme yaptı ve, " CHP’de mevkidaşım açıklamalar yapıyor, ‘gerideyiz öndeyiz’ diye..Bize anketler konusunda tüyolar veriyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2013 - 13:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ege TV’de katıldığı Siyasetik programında teşkilat olarak yaptıkları çalışmalar ve partisinin belirli periyotlarda yaptırdığı anketler hakkında açıklamalar yaptı.

“PARTİYE 160 BİN YENİ ÜYE KAZANDIRDIK”
İl başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Akay, “Her ay ilçelerde ilçe danışma toplantıları yapar hale geldik.İlçe danışma toplantılarının yanında eğitim çalışmalarımızda devam ediyor. Nüfusu baz kabul edersek en fazla üyeye sahip İl’iz... 361 bin üye sayısına ulaştık.Yüzde 8’lerdeki oran yüzde 12’lere çıktı. Benim dönemimde 160 binlik yeni üye artışı söz konusu…Sandık bazlı çalışmalar yapıyoruz. Mahalle yönetimlerini oluşturduk. Sandıkların başına birer koordinatör seçtik. Bu kişiler üye faaliyetleri de yapıyor. Koordinatörler o sandıkta oy kullanacak insanların hangi evde oturduklarını kapı numaralarına kadar biliyor.Süreçte birebir iletişim kurup vatandaşları partimize davet ediyor.Seçime hazır bir partiyiz.Seçim zamanı vatandaşa gidip oy isteyen bir parti değiliz. 365 gün vatandaşla beraberiz iç içeyiz ”dedi.

“KARŞIYAKA, ÇİĞLİ VE KONAK’TA MAKAS DARALDI”

AK Parti’nin iki aylık periyotlarda ilçelerde yaptırdığı anketlerin İzmir ayağına yönelik tüyolar veren Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in dönem dönem CHP'nin İzmir'de yaptırdığı anketleri kamuoyuna açıklamasına gönderme yaparak, “
CHP’de mevkidaşım açıklamalar yapıyor, ‘gerideyiz öndeyiz’ diye..Bize anketler konusunda tüyolar veriyor” dedi. Sandık bazlı yapılacak çalışmaların ve bu çalışmalar sonucu ortaya çıkacak tablonun en güzel anket sonucu olduğunu ifade eden Akay şunları söyledi; “şahıs bazında ve ilçeler bazında anketler var. Olumlu sinyaller alıyoruz. Hedefimiz 30 ilçede de birinci parti çıkmak. Bir ilçede belediye başkanımız var. Biz artıracağız. Biz daha şanslıyız. CHP iki ilçeyi almak istiyor ancak elinde olan belediyeleri kaybedecek.Bizim aldığımız hava olumlu. Bazı ilçelerde yüzde 50’yi aşıyoruz. Son yerel seçimlerde CHP ile oluşan farkta Karşıyaka, Çiğli ve Konak etkili oldu. Ancak buralarda makas daraldı… 2011 genel seçimlerinde bizim öne geçtiğimiz yerlerde de makas açıldı. Güneş balçıkla sıvanmaz…Yerel yönetimlerle ilgili sıkıntılar var. Bugün yağmur yağdı. Bir yerden bir yere giderken zorlandınız. Kordon gibi Güzelyalı gibi yerlerde göller oluşuyorsa insanlar rahatsızca bazı şeylerin değişeceğinin göstergesidir”

“İZMİR’DEKİ SİYASET OLGUSUNU DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM”
Siyasette uzlaşmacı tavrının yerel seçim sürecinde de devam edeceğini belirten Akay, “ Biz her zaman üslubun yumuşak olmasından yanayız. Kavgacı değiliz. Ağzımdan çıkacak lafa dikkat ederim. İzmir’deki siyaset olgusunu değiştirmek istiyorum. Uzlaşıcı, karşılıklı düşünce anlayışında olunan bir yapı istiyorum" diye konuştu.

“ALT YAPI, ÇEVRE VE ULAŞIMDA İZMİR GERİDE KALDI”

İzmir’in hizmet anlamında geride kaldığı konuları da söyleyen Akay, “ İnsanlar selden kurtulmak için buzdolabının üzerine çıkıyorsa ters giden bir şeyler vardır. EXPO 2020’ye hazırlanan İzmir’in yağmur yağdığında yaşadığı görüntüler ayıbıdır. Bu görüntüleri İzmir hak etmiyor. Alt yapı, çevre ve ulaşımda İzmir geride kaldı" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.