Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay patladı: Kimse sabrımızı zorlamsın

Akay patladı: Kimse sabrımızı zorlamsın

İzmir’de Gezi Parkı direnişi devam ederken provokasyonlar sonucu Karşıyaka İlçe binasının ateşe verilmesinin 24 saat sonrasında bu kez de AK Parti Çiğli ilçe binasına kundaklama girişiminde bulunulmasına AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan sert tepki geldi. Karşıyaka’da yapılan saldırının ardından ‘sağduyu’ çağrısı yapan Akay, Çiğli’ye yapılan saldırı sonra hem Karabağlar İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kahvaltıda hem de inceleme yapmak için gittiği Çiğli’de sert ifadeler kullandı. ‘Kimse sabrımızı zorlamasın’ diyen Akay, Başbakan’a çağrı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için, “gelip başka konuşanlar başka yerde başka türlü konuşmasınlar” dedi. Akay’ın “ Kimse timsah gözyaşı dökmesin” sözleri ise katıldığı bir toplantıda Gezi Parkı eylemlerinde yaşananlar için gözyaşı döken ve kürsüden inen Konak belediye Başkanı hakan Tartan’a gönderme olarak yorumlandı.

  • Ege Postası
  • 04.06.2013 - 14:21
EGE POPSTASI – HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay sabah saatlerinde Karabağlar’ın yeni ilçe yönetiminin tanıtıldığı toplantıya katıldıktan sonra dün gece göstericiler tarafından saldırıya uğrayan Çiğli İlçe Binası’na gidip incelemelerde bulundu. Sabahki toplantıda sert ifadeler kullanan ve ‘kimse sabrımızı zorlamasın’ diyen Akay, Nazım Hikmet’İ anma törenlerinde Gezi Parkı eylemleri doğrultusunda Başbakan’a çağrıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gönderme yaptı.

AKAY KARABAĞLAR'DA SERT KONUŞTU TEŞKİLATA TWEET UYARISI YAPTI- HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Çiğli AK Parti İlçeTeşkilatı’na ‘geçmiş olsun’ diyen Akay, “ Bu menfur saldırı kınıyorum.İlçemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bizim Sabrımızı ve tahammül sınırımızı kimse zorlamasın.Sonuçta Türkiye’de herkes hakkını arar ama bu aramanın da bir usulü vardır.. Ben inanıyorum ki bu süreç aklı selim bir şekilde geçecek. Teşkilatlarımızda bulunan arkadaşlarımıza her zaman sabrı öneriyoruz. Yine bu olayı da bu şekilde geçeceğiz.İzmir’de son birkaç günde olan hadiseler hepimizi derinden yaralamıştır.Bu artık Demokratik hak arayışından çok farklı boyutlara gelmiştir. Bunların yapanların şapkalarını önüne koyup biraz düşünmelerini öneriyoruz. Teşkilatlarıma saldıranlarda gerekli şekilde incelemeler yapılacak ve bu işe sebebiyet verenler ile bu işin arkasında olanlar yargının önüne çıkarmak istiyoruz. Bu olaylar bizi birbirime daha fazla bağlıyor. Buraya yapılan saldırıları teşkilatlarımızdaki birlik ve beraberliğinin arttığını saldırıyor. Karşıyaka’da yaptığım açıklamada ifade ettim. Bunlar İzmirliye yakışacak hareketler değildir. İzmir’in demokratik anlayışına yakışan hareketler değil. Toplam vicdanına kanıyor. Bu işi tezgahlayanlar, aklı selim bir şekilde insanları yönlendirsinler yada bu tezgahı bir önce son versinler. Kimse timsah gözyaşı dökmesin” dedi.

TİMSAH GÖZYAŞI DKMESİNLER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Nazım Hikmet’i anma töreninde Başbakan’a yönelik yaptığı “ Halkın huzura kavuşması için sayın başbakanın halkın huzuruna çıkıp insanlarımıza bir cevap vermesi gerekir. Halkın sükunete davet etmesi gerekiyor. Mademki halk istemiyor, Türkiye istemiyor ‘ben de bu inşaatı yapmayacağım’ dediği zaman ülke huzura kavuşacaktır” çağrısının ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın katıldığı bir toplantıda Gezi Parkı eylemlerinde yaşananlar nedeniyle gözyaşlarına hakim olamayıp kürsüden inmesinin sorulması üzerine Akay, “ Bize gelip başka konuşanlar başka yerde başka türlü konuşmasınlar. Az önce timsah gözyaşları dökmesin diye söylediğim olay budur arkadaşlar” diyerek tepki gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.