Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eyleme AK Parti Konak bakışı

Eyleme AK Parti Konak bakışı

Konak Belediyesi Haziran ayı 1’inci meclis oturumu Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleşti. Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın katılmadığı meclis oturumunda son günlere damgasını vuran ve yurdun dört bir yanına yayılan Gezi Parkı eylemleri de meclise taşındı.

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 20:18
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Eylemlere AK Parti’den de destek geldi.Oturumun başında söz alan Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı İstanbul başta olmak üzere, ülke çapında devam eden Gezi Parkı eylemleri hakkında “Benim hasretim bir orman gibi hoşgörü içersinde yaşanan bir ülke” yorumunda bulundu. Diğer yandan mecliste asıl ilgi çeken olay ise AK Parti cephesinde yaşandı. AK Parti adına konuşan Grup Başkanvekili Rıza Evcim, “Hükümet istifa” sloganlarının bir an olsun eksik olmadığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterildiği eylemler hakkında “Demokrasinin bir örneği” yorumunda bulunurken, eylemleri usulen desteklediklerini ve halkın gösterdiği tepkiyi de haklı bulduklarını kaydetti.

Hakan Tartan’ı örnek gösterdi
Meclis açılında AK Parti Grubu adına gündem dışı söz alarak son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Grup Başkanvekili Rıza Evcim, “Demokrasilerde hepimizin bildiği bir cümle var. Benim sınırım bir başkasının sınırına kadardır. Bugüne kadar yaşanan tüm bu olaylara kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Demokrasi çarkı içerisinde, kendinizce haklı gördüğünüz bir konuda protestoda bulunmanız, yürüyüş yapmanız oldukça doğal ve zarif bir davranıştır. Ama o zarafeti belli provokatörler ve bir takım tahrikçilerle beraber başka mecralara taşınmaktadır. Bu durum haklıyı da haksız duruma düşürüyor” dedi. Evcim, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın dün katıldığı bir televizyon programındaki sözlerine de değinerek, “Sayın Başkan’ımızın basın vasıtası ile yaptığı sağduyu çağrısını gayet yerinde buluyorum. Bizler buradan gençlerimize, insanlarımıza sağduyulu olmaları yönünde çağrıda bulunmak zorundayız.  Aksi takdirde, haklı olduğumuz halde haksız duruma düşebiliriz. Yolları yakıp yıkmak, vatandaşların ve kamunun mallarına zarar vermek çok doğru bir şey değil. Umarım bu arkadaşlarımız bu huylarından vazgeçer. Umarım ki, ülkemiz arzu ettiği ortama çabucak döner” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.