Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da Belediye Meclisi’nde Gündem Gezi...

Karşıyaka’da Belediye Meclisi’nde Gündem Gezi...

Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı birinci meclis oturumunda gündem Gezi Parkı eylemleri oldu. Başkan Cevat Durak, Taksim Gezi Parkı’nda ‘çevre hareketi’nin umulmadık boyutlara ulaştığını ve Gezi Parkı’ndaki uyanışın tüm ülkeyi sardığını ifade etti ‘dönüm noktası’ dedi vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 19:59
EGE POSTASI - HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı birinci meclis oturumu belediye başkanı Cevat Durak başkanlığında gerçekleşti. İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda başlayan olaylar İzmir’de de devam ederken Karşıyaka Belediye Meclis Toplantısı’nda da gündem eylemler ve AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na yapılan saldırı oldu. 

DURAK: DÖNÜM NOKTASI
Taksim Gezi Parkı’nda ‘çevre hareketi’nin  umulmadık boyutlara ulaştığını ve  Gezi Parkı’ndaki uyanışın tüm ülkeyi sardığını ifade eden Başkan Durak, “  Kentlerinin ortasında kalan son yeşil alanı korumak için bir araya gelen insanlara karşı iktidarın takındığı tavır, halkın ihtiyaçlarının, haklarının, ifade özgürlüklerinin onlar için hiçbir anlam taşımadığını çok açık bir şekilde göstermektedir. Bu tavra, halkımızın verdiği tepki ise, ülkemiz için bir dönüm noktasıdır” dedi.



“SAĞDUYULU OLUN”
“Bir kenti, o kentte yaşayanlara rağmen, yönetemezsiniz. Kent planlamasında, halkın talepleri, ihtiyaçları gözetilerek yapılmalıdır” diyen Durak şunları söyledi; “ 31 Mayıs’ta sokağa çıkan insanlar, bir çevre hareketine destek vermek amacını taşıyordu. Ancak, iktidarın sergilediği tavır, bu olayı çok farklı noktalara taşımıştır. Çok küçük gibi görünen taleplerinin dahi, iktidarın nezdinde bir anlam ifade etmediğini gören vatandaşlarımızın, temel hak ve hürriyetlerinden duydukları endişedir, milyonları sokağa döken…Ancak, bu noktada, şunun altını özellikle çizmek isterim ki, haklı talepleri için sokağa çıkan vatandaşlarımız, provokasyonlara çok açık bu durum karşısında dikkatli davranmak zorundadır. Başta Karşıyakalı hemşerilerim olmak üzere, tüm halkımızdan, itidalli ve sağduyulu yaklaşımlarını kaybetmeden, hareket etmelerini bekliyorum”

 “YAŞANANALR PROVAKASYON ÜRÜNÜ”
AK Parti Karşıyaka İlçe Binası’nın eylemciler tarafından ateşe verilmesine tepki gösteren Durak, “AK Parti ilçe binasına yapılan saldırının tahribatın ve yangının yanlış olduğunu kabul edilemez olduğunu belirtmek istiyorum. Ülkenin hassasiyetini bilerek gerek iktidarın gerekse de bu konuda  önde koşanların dikkatli olması gerekir. Diliyorum bir daha böyle kötü bir olay yaşanmaz. Keşke bunları Karşıyaka gibi bir bölgede yaşamasaydık.  Yaşanan provokasyon ürünüdür. Birlik beraberliğimize kimsenin zarar verme şansı yoktur. Burada oluşan hareketin hiçbir tarafında mensubu olduğum parti yok. Halkın kendi iradesiyle koyduğu bir tepki var. Şiddete başvurmadığımız sürece haklı istemlerinin her zaman yanında olacağım” diye konuştu.

YILMAZ:FARLARLA ARADIĞIMIZ GENÇLER ORTAYA ÇIKTI
Gezi Parkı eylemlerine yönelik konuşan CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz sert ifadeler kullandı. “Farlarla ışıklarla yıllardır aradığımız gençler bir anda ortay çıktı” diyen Yılmaz şunları söyledi; “  Geçmişte 68-72-80 dışında farklı bir şekilde gelişen başka bir topluluk var karşımızda. Direnmenin bir yaşam biçimi olduğunu hissetmişeler ve Gezi Parkı’nın yıkılmasını engellemeye çalışıyorlar. Ülkemizi idare edenler hükümetin duyarlı olması lazım. Zalim olmaması lazım. Vereceği mesajlarda toplumu germemesi gerekiyor. 24 sata önce ilçe binası yakılmış. Kameralar orada bulun getirin herkesi töhmet altında bırakıyorsunuz. Elinde sopalı insanlar polis yanında dolaşıyor. İzmirli Türkiye soruyor bunu. Kimdir bunlar. Devletin polis gücünün yanında yürüyorlar. Bu çocukları başıboş bırakmayız. Mehmet öldü bugün… Bunun sorumluları ‘yüzde 50yi dışarı salarım’ diyen zihniyet. Çocukların karşısına getirmeyin panzerleri…AK Parti ilçe binasının yanmasına üzüldüm. Şiddet olmaması lazım. İktidar için yarışabiliriz. Ama biz birbirimizin düşmanı değiliz.”

CHP Meclis Üyesi İsmail Horoz ise İstanbul’da temeli atılan üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim ismini verilmesini eleştirerek, “ Bu adım 25 milyon Aleviyi üzdü. Alevi katliamı yapan bir padişahın ismini yaşatmak bizi derinden yaraladı. Gezi Parkı’nda yaşananlar. Halkın gücüne karşı kimse duramaz. Yıllardır ülkemizde halk perişan… Bıçak kemiğe dayandı. Birlikteliğini sağladı. Buna karşı hiçbir güç dayanmaz. Bu ülkenin başbakanı kendi insanına bir avuç çapulcu diyor. Böyle bir iktidar görülmemiş. Başka bir ülkede olsa hükümet istifa eder. Ben tepkimi koyuyorum ve hükümeti kınıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.