Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den polise şiddet tepkisi

Engin'den polise şiddet tepkisi

Ali ENGİN, Halkımızın adresi Gündoğdu Meydanı Olmalı..

  • Ege Postası
  • 02.06.2013 - 21:16
İZMİR-Gündoğdu Meydanının da demokratik haklarını kullanan ve şarkılarla marşlarla parti ve kurum ayrımı yapmaksızın birlik içinde olan vatandaşlara, İzmir Polisinin orantısız ve kin içinde davranmasına CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'den sert tepki geldi.
Sivil Giyimli Sopalılar Kim.
Engin, AKP iktidarının her türlü anti demokratik uygulamasına İzmir halkının gösterdiği demokratik tavır kutluyorum. Polisin gözlerimizle şahit olduğumuz orantısız güç kullanımı hepimizi dehşete düşürmüştür. Demokratik haklarını kullanan halkımızın içinde olayı provoke etmek isteyenler varsa bile, polisin bu kişileri bahane ederek tüm halka şiddetle, kinle davranması kabul edilemez. Özellikle polisi ve sorumluları şiddetten uzak durmaya bir kez daha davet ediyorum. Bugün Gündoğdu meydanındaki demokrasi talebinde gözlerimizle şahit olduk ki, çocuk denecek yaştaki gençlerimize onlarca polis şiddet uygulamak için hamle yapabiliyor. Bu ne insanlığa ne de polisimize yakışmaktadır. Polisinde kendi içinde de derhal eleştiri yapması ve bu şiddet dolu uygulamaya son vermesi gerekmektedir. Sivil giyimli ve ellerinde sopalarla, kalaslarla insanlara şiddet uygulayanlar var bunların kim olduğunu polis yetkilileri derhal açıklamalıdır.Halkımızı da demokratik haklarını kullanmak için Gündoğdu Meydanını tercih etmesini ve aralarına karışabilecek, olayları provoke etmeye çalışan kişilere karşı bir kez daha dikkatli olmaya çağırıyorum.
Olayları Takip Edeceğiz
Gün Boyunca Gündoğdu meydanı ve etrafındaki eylemlerde halkla birlikte olduğunu söyleyen Engin, “Katılımcıları demokratik eylemleri dışına çıkmamaları, Gündoğdu meydanında bu mücadeleyi birlik içinde sürdürmeleri, Polise müdahale için bahane vermemeleri konusunda çağrılarda bulunduk. Gece boyunca da olayları milletvekilleri ve İl Yöneticileri ile takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.