Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslan: “ Taksim’de yaşananlar herkese ders olmalı”

Aslan: “ Taksim’de yaşananlar herkese ders olmalı”

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan,İstanbul Taksim'de yaşanan olayların son derece üzüntü verici olduğunu belirterek, " Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmemesi yönündeki tepki son derece demokratik bir tepkidir. Yeşili, doğayı korumak amaçlı bu tepkiye maalesef güvenlik güçleri insafsızca müdahale etmiştir. Yaşananlardan başta siyasal iktidar olmak üzere herkes ders çıkarmalıdır. Toplumu gererek, kutuplaştırarak sorunlar çözülemez. Sağduyuya her zamankinden daha fazla ihtiyaç var" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2013 - 13:24
İZMİR- Taksim Gezi Parkı'nda yapılmak istenen düzenlemeye karşı çıkan vatandaşlara güvenlik güçlerinin sert müdahalesine Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da tepki gösterdi. İdeolojisi her ne olursa olsun hiçbir iktidarın halka karşı duramayacağını belirten Aslan, İstanbul'da yaşanan olayların tüm kesimler gibi kendisini de derinden üzdüğünü vurguladı. 'Yaşananlar çok acı' diyen Aslan, " Genci, yaşlısı binlerce insan üç gün boyunca gece gündüz demeksizin demokratik tepkisini dile getirmiştir. Çevreye, doğaya verdiği önemi ortaya koyarak onu korumak yönünde son derece demokratik eylemde bulunmuştur. Ancak buna görevi insanların güvenliğini sağlamak olan, asayişi tesis etmek olan emniyet birimlerinin çok aşırı bir şekilde tepki vermesi, kentte kaos yaratması gerçekten anlaşılamamıştır. Demokratik haklarını kullanmaktan başka hiçbirşey yapmayan masum insanlara, turistlere, gazetecilere hatta milletvekillerine yapılan bu davranış maalesef insaf sınırlarını dahi aşmıştır" diye konuştu.

“TOPLUMU GEREREK BİR SORUN ÇÖZÜLEMEZ…”
Aslan, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin meydan düzenlemesine ilişkin verilen mahkeme kararının uygulanması gerektiğini kaydederek, “ Taksim Meydanı sadece İstanbul'a ait değerler taşımıyor. Koca bir Dünya İmparatorluğu'nun izlerini bünyesinden barındırıyor. Herhangi bir kent meydanından çok öte anlamlar taşıyor. Böyle bir yerde yapılacak düzenleme ortak akıl ile halkın rızasıyla gerçekleştirilmelidir. Zaten mahkeme burada yapılaşmanın durdurulmasına karar vermiştir. İdare en azından bu kararı uygulamalıdır. Ve bu olaylardan herkesin dersler çıkarması gerekiyor. Toplumu gererek, kutuplaştırarak bir sorun çözülemez. Başta siyasal iktidar olmak üzere toplumda oluşan bu yüksek tansiyonu düşürmek için herkesin, hepimizin sağduyulu davranması şart. Her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var buna. Gerginlik ve çatışmanın hiç kimseye yararı olmaz. Bundan sadece demokrasimiz zarar görür“ dedi.

“TOPLUM BU KONUDA SON DERECE DUYARLI…”
Ege-Koop olarak yeşile, doğaya büyük önem verdiklerini, bunu da gerçekleştirdikleri her projede ortaya koyduklarını dile getiren Aslan, " Belki de Ege-Koop'un en büyük özelliği budur. Toplum da bu konuda son derece duyarlı, hassas. Ülkeyi yönetenler bu hassasiyeti görmezden gelmemelidir. Taksim'de yaşananlar sonrasında yurdun dört bir tarafından hatta Avrupa ülkelerinden gelen tepkiler de bu duyarlılığın gözardı edilmesine, insanlara eziyet edilmesinedir. Bugün Ankara'nın dört bir tarafı yeşildir. Atatürk, yeşile büyük önem vermiştir bu bilinen bir gerçektir. Bugün de böyle olmalıdır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.