Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir, eskisiyle yenisiyle sahaya iniyor

CHP İzmir, eskisiyle yenisiyle sahaya iniyor

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, geçtiğimiz dönemlerde CHP bünyesinde İzmir’de il başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği, meclis üyeliği görevinde bulunmuş, bugüne kadar partide çeşitli kademelere aday adayı olmuş isimlerden yerel seçim sürecinde destek almak için Tarihi Havagazı Fabrikası'nda kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 11:08
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2013 başında başlattığı Fikir Sofrası toplantılarıyla geçmiş dönemlerde çeşitli kademelerde görev yapmış siyasetçilerle fikir alışverişinde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, bu isimlerle sahada beraber çalışmak adına seçim toplantıları adı altında yeni bir çalışmaya imza attı. Engin, geçtiğimiz dönemlerde CHP bünyesinde İzmir’de il başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği, meclis üyeliği görevinde bulunmuş, bugüne kadar partide çeşitli kademelere aday adayı olmuş isimlerden yerel seçim sürecinde destek almak için kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Toplantıda CHP İzmir eski İl başkanlarından Tacettin Bayır, Ekrem Bulgun, Kemal Karataş, Sedat Akman, eski il başkanı CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, Bornova eski Belediye Başkanı Büyükşehir CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran,Karşıyaka eski Beleidye Başkanı Cihan Türsen,  Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, eski İzmir milletvekili Muharrem Toprak, eski PM üyesi Hatice Tatlı gibi isimler de yer aldı.



KÖYLER VE GECEKONDU MAHALLELERİ

“Partimizde çeşitli kademelerde görev almış heyecanını koruyan arkadaşlarımızı sahaya davet ediyoruz” diyen Engin partideki birlik beraberliği güçlendirmek ve vefa duygusuyla hareket ederek herkesin mücadeleye katılmasını sağlamak istediklerini belirtti. Partide geçmiş dönemlerde aktif rol almış ancak şimdi pasif durumda bulunan isimlerle Kasım ayı sonuna kadar 500 köyü ziyaret etmek istediklerini belirten Engin, şunları söyledi, “ Şimdiye kadar İl Başkanlığı olarak 250 köye gittik. Çalışmaların yararlılığını gerekliliğini tespit ettik. Tecrübeli isimlersiniz ülkedeki durumu görüyorsunuz. Bu ziyaretlerimizi hep beraber sürdürmek istiyoruz. Tarım mevsimi yaz mevsimi…Ziyaretlerimizi köylere akşam saatlerinde yapacağız. Ayrıca yine sizlerle birlikte şehrin geri kalmış yerlerini gecekondu dediğimiz semtlere esnaf ziyaretleri varsa taziye düğün ziyaretleri yapacağız gruplar halinde. Bu toplantılar sonrası sahada yer almak isteyenleri belirleyeceğiz ve aralarından grup lideri seçeceğiz. Herkes farklı yerlere gidecek. Amaç hem oyumuzu arttırmak hem de sorunları gündeme getirmek çözüm üretmek. Organizasyonlar öncesi sizleri arayıp davet edeceğiz” 

İLK ÇALIŞMA BERGAMA’DA

Engin partide görev almış eski isimlerinde katılımıyla sahadaki ilk çalışmanın Bergama’da olacağını belirtti, “Bergama’da 114 köyü ziyaret edeceğiz ilk etapta. Tarım da ciddi bir hasar var. Sadece tespit yapmayacağız. Teknik nedenleri bulup çözüm getireceğiz” dedi.
Engin, toplantıda bulunanlardan partinin bakışını anlatmalarını da istedi.



PARTİNİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partinin İzmir’deki çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve şöyle konuştu, “10 bin sandığın yüzde 95’ine görevli yazıldı. Eğitimleri başlandı. Genel Merkez tarafından da SMS yoluyla kontrol edildi. Yüzde 50-60 bile iyi bir başarı. Sandık görevlileri genel merkezin oluşturduğu bir kitapçık var. Bu kitapçıktan hareketle vatandaşla mahallelerinde temas halinde olacaklar. Ziyaret yapacaklar. Üyelerimize de eğitim vermeye başladık. Aday adayları konusunda da hangi ilçemizde hangi yöntemlerle aday belirleneceği yönünde çalışma yapılacak. Eylül’e kadar aday tespitinden önce saha çalışmalarını bitirmek istiyoruz.

DAHA ÖNCE 4 TOPLANTI

CHP İzmir İl Başkanı Engin daha önce Fikir Sofrası adı altında toplantılar düzenlemiş ve bu toplantıların startını partisinin İzmir eski il başkanlarıyla bir araya gelerek vermiş daha sonra İzmir’in eski CHP’li vekilleri ve Merkez Sağ'da uzun yıllar siyaset yapan isimlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmuştu. Engin, Fikir Sofrası’nın dördüncüsünde İzmir milletvekilleri, PM üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Grup Başkanvekili ve il yöneticileriyle bir araya gelerek gerçekleştirmiş 2014 deki yol haritasını belirlemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.