Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin uyardı: İyi düşünün!

Engin uyardı: İyi düşünün!

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığının farklı ilçelere taşıdığı ilçe başkanları toplantılarının sonuncusu Kemalpaşa da gerçekleştirildi. Yukarı Kızılca da bulunan, Saklı Cennet tesislerindeki toplantıya ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kemalpaşa belediye başkanı Rıdvan Karakayalı da katıldı.Engin, belediye başkanlığı için aday adayı olacak ilçe başkanları ve yöneticilere önmeli bir tavsiyede bulundu ve, " Görünen şu ki eğilim yoklamasının yapılması ağırlık kazanmış durumdaİiyi düşünün.İlgili makamlarla gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra adaylıklarını açıklamalarını tavsiye ederim. Aday olmak için istifa edip de aday gösterilmemesi durumunda şimdiki görevlerini kaybedecek, başarılı ve tecrübeli arkadaşlarımız adına gerçekten üzülürüm" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 17:50
İZMİR - Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İzmir il başkanı Ali Engin, yapılan bu toplantıların seçim öncesi çok büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “Bu toplantılarda yol haritamız çıkıyor ve ahenk içinde çalışmamızın önü açılıyor. İzmir’deki başarımızın devamını sağlamamız için il,ilçe, belde örgütlerimiz, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle uyum içinde çalışmaya devam etmemiz şart. Son dönemlerde bu konuda İzmir de yakaladığımız birlik beraberli havası inanıyorum ki seçimlerde bize İzmir’de çok daha başarılı bir sonuç getirecektir. Bu uyumun sağlanması için bugünkü toplantımıza büyükşehir belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu da katılıyor. Böylece hem belediyemizin çalışmalarını birinci ağızdan duyma hem de vatandaşlarımızın taleplerini kendisine iletme şansı bulacağız” dedi.

KOCAOĞLU NOT ALDI, BRİFİNG VERDİ
Sandık çevresi örgütlenmesi ve Yerel Yönetimler Aday Adaylarının eğitim programı gündemi ile toplanan CHP’li başkanlara Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’ da belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Kocaoğlu’na ilçelerindeki vatandaşların talepleri ileten ilçe başkanları özellikle yol, altyapı, ulaşım ve cenaze işleri ile ilgili çalışmalardan dolayı teşekkür etti. İlçe başkanlarının isteklerini not alan Aziz Kocaoğlu’da konuşmasında Altyapıya verdikleri öneme vurgu yaptı. Kocaoğlu şunları söyledi.

HİZMET BAYRAĞI İZMİR DE DALGALANMAYA DEVAM EDECEK
Altyapı yatırımlarına çok büyük önem verdik, İZSU arıtmaların neredeyse tamamını bitirmiş durumda. Bu işler uzun zaman alıyor ve yüksek maliyetleri var. Sadece Yeni Foça’nın altyapı çalışmaları neredeyse 50 milyon liraya mal oluyor. Ancak bu konuda prensibimizi bozmayacağız ve altyapı çalışmalarına aralıksız devam edeceğiz. Arıtmalar bitmeden, Yüzülebilir Körfez projesinin bir anlamı yok. Önce bu tesislerle körfeze akan kanalizasyonları engelleyeceğiz ki körfez yüzülebilir olsun.Bu yolda da çok büyük yol aldık. Ben sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak sadece alt yapı, yol, ulaşımı çözmenin yeterli olacağına inanmıyorum, Görevimiz aynı zamanda bu kenti kalkındırmaktır. Dünya da 200 metropol arasında en hızlı büyüyen 4. kent olduk. 2012 yılının Aralık ayında, Dünyanın en iyi belediye başkanı seçildim. Bu payeleri boşuna vermezler. Bazı işleri yaparken ses getirmeyebilir ama o işin kente kattığı değerler er yada geç takdir görür. İzmir büyükşehir belediye başkanı olarak verilen ödüller, yaşatılan onur, bana değil bize desteğini her alanda veren İzmirlilere aittir. Ben 29 Mart’a kadar CHP’li bir belediye başkanı olarak İzmir’i daha da kalkındırmak için, partimizin elini daha da güçlendirmek ve İzmir’in her yerinde hem hizmet hem CHP bayrağının dalgalanması için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.Belediye başkanlığı görevimin dışında da,örgütümüzün çalışmalarında bir parti neferi olarak üzerime düşen her şeyi yapmaya da hazırım.
Aziz Kocaoğlu konuşmasını ardından toplantıdan ayrılırken,İl başkanı Ali Engin Kocaoğlu’na katılımından dolayı teşekkür ederek, partide yaşanabilecek en kötü durumun iletişimsizlik olacağını söyledi. Engin, iletişimin Genel merkez tarafından da ön planda tutulduğunu ifade ederek, yapılan son il başkanları toplantısı hakkında bilgi vererek şunları söyledi.


ADAY OLURKEN İYİ DÜŞÜNÜN
İl başkanları toplantısında seçimlere yönelik yöntemler konuşuldu. Görünen şu ki eğilim yoklamasının yapılması ağırlık kazanmış durumda. Aday olmak isteyen örgüt yöneticileri ile ilgili kesin bir tarih belirlenmiş değil. Seçimlerde elbette ki herkesin aday olma hakkı var ama ilçe başkanlarımın ve yöneticilerimin aday olmadan önce iyi düşünmelerini, ilgili makamlarla gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra adaylıklarını açıklamalarını tavsiye ederim. Aday olmak için istifa edip de aday gösterilmemesi durumunda şimdiki görevlerini kaybedecek, başarılı ve tecrübeli arkadaşlarımız adına gerçekten üzülürüm. Aday olacak tüm arkadaşlarımıza sizlerin vasıtasıyla duyurmak isterim ki, adaylık çalışmalarını kim yaparsa yapsın mevcut başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi yıpratmadan çalışmalıdır. Parti sorumluluğu ve bilinci de bunu gerektirir. Partide ki bu birlik ve uyum sürecine darbe vuracak hiçbir çalışmaya, kim yaparsa yapsın örgütümüz müsamaha göstermeyecektir.

Toplantıda seçim çevresi sandık örgütlenmesi ile ilgili bilgilerde, il başkan yardımcısı Barış Erel tarafından verildi. Erel, İlçelerde tamamlanan sandık örgütlenmelerinin Genel Merkeze bildirilmesi gerektiğine ve seçmen listelerinin kontrolünün hayati önem taşıdığına vurgu yaparak “Üyemiz olduğu halde seçmen listelerinde gözükmeyen vatandaşlarımız var. Mevcut seçim sistemindeki açıklardan veya adreslerle ilgili belirsizlikten kaynaklanan bu durumun kontrolünün muhakkak ilçelerimizde bire bir iletişime geçilerek yapılması gerekiyor. Bir tek oyu bile görmezden gelme şansımız yok” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanları Haziran ayı içinde yapılacak toplantı için Seferihisar da bir araya gelme kararı alarak toplantı sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.