Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP  çadır kuracak gece nöbet tutacak

CHP çadır kuracak gece nöbet tutacak

CHP İzmir İl Başkanlığı milletvekillerinin de katılımı ile geçen yıl Selçuk’ta yapılan konferansta Küçük Menderes nehrinin kirlilik nedenlerine dikkat çekmiş ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşmıştı. Parti bu yıl dünya çevre gününde ise İzmir’in iki farklı ucunda, Selçuk ve Karaburun da yaşanan çevre felaketlerine farklı ve ses getirecek eylemlerle dikkat çekecek.

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 15:03
İZMİR- CHP İzmir il başkanı Ali Engin geçen yıl yapılan çevre çalışmalarının devamını getirmek amacı ile yeni eylemleri, Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştireceklerini açıkladı. Engin, İzmir’de çevre için düzenlenecek farklı eylemlere imza atacaklarını ve milletvekillerinden STK’lara kadar İzmir’in tüm kesimlerinin eyleme dahil edileceğini belirterek, şunları söyledi.

İlk eylem, 31 Mayıs akşam 19.00 da Küçük Menderes Nehri, Taşköprü mevkiinde gece nöbeti ile başlayacak. aynı akşam nehir kıyısında çevre kirliliğine dikkat çekilecek ve çadırlarda konaklama yapılacak. Nehrin kurtulması ve çevre hareketinin duyulması için sembolik bir ateş yakacağız etrafında söyleşiler ve müzik dinletisi yaparak konunun önemi vurgulayacağız. Başta Selçuk ilçesi olmak üzere, çevredeki köy ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte türkülerle, şarkılarla eylemlerle, Türkiye’nin dikkatini küçük menderesteki çevre felaketine çekmeyi amaçlıyoruz. Selçuk Taşköprü de Gece nöbeti eylemimiz, CHP milletvekilleri, İl ve İlçe örgütlerimiz, Parti Meclisi üyeleri, Belediye Başkanları, STK’ların ve bölge halkının katılımıyla, 1 Haziran 2013 Cumartesi günü sabah yapacağımız basın açıklamasıyla sona erecektir
CHP İzmir il başkanı Engin, çevre eylemlerinin ikinci gününde de 2 Haziran Pazar günü Karaburun da olacaklarını ifade ederek “ Karaburun da, Balık ve Orkinos çiftliklerinin Karaburun Yarımadası’nda doğaya verdiği zararlar başta olmak üzere, rüzgar enerjisinin doğurduğu sorunlar, taş ocaklarının yarattığı çevre kirlenmesini gündeme getirileceğiz ve İlçe Meydanı'nda söyleşiler, açık alan halk sohbetleri ile bölgede yaşanan sorunları yaşayanların gözünden duyurmaya çalışacağız” dedi.
Engin, Dünya Çevre Günü için planlanan tüm eylem ve toplantıların, CHP İzmir İnsan Hakları ve Çevreden sorumlu il başkan yardımcısı Orhan Karaoğlu’nun başkanlığındaki komisyon tarafından ve Partinin Bilim Yönetim Kültür Platformunun desteği ile yapılacağını söyleyerek, İzmir’in, toprağın, suyun ve çocuklarının geleceğinden endişe eden herkesin eylemlere davetli olduğunu söyledi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.