Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Aliağa'da flaş gelişme: İmzalar tamam ama...

CHP Aliağa'da flaş gelişme: İmzalar tamam ama...

Son dönemlerde polis baskını ve istifalarla sancılı bir dönem geçiren CHP Aliağa’da delegeler düğmeye bastı. CHP Aliağa’da olağanüstü kongre için yeterli olan imza noter aracılığıyla İlçe Başkanlığı’na ulaştırıldı.Delegeler öğle saatlerinde imzaları elden de İl Başkanı Ali Engin’e teslim etti. Olağanüstü kongre için 108 imza yeterken kendilerine “CHP İktidara” girişimi adını veren partililer toplam 130 imza topladıklarını ifade ederken, CHP Aliağa İlçe Örgütü ise il başkanlığına ilçeye 110 imzanın ulaştığını bildirdi. CHP İzmir İl Yönetimi'nin tüzük gereği 15 gün içersinde olağanüstü kongre kararı alması gerekirken, ilçe yönetiminin imzaların içinde mükerrer üye çıkan delegelerinde imzalarının bulunduğunu belirttiği İl yönetiminin de bu konuda inceleme yaptıktan sonra karar alacağı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 13:52
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz günlerde Gençlik Kolları görevinden istifa eden Onur Demir'in "Kişinin özel hayatının gizliliğini ihlal" ve "şantaj" şikayeti üzerine ilçe başkanlığına yapılan polis baskını ve başlatılan soruşturmayla sarsılan üzerine ilçe yönetiminde yer alan 5 ismin istifasıyla zor günler geçiren CHP Aliağa’da flaş bir gelişme yaşandı. CHP Aliağa’da olağanüstü kongre için yeterli olan imza noter aracılığıyla İlçe Başkanlığı’na ulaştırıldı.

NOTER ONAYLI İMZA
CHP Aliağa’da uzun süredir devam eden sancılı süreç sonrası sürpriz bir gelişme yaşandı. Aliağa’da 15 gündür yaşanan olaylar çerçevesinde başlatılan imza hareketi başarıyla sonuçlandı. Delegeler notere giderek, “ CHP İzmir İli Aliağa ilçesi kongresinin CHP tüzüğünün 49.maddesi uyarınca ilçe başkanı ve yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri seçimi yapılmak üzere (Gündeme seçim maddesi konularak) aşağıdaki gündem ile olağanüstü toplanmasına noter onaylı imzamla beyan ve talep ediyorum” dilekçesinin altına imzalarını attılar.

ENGİN’E TESLİM EDİLDİ
Olağanüstü kongre için yeterli sayıya ulaşıldığı öğrenilirken noter bu sabah saatlerinde imzaları postane yoluyla CHP Aliağa İlçe Örgütü’ne iletti. Öğlen saatlerinde ise Aliağa’dan gelen delegeler imzaların birer nüshalarını İl Başkanı Ali Engin’e de teslim etti. Kendilerine “CHP İktidara” girişimi adını veren partililer toplam 13O imza topladıklarını ifade ederken, CHP Aliağa İlçe Örgütü ise İl’e kendilerine 110 imzanın ulaştığını bildirdi. Olağanüstü kongre için 108 imza yetiyor.

MÜKERRER ÜYE İDDİASI

CHP İzmir İl Yönetimi'nin 15 gün içersinde olağanüstü kongre kararı alması beklenirken, ilçe yönetiminin imzaların içinde mükerrer üye çıkan delegelerinde imzalarının bulunduğunu belirttiği il yönetiminin de bu konuda inceleme yapacağı ve kararını vereceği öğrenildi.

NEDEN İMZA TOPLANDI
İmzacılar mevcut ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın 1 yıl önceki ilçe kongresi ve devam eden süreçte partiyi kamplaştırdığı ve böldüğü iddiasıyla yola çıkmış ve imza hareketi başlatmıştı. Delegelerin özelikle belediye başkanlığına aday adaylığını çok önceden açıklayan Oğuzhan’ın tüm partilileri kucaklayamadığı, ilçede erken bir mücadele başlattığını düşündükleri AK Parti’nin de iddialı olduğu Aliağa’da yerel seçimlere daha güçlü bir yönetimle gitmek istedikleri için imza hareketine hız verip sonuçlandırdıkları öğrenildi.

ENGİN ALİAĞA’YA GİTTİ
Geçtiğimiz hafta yaşananlar nedeniyle Pazartesi Aliağa’ya çıkarma yapan ve İlçe Başkanı Oğuzhan’la görüşen Engin daha sonra imzacılarla da görüştü. Daha önce ilçeye iki defa daha giden ve birlik beraberlik mesajı veren Engin’in son yaşananları da göz önüne alarak imzacılara 'imzalar tamamsa gerekeni yaparız' dediği öğrenildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.