Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül: ''İzmir'in tek kalesi Kadifekale''

Şengül: ''İzmir'in tek kalesi Kadifekale''

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül Ege Postası’na çarpıcı açıklamalar yaptı. Şengül, Büyükşehir’den Kocaoğlu’na, partisinden Bayraklı’da yaşananlara kadar bir çok konuda gündem yaratacak ifadeler kullandı

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 09:20
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - Adı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu hakkında yaptığı eleştiriler ile sık sık gündeme gelen ve yine Büyükşehir Belediye başkanlığı için sıkça konuşulan siyasetçiler arasında yer alan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir’deki yerel yöneticileri beceriksiz olarak nitelerken, İzmir’in yerel yönetimlerde köklü değişikliğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Bugüne dek AK Parti adına birçok farklı görevde çalışan Milletvekili Şengül, yaklaşan yerel seçimler öncesi önemli değerlendirmelerde bulunarak, yaptıkları çalışmalar sonrasında İzmir’in AK Parti’ye karşı önyargısını yıkmayı başardıklarını ve hizmete talip olduklarını vurguladı. Şengül ayrıca geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Diyarbakır gezisine de değinerek, Başkan Kocaoğlu’na sahip çıktığını söyledi.

Aydın Şengül, Büyükşehir’e aday mı'

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sıkı muhalifleri arasında yer alan ve zaman zaman yaptığı eleştiriler ile adı sıkça gündeme gelen Milletvekili Aydın Şengül, kulislerde sık sık gündeme gelen Büyükşehir adaylığı hakkında açıklama yaparak şunları dile getirdi; “Aydın Şengül aday m? Öncelikle adaylar henüz belli değil. Adayların belli olmasına daha zaman var. Biz bu konuda daha önceden açıklama yapmıştık. Bir kere benim şu anda devam ettiğim bir görevim var. Milletvekili olarak görevime devam ediyorum. Bizim her ne kadar TBMM’de yasama görevimiz olsa da, bu kentteki yerel sorunlarla ilgilenmek, onlara çözüm üretmek de yine bizim görevimizdir. Ve biz İzmir’de yerel yönetimlerde muhalefetiz. Yerel yönetimlerin talepleri var, insanlara verilen o vaatlerin ne kadarı yerine geldi, ya da ne kadar yerine gelmedi bunları takip etmek de bizim görevimiz. Başta Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olmak üzere bu anlamda bunları takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Onlar nasıl muhalefet olarak TBMM’de bizi eleştiriyorsa, bizim de burada böyle bir görevimiz var. Yanlış giden şeyleri halka anlatmak, halkı aydınlatmak bizim görevimizdir. Ben de bir milletvekili olarak o anlamda vazifemi yerine getiriyorum. İzmir’de kimse bunu yerine getirmiyor. Öyle bir kamuoyu oluşturulmuş ki, yerel basınla, yerel dinamiklerle, ilk defa biz bunları dile getrince, farklı bir ses çıkarınca dikkat çekti. Olan budur.”

“Bu partinin bir hafızası var”

İzmir’de 2007 ve 2009 yıllarında teşkilatın patronu olarak görevler yapan Şengül, Ömer Cihat Akay önderliğindeki il yönetiminin kendi dönemindeki şartlar göz önüne alındığında daha şanslı olduğunun altını çizerek, “Bu iş bir tecrübedir, birikimdir. Partimiz kurulduğundan bu yana ciddi bir tecrübe ile her geçen gün üstüne bir şeyler koyarak ilerledi. Biz geçtiğimiz dönemlerden kalan o tecrübemizi bugünlere aktardık. Sonradan gelen yönetim geçmişe göre hep daha şanslı olmuştur. Bu birikimi alır ve ilerleyen dönemlere aktarır. Partinin bir hafızası vardır. Bu anlamda her zaman yeni eskiye göre daha iyidir. Bizim 2001’de kurulan teşkilatımız arasında çok büyük bir fark ve gelişim var. Tabii ki bizim 2007’deki teşkilatımıza göre daha iyi durumdayız. En önemli faktör, o zaman teşkilatlarımızda görev alan ve bugün milletvekilliği yapan arkadaşlara sahibiz. Onlar da teşkilatlarımız için ciddi bir şans. Bizim dönemimizde, bırakın ili, ilçelere bile zor gelirdi milletvekili arkadaşlarımız. Ama bugün bakıyoruz, bizim bakanlarımız dahil, bizim milletvekillerimiz her hafta İzmir’de, ve hep bir programda. Bunun avantajı ise, herkesin teşkilatına ciddi bir birikim kazandırmasıdır. Bizde bir örnek var, gençlik kollarından gelen biri bile başkan olabiliyor. Kadın kollarımızda da durum aynı. İl ve ilçe teşkilatlarımız da aynı. Bu bir motivasyon işi. Bizim her geçen gün artan bir hizmet trafiğimiz var” diye konuştu.

“İzmir’de önyargıları yıkmayı başardık”

İzmir’le aralarındaki önyargıları her geçen gün kırdıklarını vurgulayan AK Partili Aydın Şengül, “İzmir’e daha çok yaklaşıyoruz. Artık 2007 ve 2009’daki o algı, o anlayış yok. Halk bize karşı daha sıcak. Vatandaş artık milli ve manevi değerler üzerinden, ideolojik siyaset üzerinden siyaset istemiyor. İzmir artık çatışma istemiyor, İzmirli hizmet istiyor. Ve maalesef başta İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, bütün ilçe belediyeleri gerçekten beceriksiz. Bugün belediyecilik anlamında hiçbir şey yapmış değiller. Ama İzmir de bunu görüyor, değerlendiriyor. İnanıyorum ki, gelecek seçimlerde de en güzel cevabı sandıkta verecektir” diyerek AK Parti’nin İzmir’de bir değişim yaşadığını söyledi.

“Seyitler yönetimi bazı konularda yetersiz kaldı”

Son dönemlerde ilçe teşkilatlarında yaşanan sıkıntılara da değinen Şengül, Bayraklı’da yaşanan değişim ve ardından İlçe Başkanı Erdal Seyitler’i görevden kendisinin aldırdığı ile ilgili iddialara da açıklık getirerek, “Aydın Şengül’ün şahıslarla işi olmaz. Ben olaylara daha objektif ve parti adına bakarım. Ben burada siyaset yapmıyorum. Ben düşüncelerimi açıklıyorum. Bazıları olumsuzlukları söylemezler, düşüncelerini farklı yerlerde dile getirirler ama ben açık ve net şekilde konuşuyorum. Belki Bayraklı ile ilgili duygu ve düşüncelerimi açıkça söylememden dolayı bize karşı önyargı oluşmuş olabilir. Geçmiş dönemde Bayraklı’da siyaset yapmış, görev yapmış herkese teşekkür ediyorum. Herkesin bir emeği, bir katkısı vardır. Ama önemli olan bizim o anladığımız anlamda teşkilatçılığı yapmak çok önemli. Bazı konularda yetersiz kaldılar. Biz onları dile getirdik. Ve şu anda yeni bir yönetim oluştu. Yeni yönetimimiz ilçeye çok daha iyi bir ivme kazandıracak ve başarı getirecek” ifadelerini kullandı.

“Belden aşağı vurmak ne bana, ne de bu partiye yakışır”

Uzun yıllardır partisinden kopmayarak görev farkı gözetmeden parti için koşturduğunu da hatırlatan Aydın Şengül, “Teşkilat sabır ister. Egolarınıza yenik düşerseniz, makam sevdasına kapılırsanız kaybeden siz olursunuz. Ama görev ne olursa olsun onu samimiyet ve iyi niyetle yerine getirirseniz hiç ummadığınız makam ve mevkilere gelirsiniz. Tüm arkadaşlarımız bu sınavdan geçiyor. Kim nefsine ne kadar haki? Kimisi kendisine haksızlık yapıldığını düşünebilir. Kimin ne kadar haklı ya da haksız olduğunu zaman gösterecek. Benim herkese tavsiyem, kendi görevlerine sabırla devam ederek partilerine bağlılıklarını korumaları ve samimiyetle hizmet etmeleridir. Dedikodulardan, kavga ve çekişmelerden, menfaat çatışmalarından uzak durmaları uzun vadede onların kazançlarına olacaktır. Yoksa, çıkıp bağırmak, belden aşağı vurmak birilerini kötülemek insanlara ve bizim partimize yakışmaz. Bizim de kimseyle gidip kavga ve çatışmaya girme niyetimiz olamaz. O arkadaşlarla da herhangi bir sorunumuz yoktu. Bugün o arkadaşlardan hangisi bir sıkıntısı ile gelirse gelsin, bugün bir dertleri olduğunda yine bu kentin vekili olarak, koşa koşa da yardıma giderim. Bu yaşananlar geçmişte kalmıştır biz önümüze bakarız” dedi.

“Kocaoğlu bu sefer doğru yaptı”

Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde ve yaklaşık 200 kişilik bir heyet ile Diyarbakır’a gerçekleştirilen gezi hakkında da yorum yapan Milletvekili Şengül, Başkan Kocaoğlu’na sahip çıkarak, yapılan eleştirilere karşı çıktığını belirtti ve “Bu konuda ilk defa Aziz Bey’i savunmak durumunda kaldım. Aziz Bey’in bu davranışını doğru buluyorum. Ben bu ziyaretinde samimi olduğuna inanmak istiyorum. Bunu da zaman gösterecek. Ama her şeye rağmen böyle bir ziyarette bulunmasını olumlu buluyorum. Bence, olumlu bir davranıştı. Çünkü, siz kendi yaşam tarzınızı anlayışınızı, düşüncenizi, anlayışınızı, karşı tarafı yok ederek sürdüremezsiniz. Karşı tarafı var ederek, onların da yaşam tarzına saygı göstererek kendinizi geliştirmelisiniz. Ama maalesef, biz de öyle bir zihniyet var ki, yaşam tarzı, etnik köken, yaşayış ve dini inanış anlamında hep karşı tarafı yok etmeye çalışan bir anlayış var. Bu çok yanlış. Karşı tarafı kesinlikle daha anlamak ve anlamaya çalışmak ve onların yaşamasına izin vermek ve alan yaratmak lazım. Bu konuda CHP’nin kendi içinde bir çatışma var. Umuyorum, sağduyu ile orta noktada buluşurlar ve ülkemiz adına daha önemli katkılar koyarlar” diye konuştu.

“İzmir’in tek “Kale”si Kadifekale”

“İzmir CHP’nin kalesidir” olgusu yanlış bulduğunu söyleyen Şengül, konu hakkında ilgin ç bir yorumda bulunarak, “Ben bu tarz şeylere inanmıyorum. Siz insanları korkutarak, böyle ideolojik kaygılarla siyaset yaparak birkaç sefer başarılı olabilirsiniz ama bu sürdürülebilir değil ve bunu da önümüzdeki süreçte göreceğiz. İzmir’in tek kalesi var, o da Kadifekale’dir. Başka kale yok. İzmir’in Türkiye’nin bir parçasıdır” dedi.

Seçim yaklaştıkça tempo artacak

Teşkilat çalışmaları ve ilçelerin durumu hakkında değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu söyleyen Aydın Şengül, “Başarılı olan ilçelerimiz var. Tam anlamı ile çalışmalarınız sürdüren, tam anlamı ile görevini yerine getirenler var. Şu anda bunu söylemek doğru değil. Ama yeterli görmediğimiz arkadaşlarımızı uyarıyoruz ve zamanla, seçim yaklaştıkça onlar da eksiklerini tamamlayıp iyi bir yere gelecekler. Genel anlamda teşkilat çalışmalarını olumlu buluyorum. Yavaş yavaş istenen noktaya geliyorlar. Seçim yaklaştıkça da tam anlamı ile hazır olacaklardır diye düşünüyorum” dedi ve yerel seçim öncesi partisinin durumunu özetledi.

Adayları “Ortak akıl” belirleyecek

Şengül, sözlerinin sonunda önümüzdeki yerel seçimler öncesi aday adayları belirlenirken izlenecek yolu da şöyle özetledi; “Temayül yoklaması, halk oyu, ve benzeri şeyler. Bunların hepsi olacak. Aday adaylarını ortak akıl ve sağ duyu belirleyecek. Kriteri, bilgi birikimi, katkısı, teşkilatlarla ilişkisi, kamuoyundaki tanınırlığı, dürüstlüğü, vizyonu gibi birçok etken kıstas olacak. Bunların hepsi bir araya gelecek ve ortak akılla en iyi adayı belirleyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.