Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sokak çocuklarını hayat kazandırmalıyız

Sokak çocuklarını hayat kazandırmalıyız

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, “24-30 Mayıs Sokak Çocukları Şefkat Haftası” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 12:16
İZMİR -  İçinde yaşadığımız toplumun iç acıtan yaralarından birisinin de sokak çocuklarının 21. yüzyılda hala var oluşu olduğunu belirten Özen Kızılırmak, “Hiçbir çocuk dünyaya gelirken anne-babasını, akrabasını, milliyetini seçme hakkına sahip değilken, ellerinde olmayan şartlar bu çocukları sokaklarda yaşamaya mecbur kılar. Edindikleri kötü alışkanlıklar, ihtiyaçlarını giderme konusundaki yoksunlukları çoğu kez onları suça iter. Ancak son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Devlet ilkesi ile çalışmalar başlatmıştır. Bu çocuklarımızın topluma, hayata kazandırılması için bazı düzenlemeler yapılmıştır. Gerek koruyucu aileler vasıtasıyla sokaklara itilmiş bu çocuklara aile edindirilmesi, gerekse Bakanlığa ait İl Müdürlükleri bünyesinde Çocuk ve Gençlik Merkezleri açılarak, Emniyet Müdürlükleri ile işbirliği içinde sağlıklı bir toplum oluşması anlamında önemli çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.

Daha çok çaba göstermeliyiz

24-30 Mayıs Sokak Çocukları Şefkat Haftası’nın toplumun farkındalığının artması anlamında önemli bir hafta olduğunun altını çizen Kızılırmak, “Her biri ayrı ayrı anne şefkatine ihtiyaç duyan, bazen istismar edilen, dilenmeye zorlanan, suça itilen ve geleceğin potansiyel suçluları olmaya aday bu yavruların toplum hayatına kazandırılması için daha çok çaba göstermeliyiz. Bu çocukların sokağa terk edilmesinde şefkat ve sevgiden yoksunluğun rolü ne kadar büyükse onların tekrar kazanılmasında da sevgi ve şefkat o denli öneme haizdir. Onları görmezden gelmek yerine, sattıkları mendilleri alarak halihazırda sürdükleri hayatı devam ettirmelerini sağlamak yerine, devletimizin onlar için hayata geçirdiği kurumlara yerleştirilmelerini sağlamak hepimizin insani görevi olmalıdır.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.