Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da gözler Oğuzhan ve Durmaz da!

Aliağa'da gözler Oğuzhan ve Durmaz da!

Son zamanlarda sancılı bir süreç yaşayan CHP Aliağa’da kongre için yeterli imzanın toplanması ve hem ilçeye hem de İl'e iletilmesinin ardından gözler ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve imzacıların destekleyeceği adaya çevrildi. Oğuzhan’ın imza atmayan delegelerle dün akşam yaptığı toplantıda gözyaşlarına hakim olamadığı ve, “ Aday olmayacağım. Partiden de istifa edeceğim” dediği öğrenildi. Öte yandan kendilerine “CHP İktidara” girişimi adını veren kongre için imza atan delegeler ise son ilçe kongresinde Oğuzhan’a rakip olan Özcan Durmaz isminde hemfikir…

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 11:52
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz günlerde Gençlik Kolları görevinden istifa eden Onur Demir'in "Kişinin özel hayatının gizliliğini ihlal" ve "şantaj" şikayeti üzerine ilçe başkanlığına yapılan polis baskını ve başlatılan soruşturmayla sarsılan üzerine ilçe yönetiminde yer alan 5 ismin istifasıyla zor günler geçiren CHP Aliağa’da yeni bir ilçe kongresi için düğmeye basan delegeler bir hafta içinde başlattıkları imza kampanyasında yeterli sayıya ulaşmışlardı. Noter onaylı imzalar postane aracılığıyla ilçe yönetimine iletilmiş, imzaların bir nüshası da delegeler aracılığıyla İl Başkanı Ali Engin’e teslim edilmişti.

“HAİNLER…”
Tüzük gereği ilçe yönetimi 45 gün içinde kongre kararı alacak. Eğer almazsa İl devreye girecek. Aliağa’da yaşanan flaş gelişme sonrası gözler İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’a çevrilmişti. İmzaların ilçeye ulaşması sonrası  Oğuzhan akşam saatlerinde ise ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda kongre için imza atmayan yaklaşık 40 delegeyle bir araya geldi. Oğuzhan’ın toplantıda gözyaşlarına hakim olamadığı ve, “ Hainler…Bana söz vermişlerdi tutmadılar. Böyle olmamalıydı. Ben zaten istifa edecektim. Aday olmayacağım. Partimden de istifa edeceğim” dediği belirtildi.

İLÇE ÖZCAN’I ADAY ÇIKARACAK
Delegelerin toplantıda mevcut yapının devam ettirilmesi için bir aday çıkarılmasını önerdikleri bu isimin de İlçe Sekreteri Musa Özcan olduğu öğrenildi.

DURMAZ’A DESTEK VAR
Öte yandan kendilerine “CHP İktidara” girişimi adını veren kongre için imza atan delegeler son ilçe kongresinde Oğuzhan’a rakip olan Özcan Durmaz isminde duruyor. Durmaz’ın da yakın çevresine ‘tek aday da konsensüs sağlanırsa adaylığı kabul ederim. Bu süreçte iki üç adaylı bir kongre yaşanması partiye zarar verir” dediği ve ilçe başkanlığına yeşil ışık yaktığı öğrenildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.