Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Akay'a geçmiş olsun ziyareti

Kocaoğlu'ndan Akay'a geçmiş olsun ziyareti

Gezi Parkı eylemleri İzmir'de sürerken Karşıyaka’da AK Parti ilçe binasına yapılan saldırı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.İkili yaklaşık 20 dakika özel bir görüşme yaptı.CHP İzmir İL Başkanı Ali Engin ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege yayınladıkları yazılı açıklamayla Karşıyaka'da yaşanan olay nedeniyle AK Parti'ye 'geçmiş olsun' dedi.

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 11:33
EGE POSTASI - Gezi parkı protestoları İzmir’de devam ederken dün akşam AK Parti Karşıyaka İlçe Binası’nı eylemcilerin ateşe vermesi kentte gündeme oturdu. Bornova'da göstericilere destek veren isimler arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sabah soluğu AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda aldı. Karşıyaka’da AK Parti ilçe binasına yapılan saldırı nedeniyle Kocaoğlu, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.İkili yaklaşık 20 dakika özel bir görüşme yaptı.

Karşıyaka Ak APrti İlçe Binası'na yapılan saldırı sonrası CHP İl Başkanı Ali Engin ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege'den yazılı açıklama geldi. Her iki başkanda olayı kınadı.

CHP’DEN YANGINA KINAMA

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binasını yakanları kınayarak, demokrasi dışı ve şiddet içeren hareketlerin, halk hareketine katılanları haklıyken haksız duruma düşürdüğünü söyledi. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binasının yandığı haberini alır almaz olay yerine gittiğini ve gördüğü manzara sonrası çok üzüldüğünü belirten Engin şöyle dedi:

"Demokratik eylemler baskıcı fikir ve zihniyeti hedef alır. Bu eylemi gerçekleştirenlerin, İzmir halkının demokrasi ve özgürlük arayışları için meydana dökülenlerle hiçbir ilgisi olmadığına inanıyor ve bu olayı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum. Bu tür hak arayışlarında, birçok yerde görüldüğü gibi halkın sağduyusunu kötüye kullanmak isteyen provokatörler ön saflarda yer alarak, hem yapılan eyleme gölge düşürmekte, hem de Karşıyaka da yaşandığı gibi şiddet eylemlerine başvurmaktadır. Hiçbir demokratik hareketin siyasi parti binalarını hedef alması düşünülemez. "

SİVİL POLİSLERİ DE KINADI

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, twitter hesabından 'Pazar gecesi İl Başkanlığı’mızın önünde benim ve il yöneticisi arkadaşlarımın üzerine ellerinde sopalarla yürüyen sivil polisleri kınıyorum' diye yazdı.

TEPKİLER BARIŞCIL SINIRDA KALMALI


CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege de yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini, tepki ve taleplerin barışcıl gösterilerle ifade edilmesinin demokrasinin gereği olduğunu belirterek, halkı şiddet içeren provakatif eylemlere karşı uyanık olmaya çağırdı. Karaege, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binasının yakılmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Bunu yapanları kınıyoruz. Tepkimizi, İzmirliler’e ve sosyal demokrasiye yakışır, medeni ve demokratik şekilde göstermeliyiz. Polisten de barışcıl sınırlarda kalan eylemlere saygı göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.