Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekillerin gündeminde de Gezi Eylemi vardı

AK Partili vekillerin gündeminde de Gezi Eylemi vardı

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi toplantısında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın gelişini iptal olması nedeniyle, teşkilata moral verme görevi milletvekillerine kaldı. Vekiller muhalefeti eleştirdi, şiir okudu, 31 Mart Vakası’nı örnek gösterdi ve Hz. Muhammed’in Taif olayını anlattı.

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 11:13
İZMİR- AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi toplantısına İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemin ülke geneline yayılması damga vurdu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, toplantıya katılmaktan vazgeçti. Yıldırım gelemeyince teşkilata moral verme görevi milletvekillerine düştü. Toplantıya partinin il ve ilçe yönetimleri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, mahalle temsilcileri katıldı.

''ONLARIN GAZINA GELİRSEK BİZE YAZIKLAR OLSUN'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

BİZE KÖYLÜ DİYORLAR
Toplantının basına kapalı bölümünde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, dışarıdan da duyulan konuşmasında şunları söyledi:
"Bize 'köylü' diyorlar, biz de onlara 'kasabalı' diyoruz. İlk bakışta kasabalı köylüden daha üstün görünür ancak köylü üretir, kasabalı hazır yer. Ağacın, yeşilin değerini köylü bilir. Eylem yapan kadınları görünce partimin kadınlarıyla gurur duyuyorum, eylemdeki gençleri ve yaptıklarını görünce partimin gençleriyle övünüyorum. Bunlar iki gün eylem yapar sonra susarlar. Halk ihtilaliymiş, ihtilali halk 3 Kasım 2002’de yaptı zaten. Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bunlara destek veriyor. Kendisi de kuru odun gibi. Sen ne anlarsın ağaçtan."



SAKARYA ŞİİRİNİ OKUDU
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Necip Fazıl Kısakürek’in 'Yol onun, varlık onun gerisi hep angarya. Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya' dizelerinin yer aldığı 'Sakarya' adlı şiiri okudu. Dağ demokratik tepkilerin doğal olduğunu, ancak ülkede seçimle gelenin seçimle gideceğini söyledi.

TAİF OLAYINI ANLATTI
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Hz. Muhammed’in halkı İslam’a davet etmek için gittiği Taif’te taşlandığını, ayaklarının kan içinde kaldığını, Mekke’ye dönerken hayatının en büyük eziyetini yaşamasına rağmen ümitsizliğe kapılmadan, yılmadan görevini yaptığını anlattı. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, yıllar önce Taksim Meydanı’nda 31 Mart Vakası’nın yaşandığını, o gün 'Din elden gidiyor' diyen zihniyetle bugün 'Şeriat geliyor' diyen zihniyetin aynı olduğunu ileri sürdü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.