Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: Karaburun da çevre için direnişe gebe

Güven: Karaburun da çevre için direnişe gebe

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, 5 Haziran Çevre Günü öncesi sorunları giderek artan Karaburun’u ziyaretinde, Taksim Gezi Parkı olaylarını hatırlatarak yarımadanın rant için hiçe sayılmasına karşı köylünün de direnişe gebe olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 10:23
İZMİR - CHP İzmir İl örgütü milletvekilleriyle birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Karaburun'a giderek köylünün balık çiftlikleri, RES'ler ve taş ocakları ile ilgili sorunlarını dinlediler. CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Alaattin Yüksel ve Musa Çam, CHP Parti Meclisi Üyesi Nazik Işık, CHP İzmir il yöneticileri ve kadın kolları ile Mordoğan ve Karaburun belediye başkanları ile ilçe başkanlarının katıldığı toplantılarda köylünün yıllardır mücadele verdiği çevre sorunları masaya yatırıldı ve çözüm yolları tartışıldı. CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Karaburun Yarımadası'nın sit alanları içinde olması ve tarımın yapılamaması, meralarda yaşanan sıkıntılar, balık çiftlikleri, yasal olmayan balık avcılığı, rüzgar enerjisi santralleri ve taş ocaklarından kaynaklanan olumsuzluklar nedeniyle Yarımada'da zor günlerin yaşandığını halktan dinlediklerini belirterek, "Rüzgar Enerji Santrallerine” ya da girişimciliğe karşı değiliz. Ancak bu kendine has özelikleri olan cennet mekanın rant uğruna bu iş için seçilmiş olması ve burada yaşayan yurttaşlarla konuşulmadan, tartışılmadan durmadan sayılarının artırılarak köylerin içine kadar gelmesi çok üzücü. Karaburun yok olmadan harekete geçilmeli" dedi.

Karaburun'da köy ziyaretleri yapan örgütle birlikte köylünün sorunlarını dinleyen Güven, Türkiye'nin gündeminde de bir çevre hareketinden çıkan kıvılcımın direnişi olduğunu hatırlattı. Güven, köylünün 'tepeden inme kararlara, onaylara hayır' diye feryat ettiğini ifade ederek, "Sorunlar yumağı haline gelen cennet Yarımadamızın yok olmasına ilk önce burada yaşayan köylü izin vermeyecek. Çünkü tüm taleplerini ve neden balık çiftliklerini ya da rüzgar enerji santrallerini istemediklerini çok iyi biliyorlar. Hepsi bilinçli ve bu da başka bir çevre harekatı olarak kıvılcım çıkarmaya yakın. Karaburun köylerinde 'Egonu, hırsını, paranı, binanı da al git!' sloganları atılıyor. Yarımada'da doğaya ve yaşayanlara saygı bekleniyor. Birileri bu seslere kulak vermeli. Buraları kimsenin yok etmeye hakkı yok" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.